directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 19:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La darrera finta del PSOE per no castigar la violència de l'Estat l'1-O

No duran a terme la reprovació de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, com havien dit que farien

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El PSOE ha anunciat que no durà a terme la reprovació de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria, per les càrregues policials de l'1-O. Estava previst que durant la sessió de control de dimecres al matí es fes una interpel·lació urgent a la vicepresidenta i que, posteriorment, es demanés la seva reprovació a través d'una moció; però la portaveu al Congrés, Margarita Robles, ha anunciat que la retiren. La darrera finta del PSOE per no castigar la violència de l'Estat l'1-O, la justifiquen dient que abans volen escoltar el posicionament del president espanyol, Mariano Rajoy, que el dimecres a la tarda compareix al ple (a petició pròpia) per analitzar les conseqüències de l'1-O. 
Soraya Sáenz de Santamaria, en una imatge d'arxiu
Soraya Sáenz de Santamaria, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
Han dit els socialistes que depèn de si les explicacions de Rajoy els convencen o no, podrien mantenir la interpel·lació a la vicepresidenta per al ple de la setmana vinent. "Rajoy és el màxim responsable de la política del govern espanyol i volem escoltar-lo primer, per això hem demanat l'aplaçament", s'ha justificat Robles a la sortida de la junta de portaveus. Tanmateix, insisteix que el PSOE no renuncia definitivament a la reprovació de Santamaria sinó que volen esperar i prendre una decisió en funció de les explicacions del cap de l'executiu espanyol. Però, quines excuses poden justificar el que va succeir a Catalunya l'1-O?
 
En aquest sentit, Robles tampoc no ha avançat quin serà el posicionament del PSOE davant una moció de Podem que es debat aquesta tarda. El text, autoesmenat aquest mateix dimarts per En Comú Podem, demana als grups que es posicionin davant l'eventual aplicació del 155 o si es decreta l'estat d'excepció. La portaveu del PSOE al Congrés s'ha limitat a afirmar que el seu partit ha estat "sempre al costat de la Constitució, de l'estat de dret i de la legalitat". "La Constitució estableix un marc molt ampli per al diàleg, faig una última crida a Puigdemont perquè dins del marc constitucional aposti pel diàleg", ha dit. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
10 d'octubre de 2017, 15.40 h

Los lacayos no van en contra de sus amos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.