directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 07:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Artur Mas alerta a Madrid que després de la retallada de l'Estatut Catalunya ha de trobar un nou full de ruta

Atès que l'Espanya actual 'no és atractiva' i ningú pensa en la necessitat d'un nou encaix

Comentaris 31  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El líder de CiU, Artur Mas, ha advertit aquest dimarts des de Madrid que l'Espanya actual 'no és atractiva' per a Catalunya perquè no protegeix, no accepta el país tal com és, i no compleix tampoc els seus compromisos. Segons Mas, la sentència del Tribunal Constitucional espanyol ha 'tancat la porta' al camí que Catalunya ha seguit en els últims 30 anys, i per tant, en la mesura que a l'Estat espanyol ningú reflexiona sobre la necessitat d'un nou encaix, Catalunya haurà de trobar un nou full de ruta. També ha reiterat que té intenció de reduir en un 25% els càrrecs de l'administració, i ha avançat que si governa reclamarà als seus consellers que eliminin com a mínim una norma cada vegada que en proposin una de nova.
artur mas, cdc, ciu, convergència
Comparteix
   


Etiquetes
El líder de CiU ha fet aquestes manifestacions en un esmorzar informatiu a Madrid on ha estat preguntat per l'encaix entre Catalunya i Espanya a deu anys vista. Mas ha apuntat que després de 30 anys de democràcia ja no és Catalunya qui ha de respondre aquest tipus de preguntes, sinó Espanya, perquè han estat les seves altes institucions, començant pel Tribunal Constitucional, qui ha tallat les aspiracions d'un autogovern que mantenia la línia de cooperació amb l'Estat espanyol.

Mas ha recordat que la seva formació s'ha passat 30 anys esforçant-se per modernitzar Espanya, 'fer-la europea, productiva, perquè hi hagués estabilitat política i fer polítiques de benestar social'. Tot, ha dit, 'amb bon ànim i amb el somni de veure si així es podia arribar a convertir Espanya en un autèntic Estat plurinacional, pluricultural i plurilingüe que estigués disposat a acceptar les seves nacions tal com són'.

No obstant això, ha afirmat, després de la sentència del TC, Catalunya ja s'ha fet la reflexió sobre la necessitat d'anar a una transició de futur que no serà en la línia dels últims 30 anys. Una reflexió, ha dit, que caldria que fes també algú des de l'Estat perquè 'si l'Estat vol una Catalunya folklòrica, regional, perifèrica i productiva per treure'n recursos que després es reparteixen a tot arreu, Catalunya no se sentirà còmoda en aquest escenari'.

Segons Mas, als ulls de Catalunya 'l'Espanya d'avui no és atractiva, no protegeix, no compleix els seus compromisos, només demana, i no respecta els vots del poble català quan decideix un determinat nivell d'autogovern'. 'En aquestes circumstàncies', ha dit, 'ens preguntem si hi ha algú que vulgui una Espanya federal on les nacions basca i gallega i catalana es puguin sentir reconegudes, còmodes i respectades en el que són, i no en el que a altres els agradaria que fossin'.

Reducció del 25% dels càrrecs de l'administració

El líder de CiU també ha reiterat que si esdevé president de la Generalitat 'en poques setmanes o en pocs mesos en algun cas' aprimarà l'administració per reduir 'entre un 20 i un 25% el nombre de departaments, càrrecs de confiança, personal eventual, organismes públics, consorcis de tot tipus'. Tot això, ha dit, perquè al Govern li 'sobra estructura' en àrees que no són rentables, consumeixen molts diners i que a més no compleixen cap funció social important.

A més, també ha avançat que ja ha comentat amb persones que poden formar part del seu futur govern que una de les condicions d'obligat compliment serà que per cada norma nova que portin a la taula del Govern, 'com a mínim cal eliminar-ne una d'antiga'. El motiu, ha dit, és que la multiplicació de normes 'ofega la societat'. 'Fa la sensació que l'èxit d'una legislatura és quantes lleis ha fet un govern, però aquesta no és una vara de mesurar l'eficàcia'.

Montilla pactaria amb el PP

Mas també ha retret a la candidata del PP a Catalunya, Alícia Sánchez Camacho, que l'hagi qualificat 'd'Ibarretxe català' i alhora hagi mostrat la seva voluntat de fer-se amb àrees de govern a canvi del seu suport a CiU. També ha apuntat que en cap cas té intenció d'assolir un pacte per entrar al govern espanyol, i ha advertit que en el cas que pogués, el president de la Generalitat i líder del PSC, José Montilla, no tindria 'cap dubte' a l'hora de pactar amb els populars per mantenir-se al poder.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#31
23 de setembre de 2010, 17.51 h

-ningú NO pensa...
-ha seguit els últims 30 anys. No 'en els últims'
-ningú NO reflexiona sobre...
-reduir un 25 %. No 'en un 25%'


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Quim fletxa PPCC.
22 de setembre de 2010, 01.39 h

Us imagineu el mas anat a madrid a defensar alguna cosa de l´estatut o el concert econòmic? Els castellanots madrilenys es fotrien un fart de riure que les cleques les sentiríem des d´aquí, o algú es pensa que després de pactar la primera gran retallada de l´estatut a madrid algú es prendrà les seves demandes seriosament? Vaja per llogar-hi cadires.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Quim fletxa PPCC.
22 de setembre de 2010, 01.23 h

Però com pot tenir tanta barra aquest desgraciat del mas de parlar i advertir sobre retallades de l´estatut si ell va estar el primer a còrrer a llepar-li el cul a l´amo zapatero a canvi de la promesa de fer-lo president de la generalitat i que a sobre ni la van complir. Potser si el mas que dos dies abans d´anar a clavar la primera punyalada per l´esquena a l´estatut deia que Ciu era la garantia d´un estatut no de mínims i que abans de retallat era millor retirar-lo, s´hagués dedic... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Manel fletxa Barcelona
21 de setembre de 2010, 23.14 h

#25 ERC va aconseguir, entre altres coses, que els mateixos sociates que no volein ni el 25% de català als cines l'any 1998, ara hagin votat A FAVOR del 50%. Això, a més d'haver aconseguit que els partidaris de la independència hagin superat per priemr cop els contraris.

Si d'això en dius "vendre's als sociates", que Santa Llúcia et conservi la vista!

De moment, per cert, ERC no pactarà ni amb sociates, ni amb convergents unionistes, ni amb ningú que no accpeti convocar un REFERÈNDU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
Manel fletxa Barcelona
21 de setembre de 2010, 22.48 h

#26 Lluís, ERC ha aconseguit forçar els canvis que han fet que, per primer cop, els partidaris de la independència hagin superat els contraris. Com? Així:

1) el pacte del Tinell, com deies, va servir per obrir els ulls a molta gent sobre els límits de l'autonomisme, de manera que el nombre d'independentistes va pujar molt.

2) El pacte del 2006 tenia, entre altres, un objectiu complementari: desactivar el discurs a la por que han fet els sociates durant dècades, i que ara volen ressuscit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
Lluís fletxa Girona
21 de setembre de 2010, 22.39 h

#24 Potser si, en el primer tripartit, vau jugar amb l'equidistància, i resulta que ja hi havia el pacte fet, segurament perquè ja tenieu clar el camí que ens expliques, però en el segon tripartit, si la jugada era seguir en la mateixa direcció, pactar amb el PSOE per desmuntar la via federalista i autonomista perquè tornaveu a vendre equidistància, d'això a csa meva s'en diu enganyar, ah, i altre cop el pacte ja estava fet, arrapats al poder.

#22 Si CIU i PSOE van votar si, pero almen... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
21 de setembre de 2010, 22.36 h

ERC es vendra al PSC una altra vegada


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Manel fletxa Barcelona
21 de setembre de 2010, 22.07 h

#17 Francesc, fa dècades que els independentistes d'ERC sabem que cap estatut és suficient per a la nostra Nació. Però hi havia una majoria de la societat que pensava que amb l'estat autonòmic es podia anar més enllà. Per això va caldre intentar reformar l'estatut, per fer veure, no a tu, sinó als que hi creien, que la via autonomista és una via morta.

Per això ERC va fer el tripartit, perquè tu, jo i els pocs que ja ho érem, no continuéssim sent una minoria, sinó que ja siguem... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
21 de setembre de 2010, 21.58 h

#17 i despres de tanta merda, la merda es diu....SOCIOVERGENCIA CORRUPTA i PUDENTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
ARA, ERC fletxa Agramunt
21 de setembre de 2010, 21.55 h

#17 tot i gracies als unionistes com el MAS i MONTILLA que donaren suport amb el SI al referendum del Estatut entre altres claudicacions historiques dels politics mesells i claudicants que a parit des de sempre Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.