directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 23:01 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Plataforma de militants del PDeCAT a favor d'aixecar la suspensió de la Declaració d'Independència

Recullen adhesions per exigir la proclamació de la República Catalana aixecant la suspensió de la Declaració d'Independència.

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El manifest porta per nom PER LA REPÚBLICA CATALANA, AIXEQUEM LA SUSPENSIÓ DE LA DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA  i diu: "L’any 2007, una colla de militants de l’avui PDeCAT ens vam constituir com a Plataforma per la Sobirania. Un moviment de base i transversal al si d’un partit que sabíem favorable a l’exercici del dret de l’autodeterminació. El 2008 el suport majoritari de la militància va fer possible que gràcies a aquell moviment, el partit definís per primer cop el país que volia com a ‘Una nació lliure i sobirana’."

Comparteix
   


Etiquetes
Entre els primers signants hi trobem: Eric Bertran i Martínez, Víctor Terradellas i Maré, Miquel Casals, Josep Tarin i Canales, Àlex Gallo i Navarro, Guillem Pursals i Mallén, Teresa Giral i Barrufet, Pol Serrano i Pueyo, Guillem Matute i Grasas, Alexis Balaguer i Arroyo, Esteve Suñé i Daniel, Mar Gafarot i Monjó, Marc Clos i Mariana, Àngel Colom, Judit Masgrau, Jordi Ibañez, Xavier Bosch, Joan Pozas, Laura Rovira, Latifa el Hassani, Mark Serra, Gemma Lopez, Santi Martínez, Ivan Condés, Anthony Corey, Plataforma per la Sobirania
 
 
PER LA REPÚBLICA CATALANA, AIXEQUEM LA SUSPENSIÓ DE LA DECLARACIÓ D’INDEPENDÈNCIA: Les adhesions en aquest enllaç
 
Deu anys després, l’evolució de la societat catalana i la determinació d’aquella militància, avui majoritàriament aplegada al si del PDeCAT i nous associats, no només ens dóna la raó, sinó que ens situa al centre d’aquest repte polític sense precedents que el 2017 ens planteja per culminar.
 
Després del magnífic exemple de democràcia, civisme i determinació col·lectiva que va ser el referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, culminar vol dir  aprovar en el Parlament de Catalunya la Declaració d’Independència de Catalunya i assumir-la en tota la seva dimensió per part del Govern del nostre president, Carles Puigdemont.
 
Volem recordar als nostres representants institucionals la necessitat d’assumir fins a les darreres conseqüències els efectes de la nova legislació aprovada pel Parlament els dies 6 i 7 de setembre. Un compromís que, confiem plenament, afrontaran sense dubtar i sense defallir en cap moment.
 
Recordem, també, a la direcció del partit, al Govern de Catalunya amb el president al capdavant, i ales nostres diputades i diputats, que ens representen més que mai, que tenen rere seu un Poble que els dóna suport i que els esperona a culminar el procés d’autodeterminació, declarar la independència i fer el més gran servei que un electe pot fer al seu Poble: garantir-li un futur pròsper, lliure i socialment just.
 
La suspensió de la Declaració d’Independència anunciada pel president Puigdemont va ser oportuna per mostrar a la societat catalana, a l’espanyola i al conjunt de la comunitat internacional, la determinació pel diàleg i per l’entesa d’aquest país i d’aquest Govern en concret. Com deia avui el propi president de la UE, Sr. Juncker, a la taula només hi una part i així el diàleg és impossible. Una nova mostra que s’afegeix a les múltiples ofertes de mediació que hem rebut en els darrers temps.
 
La resposta, però, ha estat més abrupta, rude i predemocràtica del que hauríem pogut imaginar. Els dos principals partits espanyols, Partit Popular i Partit Socialista, han evidenciat un menyspreu absolut cap al president, les institucions catalanes i el conjunt de la nostra societat. També vers els principis democràtics més essencials.
 
I és precisament per respecte a la democràcia, a la dignitat de la societat catalana, i de forma especial als tres milions de persones que es van mobilitzar i als més de 2 milions que varen votar Sí a la independència, que ara proposem amb el major respecte i amb tota claredat, que el vergonyós requeriment enviat pel govern espanyol quedi sense resposta al ser, ja, un Estat sobirà i que la resposta s’adreci als homes i les dones d’aquest país tot donant per finalitzada la suspensió de la Declaració d’Independència i proclamant la República Catalana.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeig
14 d'octubre de 2017, 10.39 h


Rectifiqueu, Sr. Puigdemont, i feu-ho com més aviat millor. Dimarts passat llençàreu un gerro d'aigua freda damunt de milions de catalans que no encertem a explicar-nos la vostra decissió, per més que aquesta pugui obeïr a raons poderoses, que tanmateix ens són desconegudes. Rectifiqueu, o passareu a la Història com l'autor d'una traïció inconcebible al nostre poble i els seus anhels de llibertat. Seguim creient; volem seguir creient en vós com el primer i AUTÈNTIC president dels ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Emili fletxa Terrassa
14 d'octubre de 2017, 09.22 h

Diu el titulafr:
Plataforma de militants del PDeCAT a favor d'aixecar la suspensió de la Declaració d'Independència

Recullen adhesions per exigir la proclamació de la República Catalana aixecant la suspensió de la Declaració d'Independència.

Quantes més arrels tingui l'arbre, més fort creix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
14 d'octubre de 2017, 07.45 h



Tal com opinnava al comentari 1 de http://www.directe.cat/noticia/657473/tornar-la-pilota-a-l-escenari-mundial , ara ja ha quedat perfectament clar que Catalunya estava disposada a dialogar mentre que el FRANQUISME PPEPPERU no vol.


És clar que ho podríem deixar encara més clar esperant que el gobiernu del PP apliquui el 155. I encara més clar passant 300 anys més demanant diàleg ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.