directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:07 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Millo es cobreix les espatlles i acusa l'ANC, Òmnium i la CUP de ser els únics que volen l'aplicació del 155

Amb tot, ha explicat que està "estudiat" com es faria aquesta aplicació si Puigdemont contesta Rajoy que sí es va declarar la independència

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat que aquells que "pressionen" Puigdemont, entre els que ha situat l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium i la CUP, són els únic que "volen l'aplicació del 155".  En declaracions a Ràdio 4 i en un intent de cobrir-se les espatlles per les actuacions que pugui dur a terme a partir de dilluns el govern espanyol, Millo ha assegurat que més enllà d'aquests actors "ningú desitja" la suspensió de l'autonomia catalana. Amb tot, ha explicat també que està "estudiat" com es faria aquesta aplicació si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, contesta Rajoy que sí es va declarar la independència el passat dimarts i ha afirmat que "no hi ha una sola manera" de fer-ho. En aquest sentit, ha dit que fer servir aquest article per convocar eleccions és "possible" segons la Constitució però ha afirmat que seria un "escenari límit".
 
Enric Millo, en una imatge d'arxiu
Enric Millo, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
Millo ha afirmat que el Govern espanyol "ha volgut llegir l'ambigüitat com una certa aturada, una marxa enrere" i ha justificat la situació actual i un probable escenari futur dient que el partit popular podria haver respost "perfectament" anunciant l'aplicació immediata del 155 i que després de les paraules de Puigdemont no ho va fer. 
 
Després de participar en els actes del 12-O a Madrid, Millo ha explicat que en les converses en que hi va haver allà "s'interpretava com una darrera oportunitat al diàleg" i ha esperat que Puigdemont "reflexioni" i no deixi perdre aquesta "oportunitat". Ha dit que la resposta del president català ha de ser "molt concreta", d'un sí o un nou, i ha valorat que tot el que no sigui dir explícitament que no es va declarar la independència s'interpretarà en sentit afirmatiu. 
 
En cas que fos aquesta la resposta, ha dit que això "tindria conseqüències que ningú desitja" però que seria "absolutament necessari" i ho ha deixat en mans del president: "Només passarà si Puigdemont i el govern de la Generalitat ho volen". En canvi, ha posat en valor que una resposta negativa permetria obrir el diàleg, també en el marc de la comissió d'avaluació del model territorial, on ha dit que es pot "parlar de tot". 
 
Sobre com s'aplicaria l'article 155, Millo ha dit que malgrat que no s'ha fet mai, està estudiat com es faria i ha concretat que no hi ha una sola manera de fer-ho. Ha dit que dependrà del Senat el "com" s'aplica si finalment el govern espanyol porta aquesta proposta. Ha afegit que la màxima aplicació d'aquest article implica la suspensió de l'autonomia i, per tant, Puigdemont perdria també la competència per dissoldre el Parlament i convocar eleccions. "Possible ho és però si em pregunta si és desitjable la resposta és que no, però si és estrictament necessari ho és", ha manifestat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Josep M. fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2017, 04.09 h

Aquesta merda de persona, que va demanar l´ingrés a ERC abans que al PP i que per sort no li van acceptar l´ingrés, ara es creu el rei del mambo pel protagonisme que li han concedit des de Madrid. Però està acabat. Roma no paga traïdors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
14 d'octubre de 2017, 20.36 h



Millo FOR PRESIDENT...........jua...jua...jua...jua...jua...jua....que me meo !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
puta i Ramoneta! fletxa visc a Catalunya
14 d'octubre de 2017, 16.53 h

És pot anar cobrint els que vulgui ...Repugnat i llefiscós traïdor, acusa els herois de Catalunya de fer el que fa ell i els voltors que l'envolten, mercenari que demostra la seva falta de principis morals i etics, de respecte i lleialtat pels catalans, capaç de vendre l'ànima al diable espanyol, per tocar poder, indigne representant dels botxins de la nació catalana, dels que ens peguen sense pietat, per voler votar, aquest home és un dels que a la nova república, caldrà portar davan... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Matilde Peris de cal Sisquet fletxa Castellví de Rosanes
13 d'octubre de 2017, 22.36 h

Verge santíssima, quina barra i quin morro que gasta el pillo Millo. Deslliura'ns Sant Democraç d'aquesta plaga de franquistes cavernaris i lladregots.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
13 d'octubre de 2017, 18.29 h



PERÒ ENCARA ESTÀ PER AQUÍ......?

MILLO, DIMISSIÓ..........QUE ESPERES, QUE ET DONIN LA GENERALITAT PER TU.....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
13 d'octubre de 2017, 17.43 h

Millo és qui va aconsellar a la policia els llocs on havíen d'anar a garrotejar la gent. I diu que està molt trist, pobret.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 d'octubre de 2017, 17.39 h

kin payu mes cinic kin fastic de tiu traidor asqueros , REPUBLICA JA , NO PAREN D'AMENASSAR I TE LA BARRA DE DIR QUE PRESIONEM NOSALTRES KIN FILL DE ....... REPUBLICA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
13 d'octubre de 2017, 17.17 h

ja veiem el que son , 5 MANIFESTACIONS ESPANYOLISTES 5 ENFRONTAMENTS AMB VIOLENCIA , LA VIOLENCIA ES LA SEVA RESPOSTA A TOT , NI UN PAS ENRERA , TENIM QUE ACTIVAR LA INDEPENDENCIA JA , VISCA CATALUNYA LLIURE


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.