directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 14:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigdemont evita respondre i ofereix dos mesos de diàleg

El gobierno de Rajoy va advertit que qualsevol altre tipus de resposta, com una carta o una simple reiteració del seu discurs, no evitaran l'aplicació de l'article 155

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha respost al requeriment del govern espanyol de Mariano Rajoy amb una carta on no explicita si s'ha declarat o no la independència però manté la suspensió de la declaració d’independència que va anunciar al seu discurs del Parlament del dia 10 d’octubre. En la missiva, el president de la Generalitat demana dos mesos per “dialogar” amb el president espanyol. 
Pla mitjà del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president espanyol, Mariano Rajoy, asseguts de costat durant la missa a la Sagrada Família per les víctimes de l'atemptat
Pla mitjà del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president espanyol, Mariano Rajoy, asseguts de costat durant la missa a la Sagrada Família per les víctimes de l'atemptat
© Pool

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
Puigdemont, a més, reclama fixar de manera immediata una reunió bilateral amb Rajoy per "explorar els primers acords" entre els dos governs, i l'insta a "no deixar que la situació es deteriori més", a "reconèixer el problema i mirar-lo de cara" per solucionar-lo.
 
El president aprofita també per demanar a l'Estat que aturi i reverteixi la "repressió contra el poble i el Govern de Catalunya", i cita també els processos oberts contra el major dels Mossos i els líders de l'ANC i Òmnium.
 
Adjunts a la carta, Puigdemont inclou enllaços a la transcripció de la seva compareixença al Parlament del passat dimarts, i resolucions i declaracions de líders i estaments internacionals en favor del diàleg i la mediació. No inclou però, el document que van signar després del ple del dia 10 els diputats de JxSí i la CUP.

 
El Gobierno va afirmar que qualsevol altre tipus de resposta, "com una carta o una simple reiteració del seu discurs", no evitaran l'aplicació de l'article 155, que suposa la suspensió de l'autogovern català.
 
Els Comitès de Defensa del Referèndum es van reunir dissabte a Sabadell per coordinar-se davant la possible aplicació de l'article 155 o si es produeixen detencions en els pròxims dies.

Consulta la carta completa de Puigdemont a Rajoy.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
16 d'octubre de 2017, 10.23 h




I si aquella colla de rucs que des de Madrid pretenen subjugar el poble català, segueixen FANFARRONEJANT tan INFANTILMENT com ACOMPLEXADA, exigint pagaments de multes estúpides, exigint comparecències a l'Audiència naZional i totes les altres xuleries de tarats mentals que solen predicar, ALESHORES SÍ QUE SERÀ EL MOMENT DE FOTRE EL COP DE PUNY A LA TAULA I DIR "A LA MERDA!!" . . .



. . . OI QUE SÍ, PRESIDENT PUIGDEMONT ?! oi que sí govern de la Generalitat en pes??!!



TOTS ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
16 d'octubre de 2017, 10.14 h


MOLT BE PUIGDEMONT. Intel-ligent la jugada. TOT EL SUPORT........!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.