directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 20:14 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Govern ja prepara l'activació de la Declaració d'Independència

Treballa amb una agenda no pública per proclamar la República en el "moment oportú"

Comentaris 10  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

ANÀLISI | Joan Solé @JoanSole_ .- És un dels episodis més tristos de la història moderna de l'Estat espanyol. L'enèsim intent del president Puigdemont per trobar una solució política per resoldre el conflicte català va durar només 13 hores, el temps que va transcórrer des del moment en què el Govern va fer pública la resposta a Mariano Rajoy fins a l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.
© Mar Martí

Comparteix
   


Etiquetes
En un clima d'alt voltatge, on tot sembla conduir en una mateixa direcció, sovint és difícil entendre el canvi d'estratègia d'una de les parts. La crida al diàleg i la mediació del president Puigdemont, que va congelar la Declaració d'Independència sense terminis públics, no només va sorprendre els qui varen encetar la campanya #ParlemHablemos, ara desapareguts, sinó també a l'Estat. La raó és clara, la batalla política i de legitimitats ja no es juga dins les fronteres d'Espanya, és a Europa. Un territori on la Generalitat s'ha mogut molt millor que el Gobierno.
 
Malgrat l'evident mostra de suport de les altes instàncies de la Unió Europea a la teoria de l'executiu de Rajoy sobre la manca de legalitat i de caràcter vinculant del referèndum de l'1-O, la realitat és que la causa catalana ha recollit suports -inesperats- que ahir es varen plasmar en tres exemples: la trobada entre Joan-Enric Vives i Sicília, Copríncep d'Andorra i Bisbe d'Urgell, i el president Emmanuel Macron. Les declaracions públiques d‏el ministre alemany d'Afers Exteriors, Sigmar Gabriel, en l'arribada a la reunió de la UE a Luxemburg reclamant una negociació entre Catalunya i Espanya. I
el Parlament d'Eslovènia demanant al seu govern que reclami a la Unió una solució basada en el diàleg.
 
La suspensió de la Declaració d'Independència va ser un moviment en clau internacional, "es pot creure que la pressió d'Europa és unilateral amb Catalunya, però no és així, és multilateral. Si Puigdemont és ara mateix el polític que rep més pressions del continent, el segon és Mariano Rajoy". El mandat que ha rebut la Generalitat és molt clar: guanyeu-vos la imatge d'una institució que aposta pel diàleg i és seriosa. El Govern ha de reforçar la debilitat institucional amb més argumentari en favor de la causa catalana, és una exigència internacional. Les dues peticions de Puigdemont a Rajoy perquè es revertís la repressió contra Sánchez, Cuixart i Trapero no eren casualitat. Era l'oportunitat perquè el Gobierno escollís entre repressió o diàleg, va escollir la primera opció.
 
Terminis volàtils
 
L'empresonament del president l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i del president d'Òmnium cultural, Jordi Cuixart, ha provocat un canvi en els terminis amb els quals es movia l'executiu català, que públicament era de dos mesos. "Els terminis són per reforçar el Govern i la Declaració d'Independència, són volàtils segons l'oferta de diàleg. Si ho proposen, acceptem. Si apliquen el 155 no s'esperarà més". La detenció dels líders de les entitats sobiranistes no només destapa la imminent aplicació de la intervenció de la Generalitat, sinó també se salta una de les dues peticions: revertir la repressió. La del diàleg ja fou descartada per Rajoy hores abans.
 
L'executiu català ja treballa en l'activació de la Declaració d'Independència. Les detencions constaten que l'Estat no frenarà en la seva obsessió per acabar amb qualsevol figura rellevant de l'independentisme. Quan s'aixecarà la suspensió? "En el moment oportú".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#10
17 d'octubre de 2017, 13.00 h

JA ÉS PEREMPTORI, CAL TREURE ELS JORDI,S DE LA PRESÓ I FER FRONT AMB LA REPÚBLICA LA FRANQUISME ACTUALS AMB FERMESA JA N'HI HA PRO DE FEIXISME SIMULAT DE DEMÒCRATA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
17 d'octubre de 2017, 11.02 h

QUERIDOS NAZIS

HE ESTADO UNOS DIAS EN ANDORRA, DONDE NO HE VISTO NI UNA PUTA ESTELADA, Y REGRESO CON LA DUDA QUE TIENE TODO EL MUNDO, DESDE LA CUP HASTA RAJOY, ¿SE HA DECLARADO LA INDE O NO?

APARENTEMENTE TENEIS EL RECORD DEL ESTADO CON MENOR DURACION DE LA HISTORIA (unos 8 segundos que fue lo que duraron los aplausos), YA LO TENIAIS ANTERIORMENTE QUE FUE LO QUE TARDO LA II REPUBLICA EN ENCARCELAR AL GOLPISTA COMPANYS. ESO OS HA PROVOCADO EL ESTADO DE FRUSTRACION GENERAL (ya pronosticado por... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Carles Viñals Casado fletxa Sant Vicent del Raspeig
17 d'octubre de 2017, 10.16 h


En resposta al titular:

M'ho creuré quan ho vegi. Doble contra senzill que la "declaració" consistirà en una nova oferta de diàleg.

Pagaria per equivocar-me.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
17 d'octubre de 2017, 09.03 h



ESTIC CANSAT DE BONISME........


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
17 d'octubre de 2017, 08.39 h

#2

Fan el que poden, JA ES PROU DIFÍCIL.........


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
17 d'octubre de 2017, 08.08 h

Assange diu que Espanya té "presos polítics" gràcies al "xec en blanc" de Juncker.

El fundador de Wikileaks, Julian Assange, ha acusat l’Estat espanyol de convertir Jordi Sànchez i Jordi Cuixart en “presos polítics d'alt nivell”, un fet que ha considerat com una “conseqüència previsible”  de la “miserable falta de condemna de la brutal repressió de Rajoy contra pacífics votants catalans” per part del president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker. Assange, refe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
17 d'octubre de 2017, 08.03 h

President, encarà no s'ha cansat de jugar al gat i el ratoli, que vol que pasi més, declari la DUI d'una vegada. Espanya no s'ha seurà mai a negiciar,i l'UE continuara mirant cap un altre lloc. Vosté no ha complit res del que ens va prometre, i encara ens vol fer l'agonia més llarga?, potser quant voldra feró és robarà sol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
fideli fletxa rdnes
17 d'octubre de 2017, 07.15 h

España, 1936


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
17 d'octubre de 2017, 06.57 h

Si el dia 3 haguessin fet el que habien d'haber fet, ara ja no estarien en aquesta pantalla.

Sembla que "alguns" dels ratolins engabiats son incapaços de sortir de la roda. Prefereixen jugar als escacs, amb retorica florentina, entesos?

Vergonya, senyors VERGONYA, dels dirigents (?), que tenim al principat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
17 d'octubre de 2017, 05.27 h





El quid de la qüestió rau en quin es considera que serà el "moment oportú".


Seguint la "tradició" que han implantat alguns trolls esPPanyolerus i olé dels que ens estimen tant que ens venen a fer riure amb les seves esbojarrades ximpleries impregnades de feixisme franquista, jo també em permetré repetir un comentari que ja he penjat en altres notícies, però que estimo molt escaient per a ser inclós en aquesta.

===============================



Crec que a hores d'ara el gove... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.