directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ultimàtum de la CUP: 4 setmanes per una independència total

Òmnium i ANC se sumen a la petició del partit anticapitalista d'acotar el termini de mediació a un mes

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El discurs de la diputada de la CUP, Anna Gabriel, va revifar els ànims al Passeig Lluís Companys després que el discurs de Puigdemont despertés tot de cares llargues per l'avinguda. Gabriel, que va explicar que la seva formació s'havia assabentat de la proclamació i posterior suspensió de la independència unes hores abans de la compareixença del president de la Generalitat, va afirmar que "no hi ha derrota que valgui" i va declarar que "aquest dimarts s'inicia una nova etapa de lluita" perquè cal defensar la república "de cara i obertes al món".
Pla mig del portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, en roda de premsa el 10 d'octubre del 2017
Pla mig del portaveu del secretariat nacional de la CUP, Quim Arrufat, en roda de premsa el 10 d'octubre del 2017
© Maria Belmez

Comparteix
   


Etiquetes
Amb tot, i després de la signatura de la Declaració d'Independència pels membres de JxSí i la CUP, el secretari Nacional dels anticapitalistes, Quim Arrufat, ha demanat al Govern que fixi un límit en el període de negociacions i proposa que aquest temps sigui d'un mes "com a molt".
 
Arrufat ha matisat que la CUP estarà "oberta" a escoltar quin límit proposa Puigdemont. "Però no acceptem un temps indeterminat i il·limitat, sense data d'horitzó final, ni que s'eternitzi en mesos", ha reiterat. A més, el dirigent independentista ha subratllat que la CUP "no avala" la suspensió de la declaració d'independència.
 
Confiança "tocada"
 
Arrufat també ha constatat que la confiança amb Puigdemont i el Govern ha quedat "tocada però no trencada", després que el president hagi apostat per suspendre la declaració d'independència, amb l'aval del PDeCAT i ERC. La CUP preferia proclamar la República i, en tot cas, fixar un temps per a aplicar la declaració.
 
En qualsevol cas, el Secretariat de la CUP ha afirmat que la formació no permetrà que la legislatura acabi de cap altra manera que no sigui aplicant el resultat del referèndum. Així doncs, Arrufat ha donat un missatge de "tranquil·litat" a la ciutadania i ha garantit que la CUP utilitzarà els mitjans que tingui al seu abast perquè es constitueixi la república catalana.
 
Suspensió de l'activitat parlamentària
 
El portaveu del Secretariat de la CUP ha anunciat també que traslladarà al Consell Polític de la formació que decideixi si suspèn l'activitat del grup parlamentari fins que es facin "passes fermes" cap a la República.
 
ANC i Òmnium exigeixen que el temps de diàleg "tingui dates acotades"
 
Els presidents de l'ANC i Òmnium Cultura, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, han abandonat el ple del Parlament "satisfets" amb el discurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però reclamen al Govern i al president que aquest temps de diàleg que interpreten que s'obre, sigui "acotat", i per això demanen que es "facin públiques" les dates límits i el calendari.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
JORDI fletxa GRANOLLERS
12 d'octubre de 2017, 09.01 h

La República Catalana i tot el poble català us haurem d'agrair la vostre lleial contribució a fer que el nostre país recuperi les llibertats que el invasor ens va prendre per la força de les armes i que segueix fent-les servir per mantenir-no agenollats. VISCA LA TERRA CATALANA LLIURE I DEMOCRÀTICA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
borisvian fletxa Lleida
11 d'octubre de 2017, 10.08 h

Recordeu cupaires, no correu que anem lluny
ll*ll


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.