directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 06:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Gobierno perfila ja el 155

El ministeri d'hisenda preveu substituir Junqueras per un perfil tècnic

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

A menys de 24 hores perquè venci el segon termini perquè Puigdemont aclareixi si va declarar o no la independència, el gobierno perfila com s'aplicarà el 155. Avui, Soraya Sáenz de Santamaría ha confirmat que si el president de la Generalitat "no atén el requeriment, s'aplicarà el 155", que suposa la suspensió de l'autonomia a Catalunya.
En aquest sentit, fonts pròximes al ministre Montoro, segons l'ACN, apunten que el vicepresident del govern, Oriol Junqueras "no pot estar al capdavant" de la conselleria perquè el consideren responsable de la fuga d'empreses de les últimes setmanes a Catalunya.
 
El Ministeri d'Hisenda preveu la substitució del conseller d'Economia per una altra persona de perfil "tècnic" i designada pel mateix Ministeri en el cas d'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Tot i això, no aclareix si aquesta persona seria un extern o un membre actual de l'administració espanyola.
 
Apunten que, malgrat el control estricte dels comptes de la Generalitat que està en marxa des del 15 de setembre, encara hi ha marge per a una segona fase que permetria incrementar aquests controls obre els organismes autònoms i la recaptació dels impostos propis de la Generalitat.

Trasllat de seus socials de Catalunya

Des de l'1 d'octubre, almenys 691 empreses han traslladat la seu social fora de Catalunya, segons les dades del Col·legi de Registradors.
 
Tot i això, el Departament d'Economia i Hisenda va presentar un informe on es detallava que el trasllat de la seu social d'una empresa "no té efectes reals sobre l'activitat, els comptes públics ni els clients". El document presentat afirma també que "els llocs de treball a Catalunya seran els mateixos i l'IVA i l'IRPF associats també". 

Punts d'intervenció 

Diverses veus del gobierno i del PP han deixat entreveure, al llarg dels últims dies, quins departaments patirien la intervenció per part de l'Estat en l'aplicació del 155. 

La Conselleria d'Interior i la d'Ensenyament són les més sonades. De fet, el líder del PPC, Xavier Albiol, apuntava l'altre dia en un tuit que "activar el 155 "només per convocar eleccions no resol cap problema". Ni en l'educació, ni en Mossos". 

Fonts de La Moncloa assenyalen que en el cas d’aplicació del 155 l’objectiu prioritari seria la convocatòria per part de l’Estat d’unes eleccions autonòmiques a Catalunya per “restablir l’autogovern”. 

Suport majoritari a l'aplicació del 155 al Congrés 

PSOE i C's fa dies que es manifesten a favor de l'aplicació de l'article per solucionar el conflicte a Catalunya. En aquesta línia s'ha expressat avui al matí la vicepresidenta del gobierno, Soraya Sáenz de Santamaría, en la sessió de control. "Es farà des del consens amb una "gran majoria del Congrés", ha sentenciat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
19 d'octubre de 2017, 13.17 h

Què carai vol dir "perfila"??


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
18 d'octubre de 2017, 21.38 h

#4

Serìa genial. JO JA HO HE FET..........


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
18 d'octubre de 2017, 15.34 h



Que passaria si el dia 20, tots ajornéssim els impostos ..? I que passaria si tots portéssim els diners a altres bancs ?
I fer un canvi de serveis...? QUE PASSARIA......????????


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
fideli fletxa rdnes
18 d'octubre de 2017, 13.50 h

Rajoy s'espolsa responsabilitats...fins ara les ha passat a Judicatura, que han picat tots com babaus ( ja veus, gent estudiada)...a partir d'ara, veurem a quin benèit li endossa...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
fideli fletxa rdnes
18 d'octubre de 2017, 13.26 h

S'en van empreses de Catalunya...i España, no?...Increible!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
18 d'octubre de 2017, 13.17 h

Què passaria si una desena de treballadors de la Generalitat no fessin cas dels amos imposats per Madrid, via 155? No gran cosa. Què passaria si tot un país no fes cas dels amos imposats per Madrid? Senzillament certificaria l'autogovern català, escollit democràticament.

O què farien els ciutadans d'un país, si el país veí intentés posar a dit els ministres i imposar la seva llei? Senzillament passarien dels ridículs sàtrapes de torn.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.