directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Més de cinquanta joves del món cultural, polític i periodístic demanen proclamar la República

Els joves de la Nova Cultura es pronuncien sobre el moment polític que viu Catalunya

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

Més d'una cinquantena de joves del món cultural, polític i periodístic del país signen un manifest de Revista Mirall que clama per la defensa dels resultats de l'1-O. El text, redactat en col·laboració amb col·lectius, denuncia "l'Estat d’excepció" en el qual viu Catalunya des del dia 20 de setembre i la manca de respecte de les institucions espanyoles a l'hora d'escoltar les "legítimes voluntats del poble català, expressades amb les 555 consultes populars, sis anys de mobilitzacions i a les urnes en les eleccions del 25 de novembre de l’any 2012 i del 27 de setembre de l’any 2015".
Captura del manifest 'La Nova Cultura per la República'
Captura del manifest 'La Nova Cultura per la República'
© Revista Mirall

Comparteix
   


Etiquetes
Defensa de la pluralitat contra un Estat uniforme
 
El manifest, signat amb figures actives en la defensa del referèndum i emergents del món cultural, critica amb duresa l'actuació "arbitrària i impune" de l'Estat contra qualsevol alternativa que qüestioni la idea de l'Espanya "uniforme i centralista": "Qualsevol alternativa que qüestiona aquest discurs és durament censurada pels poders mediàtics i polítics amb estratègies de desprestigi i manipulació. Per frenar un nou pensament, l’Estat és capaç de fer ús de les tàctiques del terror, la repressió i l’empresonament. Les càrregues contra la ciutadania que defensen el lliure exercici del dret a l’autodeterminació i les detencions del president de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, alerten que l’hora és greu. Els fets actuals ens recorden que la repressió política de l’Estat espanyol no és uniforme, és transversal"
 
Ser fidels al compromís de l'1-O, proclamar la República
 
El manifest alerta del "context d’ofensiva contra el sistema educatiu català, la immersió lingüística, la cultura i les llibertats democràtiques de reunió i premsa", motiu pel qual crida a "prendre partit" als joves catalans que s'oposin al clima actual: Per allò que varen viure els nostres avis i les nostres àvies i no volem pels nostres fills i les nostres filles, hem de restar fidels al compromís de defensar els valors de la democràcia, el republicanisme, el feminisme i totes les llibertats de ser i d’estimar en llibertat. És moment de fer possible un moviment constituent que camini ferm i sense dilacions cap a un país ecològicament sostenible, amb igualtat de gènere i que blindi els drets civils aconseguits i treballi pels que han de venir. Un país on la llibertat individual es tradueixi en benestar col·lectiu.


A la pàgina del manifest  podeu signar-lo. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Fd'A. fletxa Calders
18 d'octubre de 2017, 12.32 h

Ja és hora de deixar les bones formes al calaix: el PP és franquisme pur (dictadura). Ciutadans és anticatalanisme pur (dictadura). El PSC és un pur cadàver (s'ha d'enterrar per què fa mala olor)). Podem és la incapacitat de voler (nadar i guardar la roba) Algunes d'aquestes figures són delictives.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Crític Català fletxa Catalunya
18 d'octubre de 2017, 09.11 h

Ahir, els diputats Joan Mena i Valldoví, els van cantar les quaranta als fatxa-venut´s.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
18 d'octubre de 2017, 08.56 h



Cs. patina contínuament. Rivera i "amiguitos", no sols no condemnam la detenció dels "JORDIS", sinó que menteixen d'una manera flagrant sobre la educació a les escoles catalanes, fen el ridícul amb el Cantò i el PP amb el Garcia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Crític Català fletxa Catalunya
18 d'octubre de 2017, 08.48 h

De fet C´s menteix descarada i impunement sobre l´escola catalana. Per a ells, més que mai, tocar el poder, encara que només sigui fregant-lo, els sembla vital i estan disposats a tot.
Són una deixalla social aquests Ciutadans asou-fatxavenut´s !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.