directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 02:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'Audiència Nacional cita Trapero, Cuixart i Sànchez per tornar a declarar dilluns en la causa per sedició

Diu que Sànchez i Cuixart formen part d'una "estratègia complexa" per declarar la independència

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La magistrada de l'Audiència Nacional Carmen Lamela ha tornat a citar a declarar el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, la intendent Teresa Laplana, el president de l'ANC, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en la causa que té oberta per un presumpte delicte de sedició. Tots tres estan cridats a declarar dilluns 16 d'octubre, després que ja ho fessin el passat divendres 6. De fet, aquell mateix dia la jutgessa ja va avançar que serien citats de nou un cop estudiat un atestat de la Guàrdia Civil d'unes 300 pàgines aportat a la causa i que inclou fets relacionats amb les concentracions del 20 i 21 de setembre, però també de l'1-O.
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en una imatge d'arxiu
Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en una imatge d'arxiu
© A.S.

Comparteix
   


Etiquetes
De fet, l'Audiència Nacional espanyola ha rebutjat declinar la seva competència a favor dels jutjats d'instrucció de Barcelona perquè la magistrada Carmen Lamela reitera que en aquestes diligències s'està investigant un delicte de sedició que persegueix canviar il·legalment l'organització de l'estat i per tant és competència de l'Audiència Nacional. La magistrada afegeix que, amb la nova informació presentada fa uns dies per la Guàrdia Civil, s'infereix que els fets investigats no constitueixen un fet aïllat, sinó que s'emmarquen dins d'una estratègia complexa "amb la que des de fa temps col·laboren els investigats Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, en execució del full de ruta dissenyat per arribar a obtenir la independència de Catalunya i on tots dos formen part d'un comitè estratègic amb unes funcions concretes a executar".
 
Els dos investigats van sol·licitar la inhibició a favor dels jutjats d'instrucció de Barcelona amb l'argument que el delicte de sedició no és competència de l'Audiència Nacional. Aportaven sentències dictades per altres tribunals espanyols en matèria de delicte de sedició. Aquestes sentències, segons explica la jutgessa en el seu escrit, no desvirtuen els seus raonaments, ja que en la interlocutòria amb la qual es va declarar competent, ja va explicar que no tots els delictes de sedició són competència de l'Audiència Nacional, sinó únicament aquells que, a més d'atemptar contra els béns jurídics protegits que li són propis, puguin suposar al mateix temps una ofensa contra la forma de govern que persegueix canviar il·legalment l'organització de l'estat, com, segons la magistrada, passa en aquest cas.
 
La jutgessa cita exemples de delictes de narcotràfic o estafa, que no sempre són competència de l'Audiència Nacional sinó únicament els més greus i que vénen marcats per la llei. Amb aquests paràmetres, la magistrada analitza les sentències aportades per Sànchez i Cuixart per concloure que cap d'aquests casos jutjats i sentenciats per altres tribunals suposaven "un atac a la forma de govern en els termes exposats en la interlocutòria dicatada per aquest jutjat el dia 27 de setembre de 2017".
 
En la mateixa línia, la magistrada també rebutja l'argument esgrimit pels investigats que la Sala Penal de l'Audiència Nacional o el Tribunal Suprem s'hagin pronunciat en el sentit que l'Audiència Nacional no és competent en matèria de delicte de sedició.
 
Lamela explica en el seu escrit que amb la nova informació obtinguda després de la seva interlocutòria del 27 de setembre s'infereix que els fets esdevinguts no suposen un fet aïllat, "com volen fer semblar les parts que proposen la qüestió de competència, sinó que s'emmarquen dins d'una estratègia complexa amb la qual des de fa temps col·laboren els investigats Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, en execució del full de ruta dissenyat per arribar a obtenir la independència de Catalunya i on tots dos formen part d'un comitè estratègic amb unes funcions concretes a executar".
 
La jutge afegeix que en aquesta estratègia dissenyada, "la seva activitat, després de l'aprovació de les lleis de desconnexió i de la llei de convocatòria del referèndum, resultava essencial per dirigir totes les sinergies independentistes en una mateixa direcció que culminés amb la mobilització de la totalitat de la societat catalana que combregava amb la tesi sobiranista i que aquesta mobilització fos de tal envergadura que pogués arrossegar a la massa d'indecisos cap als seus interessos independentistes. Aquesta funció estaria dirigida, entre d'altres per les entitats sobiranistes ANC, presidida per Jordi Sánchez, i Òmnium Cultural, presidida per Jordi Cuixart".
 
En el seu escrit, al qual es va oposar la fiscalia, Sànchez i Cuixart, deien que les concentracions ciutadanes del 20 de setembre eren una "protesta convocada pacíficament en desacord amb unes actuacions policials". Però la magistrada fa seus els arguments del ministeri públic i la Guàrdia Civil quan afirma que "la finalitat última de les mobilitzacions era la d'aconseguir la celebració del referèndum, sent conscients els intervinents que desenvolupen una actuació al marge de les vies legals impedint l'aplicació de l'ordenament jurídic".
 
De fet, cita les paraules de Sànchez als concentrats quan va dir que "ningú marxi a casa, serà una nit llarga i intensa", i les de Cuixart demanant que no s'aturés la mobilització.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
12 d'octubre de 2017, 06.55 h


VISCA CATALUNYA I EL NOSTRE PRESIDENT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
11 d'octubre de 2017, 16.05 h

#2


Tots el europeus inclosos els anglessos s'han posat a costat del mari-asno.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
11 d'octubre de 2017, 16.03 h

#4


De moment la guarra civil ha desactivat la web de l'ANC.
Ademes ja ens han activat la ultra-dreta que campara per les nostres
manifestacions per provocar desordre i tenir l'excusa per picar a la gent.
Ahir si Puigdemont no suspen la Independencia, la polizia es-patrañola
hagues vingut al passeig Lluis Companys a repartir estopa.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Dema m' afeitaras fletxa Que avui es massa tard.
11 d'octubre de 2017, 15.51 h

Aquest parell i uns quants mes descobriran que lluitar contra la ocupacio sense cap altre tipus de defensa que el somriure i la mediacio, portara per molts anys a la presó del repressors. Cal ser catalá, per creure que els govern espanyol deixará marxar la colonia mes productiva que tenen, per que hem firmat la suspesa..tot hom lo seu.ells yenen la vigilada i nosaltres la suspesa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
11 d'octubre de 2017, 15.49 h

Molt decebut amb Europa, avui ha canviat de discurs com un mitjó, ja no parla de diàleg, parla de constitució espanyola. Avui que per un costat el PPSOE parla de art. 155 (el pal) i per l'altre de reforma constitucional (la pastanaga enverinada, atès que aquest PPSOE és qui mena el mateix TC que ens retalla sense pietat)

Ahir les institucions europees van parar una trampa a JxSi i a Puigdemont, i aquests hi van caure innocentment.

I ara què? Caldrà fer mobilitzacions de veritat, de les... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Salva fletxa Països Catalans
11 d'octubre de 2017, 15.33 h

Aquest parell si hi van, aquesta vegada ja no tornen... potser que comencem a pensar en alguna cosa més que en la resistència pacífica... potser que comencem a pensar com realment podem fer mal al govern espanyol o a tot l'estat... cal pensar en accions econòmiques...

Salut i independència!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Dema m' afeitaras fletxa Que avui es massa tard.
11 d'octubre de 2017, 15.22 h

Tranquils que la mediacio dels liders mundials arreglara les coses.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Sabadell
11 d'octubre de 2017, 15.14 h

Uis que malament ho tenen amb la "justícia espanyola".

Visca Catalunya lliure !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.