directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 17:45 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Senat estudia convocar un ple extraordinari per aplicar definitivament l'article 155

Seria dijous o divendres de la propera setmana

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Segons Europa Press, el Senat espanyol estaria estudiant celebrar un ple extraordinari dijous o divendres de la propera setmana per autoritzar al govern de Mariano Rajoy que apliqui definitivament l'article 155 de la Constitució a Catalunya si el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, no es retracta en la resposta al segon requeriment de l'Executiu espanyol. Rajoy hauria d'explicar als senadors les mesures planejades durant la sessió. 



 
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
Mariano Rajoy, en una imatge d'arxiu
© Congreso

Comparteix
   


Etiquetes
Si, aquest dijous, la resposta de Puigdemont no agrada Rajoy, ell reuniria el Consell de Ministres per aprovar les mesures que consideri el mateix dijous en convocatòria extraordinària o el divendres en el Consell setmanal habitual. Els resultats d'aquesta reunió es faran arribar al president del Senat, Pío García-Escudero, juntament amb els requeriments i les respostes del president català.

El vicepresident primer del Senat, Pedro Sanz, ha explicat que la Mesa està avisada per reunir-se a finals de la propera setmana i, amb la documentació del govern espanyol, decidir com tramita l'assumpte. Entre dimarts i dimecres de la setmana que ve, hauria de tenir lloc el ple ordinari de la Cambra alta, tot i que els plans podrien canviar segons la urgència que reclami el govern espanyol.
 
Segons el reglament del Senat, l'aplicació de l'article 155 pot recaure sobre la Comissió General de Comunitats Autònomes o sobre una comissió creada expressament que podria tenir vocals, per exemple, de la Comissió General, la Constitucional i la d'Interior, si les mesures afecten els seus respectius àmbits. La diferència és que a la Comissió Generla hi poden ser presents representants de totes les autonomies i també del govern espanyol, cosa que prolongaria els debats. L'altre comissió, en canvi, seria ordinària: es reuniria una ponència, es debatria en comissió només entre els grups parlamentaris i es duria un dictamen al ple. Segons el reglament, s'ha de tornar a enviar un requeriment a Puigdemont perquè presenti les al·legacions que consideri oportunes i, fins i tot, perquè pugui nomenar un representant que defensi la seva posició devant del Senat. 
 
Tota aquesta part de la feina en comissió es podria celebrar entre dilluns i dimarts i la comissió podria donar un parell de dies de termini a la Generalitat perquè respongui. Entre el dimarts a la tarda i el dimecres el Senat celebraria el seu ple ordinari i, després, reprendria l'activitat de la comissió. El mateix dijous o el divendres tindria lloc el ple on s'aprovarien definitivament les mesures i el president espanyol hi podria ser present.


 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
17 d'octubre de 2017, 23.20 h

celebració dels 3 mesos i mig de la confecció d'aquest expressiu poema aal comentari 7 de http://www.directe.cat/noticia/619279/margallo-la-diu-mes-grossa-s-haura-de-desallotjar-el-parlament .





UNA LÁGRIMA EN EL VIENTO

( yorando pol fassismo )





Se acabó lo que se daba

se acabó chupar del bote

todo lo bueno se acaba

y los tontos del cipote

os come... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.