directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 00:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Trias s'ofereix com a opció pels catalanistes del PSC a les municipals de Barcelona

Avisa que si és alcalde farà 'neteja' de càrrecs i llocs de treball

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El líder de CiU a Barcelona i candidat a l'alcaldia, Xavier Trias, s'ha ofert com a opció pels 'catalanistes del PSC'. Tot i assegurar que no és la seva intenció fer 'cap opa' a cap partit, Trias s'ha volgut presentar com una garantia per tots aquells als que els 'uneix el catalanisme' i ha apuntat als votants socialistes d'aquesta sensibilitat mostrant-se 'encantat' de ser el seu referent per les properes municipals. El convergent ha fet aquesta crida durant una conferència del Fòrum Europa, on també ha reclamat un finançament municipal per Barcelona 'que depengui de la Generalitat de Catalunya'. Trias ha qualificat de 'vergonyós' anar 'cada dia a pidolar a Madrid' com assegura que es fa ara.

Comparteix
   


Etiquetes
La precampanya electoral ja es respira en tots els actes dels polítics de Barcelona, malgrat que les municipals encara queden lluny. I la conferència que Trias ha pronunciat aquest dimecres al matí al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya, també ha estat marcada per aquest ambient. El líder de CiU no ha dubtat a voler fer-se visible pels possibles votants del PSC que tinguin 'sensibilitat' catalanista i no vegin en els socialistes ja el seu referent, després de la marxa del partit d'alguns noms d'aquesta tendència. Després de definir-se com a 'socialdemòcrata' i reconèixer que a la seva formació conviuen sensibilitats ideològiques que van 'del centre-dreta al centre-esquerra', ha volgut remarcar que als militants i votants de CiU els 'uneix el catalanisme, la lluita per buscar la plenitud d'un país'. Per Trias, això pot provocar 'caure simpàtic a gent d'altres partits'. En aquest sentit, i tot i assegurar 'no ser partidari de fer opes', Trias ha reconegut que li 'agradaria que molta gent del PSC que té la meva sensibilitat, digués que recolzaran el Trias'. 'És la il·lusió de la meva vida, perquè sóc dels que pensa que gent de diferents partits podem col·laborar', ha argumentat el candidat convergent a l'alcaldia de Barcelona.

A més d'oferir-se al sector catalanista del PSC, Trias també s'ha mostrat disposat a voler ser un alcalde que col·labori amb la Generalitat de Catalunya. Tot i això, ha advertit que, malgrat que el seu desig és que la presidència del país l'ocupi Artur Mas, la seva intenció és que les dues institucions exerceixin 'uns lideratges forts i que treballen colze a colze, però des d'una exigència mútua i no des d'una obediència perquè són del mateix color polític'. 'Barcelona, com a capital, s'ha d'entendre amb la Generalitat', ha sentenciat.

A més, Trias creu que la relació entre l'Ajuntament i la Generalitat hauria d'incloure també el vincle econòmic. I és que el convergent ha advocat per promoure i reclamar un finançament per la ciutat que no estigui vinculat a l'Estat, sinó a l'administració catalana. 'Jo vull que la Generalitat tingui un bon finançament, i vull entendre'm i barallar-me jo amb la Generalitat', ha explicat el candidat de CiU, que ha justificat la necessitat d'aquest canvi al·legant que 'el que és difícil és barallar-se amb algú que no té ni una pela'. A més, Trias s'ha mostrat segur que ell serà qui haurà de negociar com a alcalde amb el líder de CiU i candidat a la Presidència de la Generalitat. 'El que a mi m'agrada és barallar-me amb Artur Mas a veure si arribem a un acord', ha bromejat.

Durant la seva conferència, a més, Trias ha volgut avisar que, si ell és escollit per encapçalar l'Ajuntament hi haurà una neteja de càrrecs i llocs de treball que, segons ell, no tenen cap atribució necessària o, fins i tot, coneguda. 'Si hi ha duplicitats, disfuncions, persones que no se sap què fan, delegats de l'alcalde... ho tallarem de rel', ha afirmat, convençut que aquesta situació es dona tant a l'Ajuntament que ell mateix ha comprovat com en alguna ocasió 'arribem a un lloc, preguntem qui és una persona i se'ns digui que és el xèrif'. Tot i això, s'ha mostrat plenament disposat a treballar de la mà de 'la gent que sigui eficient i treballi siguin del color que siguin'. Segons Trias, aquests 'seran acollits i col·laboraran amb mi de manera clara' a l'Ajuntament.







COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
M.Gomez fletxa BARCELONA
22 de setembre de 2010, 17.52 h

De fet poc canvi notaran els possibles catalanistes del Psc si s'escapen cap a Ciu. Nomes i trobaran el que ja coneixen: CORRUPCIO .!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Maria fletxa Barcelona
22 de setembre de 2010, 16.35 h

Tothom sap que CiU mai fara mes que no el PSC: concert economic, solució sempre dins de la constitució i les autonomies. Mai aniran a mes, per mes que gent com l'Agusti Colomines a www.opinionsdigitals.cat parli del partit escoces que deixar de fer un referendum: almenys ells s'han plantejat un referendum. Ciu mai ho fara.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.