directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Per què Puigdemont va fer esperar al país una hora?

La CUP assegura que inicialment la proposta del Govern era llegir al ple la declaració d'independència

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El discurs del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, estava previst per les sis de la tarda. De sobte, es va endarrerir una hora. Però, quin va ser el motiu?
© Elisenda Rosanas

Comparteix
   


Etiquetes
El portaveu del secretariat nacional de la CUP Quim Arrufat ha assegurat que la proposta del Govern inicialment era llegir al ple del Parlament la declaració d'independència que, posteriorment, els diputats de JxSí i la CUP van signar fora de l'hemicicle.
 
En una entrevista a Rac1, Arrufat ha lamentat que la jornada d'ahir s'organitzés de manera "precipitada i confusa" i que l'executiu català posés sobre la taula de la CUP la proposta definitiva només una hora abans de la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont.
 
Un fet que va provocar que el ple s'endarrerís una hora per les discrepàncies de la CUP al que consideren una proposta diferent de la inicial. Arrufat ha insistit que la cadena de confiances amb Puigdemont ha quedat "tocada".
 
Informació sobre la mediació
 
Arrufat ha demanat al Govern "informació sobre la mediació" per poder posar "un termini màxim" de diàleg tot avisant que "no es pot allargar la situació sine die".
 
La CUP suggereix que aquest termini sigui d'un mes tot i que Arrufat s'ha mostrat obert a negociar-lo amb l'executiu català tenint en compte els termes de la mediació que estigui en marxa.
 
Manca de confiança vers la CUP
 
Segons el portaveu del secretariat nacional "s'ha enviat un missatge de zero confiança en la CUP" per les maneres com es van desenvolupar les hores prèvies al ple d'aquest dimarts i ha avisat que la cadena de confiances que fins ara havia funcionat "ha quedat tocada amb aquesta jugada".
 
"Nosaltres no hem donat peu mai perquè se'ns amagués res. S'envia el missatge de zero confiança cap a la CUP", ha lamentat en referència que van conèixer la proposta definitiva només una hora abans de la compareixença del president de la Generalitat.

Arrufat ha considerat que el transcurs dels esdeveniments va provocar "desconcert" i ha alertat dels efectes negatius d'aquesta situació. "Si ells aconsegueixen que confonguis la gent i la desmobilitzis ja t'han guanyat. No tenim exèrcit ni armes, només tenim gent", ha conclòs.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Emili fletxa Terrassa
12 d'octubre de 2017, 13.11 h

#4 Jordi, de moment ningú ha traït. res de res i pensa que han preparat una trampa molt greu per el MHP Puigdemont, el nostre President pensis com pensis tu. No es gens fàcil fer les coses bé i molt menys explicant el que tu segurament ja voldries saber. Per què vols anticipar esdeveniments? Concretament per a res de res que pugui ajudar-te en alguna cosa. La nostra feina, els del poble (i honor per mi poder-ho fer), es fer alguna forma de pinya, pressió o recolzament per assolir alguna ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JORDI fletxa GRANOLLERS
12 d'octubre de 2017, 10.17 h

#3 El paternalisme clàssic, la gent es idiota i els espavilats poden fer i desfer sense donar explicacions perquè son els que saben fer be les coses. tens raó el poble es imbècil per haver-los votat però això s'acaba, desitjo que no hi hagi ocasió de tornar a traí al poble català.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Emili fletxa Terrassa
12 d'octubre de 2017, 10.02 h

Ens diu el titular: Per què Puigdemont va fer esperar al país una hora?
La CUP assegura que inicialment la proposta del Govern era llegir al ple la declaració d'independència

Si no tenim confiança en el nostre govern ja cal que pleguem i guardem la llibertat al fons de l'armari, junt amb la senyera o estelada. No totes les preguntes es poden contestar en qualsevol moment ni menys del tema que ens ocupa, alguna cosa va passar que deu justificar el canvi del MHP Casademont.
El nostre Pres... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
JORDI fletxa GRANOLLERS
12 d'octubre de 2017, 08.55 h

Una vegada més el "pet de gat" amb el silenci de ERC han imposat la acció paternalista, es pensen que ells saben més que el poble ignorant i l'han de "conduir" pel bon camí de fer les coses "ben fetes". Els catalans ho fem i hem fet TOT be excepte votar i donar poder a aquest covards botiflers que porten 40 anys fent el seu joc de "puta i Ramoneta".
Ja en hi ha prou, la gent gran apallissada, el noi que s'ha quedat sense ull i els 3 milions de patriotes que varem sortir a votar el u d'octub... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Salva fletxa Països Catalans
11 d'octubre de 2017, 11.45 h

No us enfadeu companys de la CUP... entenc que us queixeu del què ha passat i la forma com s'ha fet, però crec sincerament que és una bona opció en el fons i en la forma... i ara us necessitem a vosaltres més que mai per què us assegureu que es culmina la jugada, com heu fet fins ara... som molts que tenim confiança en vosaltres per tal que recolzeu i controleu l'equip de govern en tot aquest procés...

Endavant República!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.