directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 10:58 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC no descarta aixecar la suspensió de la DI si l'Estat aplica el 155

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, troba "raonable" el termini de dos mesos que ha donat Puigdemont pel diàleg

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha obert la porta aquest dilluns a aixecar la suspensió de la DUI si l'Estat aplica finalment l'article 155 a Catalunya. "No descartem res ni avancem res. Per tant, queda descartada l'aixecament de la suspensió? No. És aquesta l'única solució? Ho debatrem quan arribi el moment", ha reflexionat en veu alta Sabrià, que ha assegurat que el Govern no es quedarà tampoc de braços plegats. "Si el 155 comporta una intervenció de la Generalitat més gran que la que patim actualment no ens mostrarem impertèrrits i prendrem les decisions que s'han de prendre", ha avançat el portaveu nacional d'ERC, que també s'ha mostrat satisfet per la carta de resposta de Puigdemont i ha trobat "raonable" el termini de dos mesos que ha donat el president de la Generalitat pel diàleg. "Hi havia una por que era la manca de terminis, no veure-li un final a tot plegat. Per respecte a la ciutadania, havíem d'acotar aquest espai", ha valorat Sabrià.
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en una imatge d'arxiu
El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, en una imatge d'arxiu
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
etiqueta 155, DI, ERC
"També entenem que no és el termini que la CUP volia sobre la taula però continuarem dialogant perquè s'avinguin i sigui un punt de trobada", ha continuat el portaveu d'ERC, que tampoc ha volgut aclarir si faran costat a la CUP en la petició de convocar un ple extraordinari per proclamar la República. "Això és decidirà aquesta tarda a la junta de portaveus del Parlament", ha puntualitzat Sabrià, que ha reiterat que "la unitat és cabdal" al sobiranisme. "Ens ha fet forts per superar temps difícils i ara no es pot trencar", ha insistit el portaveu d'ERC davant la possibilitat que els de la CUP abandonin l'hemicicle en els propers dies. Sobre l'opció de portar la mediació al Congrés, Sabrià ha tallat de soca-rel qualsevol possibilitat. "Fins a 18 vegades aquests últims anys hem portat a la cambra baixa espanyola debatre no sobre la independència sinó sobre una cosa tan senzilla com un referèndum acordat", ha recordat el portaveu republicà. 
 
"I en totes 18 ocasions s'ha passat sempre el rodet i s'ha negat la possibilitat de diàleg. Per tant, és fase superada", ha sentenciat Sabrià, que sí ha volgut deixar clar que l'actual proposta de Puigdemont és "una reunió entre els dos governs, d'igual a igual". "Sense apriorismes i sense cap renúncia", ha afegit el portaveu nacional d'ERC, que ha lamentat que la resposta immediata del govern espanyol ha estat "una nova amenaça". "L'oferta és senzilla, i amb un termini raonable de dos mesos, però la vicepresidenta Sáenz de Santamaría s'ha negat a respondre si volen asseure's a una taula a dialogar", ha criticat Sabrià. "On cada dia nosaltres posem mostres de diàleg a l'altra banda hi trobem frontisme. Ells volen una rendició però trobaran sempre el nostre compromís amb l’1 d’octubre", ha confirmat amb contundència el portaveu nacional d'ERC. 
 
"Qui fa la independència són els ciutadans amb els seus vots. Per nosaltres, la declaració està feta perquè la van fer els ciutadans votant i es van portar els resultats al Parlament", ha puntualitzat el portaveu republicà, que ha finalitzat opinant sobre les últimes declaracions del líder del PPC, Xavier García Albiol, que ha plantejat il·legalitzar programes electorals independentistes que apostin per "destruir Espanya". "Albiol col·lecciona disbarats des de fa dies", ha ironitzat Sabrià, que ha titllat el president popular català de "gran interpretador de l'article 155 de la Constitució". "Avui vol il·legalitzar ERC una mica però no em feu valorar més disbarats", ha conclòs el portaveu republicà.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
Sebastia fletxa Arenys de Mar
17 d'octubre de 2017, 09.39 h

No podem anar darrera del que faci l'Estat, sino al davant. Cal picar primer. Proclamacio de la Republica sense perdua de mes temps, notificacio de la Proclamacio a tots els Estats-Parlaments del Mon, A Espanya també i a aquesta, reclamacio immediata de l'alliberament dels nostres presos politicsi, despres, que facin el que creguin.
Tempus fugit.
Esperar a que actui l'Estat (ja ho ha fet) per despres actuar nosaltres es tàctica errónia per la que pagarem altres preus molt alts.
SS


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.