directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 12:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una Declaració d'Independència que cal aplicar immediatament

Catalunya en temps de República: resum de set dies l'agressió i la resistència.

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

D'entrada, un darrer vot de confiança al Govern: ells tenen tota la informació que nosaltres no tenim. Però passi el que passi en els propers dies serà molt important mantenir el bé preuadíssim de la credibilitat entre nosaltres. Preservar-lo, en el doble sentit: el del suport i la confiança en els qui van al davant i alhora la demostració pels de dalt que l'únic objectiu és el d'aplicar el mandat del Primer d'Octubre, és a dir, la independència. És possible que, temporalment, l'Estat disposi dels mitjans suficients per a imposar-se per la força. Tots sabíem que no seria senzill. Ara toca resistència a l'ocupació física i institucional. Des del carrer, pacíficament i democràtica, fins a fer-la inviable "de facto". Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
EUROPA. Faig una petita enquesta entre els meus seguidors a twitter. Pregunto si després de comprovar de quina manera la UE defensa els nostres drets fonamentals, creus que ens interessa ser-hi? Després de mig miler de respostes, el resultat és espectacular. Un 16% es manifesta contrari de sempre a la presència de Catalunya. Del 84% restant, que se suposa que donava suport a la presència a la Unió Europea, només es manté a data d'avui l'interès d'un 6%. L'altre 78% ja no en vol saber res. Un dels elements de canvi històric d'aquests dies, que suposo que enregistraran les enquestes serioses, serà l'ensorrament de l'europeisme al nostre país. És del tot lògic: com a ciutadans del continent, era ara que la Unió havia de demostrar la seva utilitat a l'hora de tutelar els nostres drets fonamentals. En comptes d'això, hem observat un vergonyós tancament de files amb la política repressiva de l'Estat espanyol.

FALANGISME. L'exhibició d'Albert Rivera en la sessió de dimecres al "Congreso de los Diputados" va ser espectacular. El seu programa és el d'un veritable demòcrata: davant dels dos terços de catalans que des de fa dècades consideren que Catalunya gaudeix d'un nivell insuficient d'autonomia, suspensió i aplicació a la brava de l'article 155 de la Constitució de 1978. Davant la difusió internacional de la denúncia i de les imatges de la violència policial que va provocar més d'un miler de ferits a Catalunya l'1-O, petició a l'Estat que controli ideològicament les xarxes socials i impedeixi l'accés a la informació sobre el que passa a Catalunya als mitjans internacionals. Davant l'existència d'una majoria política independentista, petició que l'Estat de manera il·legal liquidi la competència del president de la Generalitat per convocar eleccions i forci unes autonòmiques sense la presència d'adversaris ideològics del Règim del 78. Dir-li això a falangisme és un exercici de moderació.

MENYSTENIR. Naturalment, els mitjans dependentistes a Catalunya, acomboiats per l'establishment financer i empresarial que no dubta a mentir sobre l'estat de l'economia catalana amb l'objectiu de contribuir a la difusió del pànic col·lectiu a la llibertat, es troben en campanya activíssima contra el mandat del Primer d'Octubre. Si encara teniu capacitat d'encaix, que m'imagino que molt probablement no, us recomano aquest article del gran comissari Enric Hernández. El menyspreu immens pels més de dos milions de catalans que, desafiant la repressió, van acudir a votar en el Referèndum d'Autodeterminació, és el símbol de l'actitud de l'Estat cap a nosaltres. Estan convençuts que poden derrotar-nos a base de fer-nos por i limitar-nos els drets. S'obre ara, en els propers dies i setmanes un moment clau: el de comprovar si, a principis del segle XXI, és possible o no mantenir exclusivament a través de l'amenaça i l'ús de la força, sense tenir en compte les seves aspiracions, el domini efectiu d'una comunitat política.

MOMENTUM. Necessitarem més perspectiva per poder valorar el moviment tàctic de Junts pel Sí i el president Puigdemont. A hores d'ara, sembla difícil d'entendre. Posats davant el fet que haurem d'enfrontar-nos de fit a fit a la repressió i l'aplicació del 155, semblava més lògic aprofitar el moment i declarar la independència en les hores immediatament posteriors a la immensa mobilització que va suposar l'aturada general del 3 d'octubre. Canalitzar la tensió cap a la defensa de les institucions i les autoritats catalanes el temps que calgués. La direcció juntaire va decidir o si més no acceptar la necessitat de "desescalar" la tensió amb una oferta de diàleg. A ulls de l'adversari i de la comunitat internacional, aquesta voluntat de rebaixar la tensió ha estat llegida immediatament no pas com un oferiment, sinó com la constatació que no hi ha prou convicció per a arribar fins al final. Necessitarem perspectiva per valorar aquesta decisió.

PARLEM. Mentre un sindicat de la policia espanyola difon fotografies de grup amb unitats amb la cara tapada i armament militar sota el títol "Hablamos?", els de la pau i germanor s'han mantingut tota la setmana amagats com rates. Dissabte passat contribuïen a la pressió de l'establishment del 78 amb les seves camises blanques per demanar diàleg a les parts en conflicte. Després que el president Puigdemont decidís oferir-lo, davant l'exhibició posterior de força de l'Estat, han decidit amagar-se a les clavegueres d'on van sortir. D'entrada, ja era sospitós que les manifestacions es fessin a la Plaça de Sant Jaume i no davant la "Delegación del Gobierno". Però, ara, que els "blancs" només serveixin per emblanquir l'aplicació del 155 és un xic penós. Esperarem amb paciència a que dediquin una mínima part del temps consagrat a escarnir l'aplicació del mandat democràtic del Primer d'Octubre a denunciar la implantació d'un règim d'excepció a Catalunya.

RESISTÈNCIA. No callarem. Mai. Ens tenim a nosaltres. I això no és poca cosa. Som i serem els mateixos de l'1-O. De fet, cada dia més. Una majoria incontestable del país. Un gran gruix vinculat a totes les lluites. Amb tota la formació necessària. Assedegats de sang, brutals, estan convençuts que han guanyat amb els seus jutges i les seves policies. Però, si ens mantenim units no ens podran passar per sobre. Seran temps segurament de resistència. En els dies de foscor i de dificultats caldrà tornar una vegada i una altra al record del Primer d'Octubre. No pas per la tensió i les agressions de la policia espanyola, sinó per recordar com vàrem demostrar tots plegats, institucions i poble, que l'Estat espanyol no podia controlar-nos, no podia governar-nos, sense el nostre assentiment. No oblidem mai l'esperit del Primer d'Octubre, perquè és el que ens ha de guiar a partir d'ara.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.
Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
Joel fletxa Piera
15 d'octubre de 2017, 13.53 h

"com abans" ???? com abans de què? Com abans del franquisme? Com abans de la primera república espanyola?
Si esteu fent una traducció del "cuanto antes"? Si és així, és totalment INCORRECTE!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
15 d'octubre de 2017, 13.31 h




#4


Que potser has begut la mitja copeta d'ANÍS EL MONO, o és que fa dies que NO TROBES NINGÚ QUE ET SODOMITZI I AIXÒ ET FA PERDRE EL SENY, o és que ets tan i tan i tan ANALFABURRA PPobra PPalurda franquista, que ignores que :


ANDORRA JA ÉS INDEPENDENT DES DE L'EDAT MITJANA !! !! !! !!



Per què doncs hauria d'haver-hi estalades a Andorra, PPobra PPalurda feixista ????!!!!



Recony, PPalurda com t'agrada quedar amb el cul a l'aire. Ni que ho fessis exprés ho faries miiillor.

... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
15 d'octubre de 2017, 13.17 h



#4

HUAH HUAH HUAH HUAH !! !!★!! !! . . . TU, PPOBRA PPALURDA FRANQUISTA MÉS IGNORANTA QUE UN NANO DE 10 ANYS , VARES "PRONOSTICAR " NO SÉ QUÈ DE PSICÒSI . . . TU !!!! . . . TU , QUE NI TAN SOLS SAPS QUÈ VOL DIR . . .



HUAH HUAH HUAH HUAH , QUE PPATOSA QUE ETS, PPOBRA PPALURDA, NO ENTENC COM ET POT AGRADAR TANT FER AQUESTS ESPPANTOSOS RIDÍCULS GROTESCOS



Vols que parlem de la psicosi?? de què és, com es manifesta, quina es la seva etiologia i la seva simptomatologia, com la va ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
15 d'octubre de 2017, 12.21 h

Els de l’UE volien que tinguéssim por i ens han trobat valents; volien que fóssim dèbils i ens han trobat forts i units.
Those of the EU wanted us to be afraid and have found us brave; They wanted us to be weak and they found us strong and united.

Va! Vinga! Som-hi, que farem tard!

Rajoy vol substituir la totalitat del Govern per gent de la confiança de Madrid, segons “El Mundo.”
La Moncloa es plentajaria noms com el del socialista Josep Borrell o el de l'exlíder d'Unió Duran i Ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
15 d'octubre de 2017, 11.47 h

#4

Aragoneses, M'IMPORTA UNA PUTA MERDA LA TEVA VIDA......POTS ANAR ON VULGUIS I EM EL SUPOST QUE ESTIGUIS AQUÍ... JO ET RECOMENDARÍA CAP A MADRID....QUE ELS FATXES S'ENTENEN MOLT BE.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
15 d'octubre de 2017, 11.06 h

Completament d'acord en l'article, totalment i punt per punt. Felicitats a Miquel Pérez. Si els bancs se'n van de Catalunya, que Espanya es quedi amb el deute del seu rescat. Si Telefonica, Gas Natural, Endesa i totes les que marxen, aixi ho volen, que es quedin amb el cost dels consellers de les portes giratories, Asnar, Felipe Gonsales, Josep Borrell, i un llarg etz, que els hi permeten els augments de tarifes tan usurers, salvatges i antisocials. Que es quedin amb el cost del rescat de les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
15 d'octubre de 2017, 10.55 h

CAL, ES NECESSARI, CONVE MOLTISSIM RESTAURAR EL CATALA QUE ELS DEL IEC MAJORITARIAMENT DE CIUDADANOS, ENS ESTA MALMETENT I ELS DEL PP ENCARA VOLEN RETALLAR MES L'ENSENYAMENT. Aquest diari, català icatalanista penso jo, cau molt sovint en castellanismes o frases traduïdes directament del castellà, com a l'enunciat que fa referencia a que "... cal aplicar com abans". Perdoneu-me, com abans de què? de quan? No s'havia dit mai "quan abans millor" (cuanto antes mejor" fins que ho van establir el... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
15 d'octubre de 2017, 10.55 h

QUERIDOS NAZIS

HE ESTADO UNOS DIAS EN ANDORRA, DONDE NO HE VISTO NI UNA PUTA ESTELADA, Y REGRESO CON LA DUDA QUE TIENE TODO EL MUNDO, DESDE LA CUP HASTA RAJOY, ¿SE HA DECLARADO LA INDE O NO?

APARENTEMENTE TENEIS EL RECORD DEL ESTADO CON MENOR DURACION DE LA HISTORIA (unos 8 segundos que fue lo que duraron los aplausos), YA LO TENIAIS ANTERIORMENTE QUE FUE LO QUE TARDO LA II REPUBLICA EN ENCARCELAR AL GOLPISTA COMPANYS. ESO OS HA PROVOCADO EL ESTADO DE FRUSTRACION GENERAL (ya pronosticado po... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Ton fletxa BCN
15 d'octubre de 2017, 10.14 h

Una Declaració d'Independència que cal aplicar com abans! Pobra llengua catalana! Què us ha fet per que la maltracteu tant?
Com abans? Com abans de què? "Com abans de la guerra"? No serà que voleu dir: "COM MÉS AVIAT MILLOR"?
I no es tracta pas duna frase que se li ha escapat a algú... es tracta d'UN TITULAR!!!
No hi ha cap corrector a la vostra redacció?


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
15 d'octubre de 2017, 07.34 h



Em sembla que els catalans estem descobrint la FORÇA DEL NOSTRE CORATGE.



Després de tants anys de GROLLERA MANIPULACIÓ de la història "de ePPANYA" -la de Catalunya se'ns amagava metòdicament- pocs catalans recordavem, posem per cas, que el 26 de gener del 1641, unes milícies catalanes formades per sabaters, mercaders de teles, sastres, llauners, taverners , etc ... va derrotar, posar en fuga i massacrar un EXÈRCIT PROFESSIONAL espanyol comandat pel marquès de los Velez.



Actua... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.