directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 17:09 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Referèndum sobre la independència doble fletxa

Aquestes són les mesures que han pactat PP i PSOE per Catalunya

Els socialistes asseguran que l'objectiu és garantir la "neutralitat"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El govern espanyol i el PSOE han pactat que l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya suposi la convocatòria d’unes eleccions autonòmiques al mes de gener, segons ha avançat Eldiario.es i ha confirmat a TVE i Antena 3 la secretària d’Igualtat del PSOE i exministre Carmen Calvo, que aquest dijous es va reunir amb la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría per acordar la forma com s’aplicarà la intervenció de les competències de la Generalitat.
Imatge general de Pedro Sánchez i Mariano Rajoy, somrients, al Palau de la Moncloa
Imatge general de Pedro Sánchez i Mariano Rajoy, somrients, al Palau de la Moncloa
© Tània Tàpia

Comparteix
   


Etiquetes
Les tres mesures --eleccions al gener i el control dels Mossos i de TV3-- han estat acordades entre les delegacions que el president espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Pedro Sánchez, han designat per a la concreció de l'aplicació del 155 sobre Catalunya.

En aquests contactes hi ha estat presents, a més de Sáenz de Santamaría i Calvo, el sercteari d'Estat per a les Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, i el que va ser assessor de Felipe González, José Luis Zapatero i Alfredo Pérez Rubalcaba, José Enrique Serrano.

Mesures han estat "basant acordades" 
 
L'exministra Calvo ha assegurat en diverses entrevistes que "el gruix" de les mesures han estat "bastant acordades" entre les dues formacions, tot i que "la manera d'aplicar-les i l'eficàcia és del govern" espanyol.

En aquest sentit ha afirmat que els socialistes han demanat a l'executiu de Rajoy que sigui "curós i prudent" en la seva aplicació, perquè per a la seva formació l'article 155 no té "res a veure" amb una "acció punitiva" sinó amb la "reposició de la legalitat" a Catalunya.
 
Segons Callvo, l'objectiu de les mesures ha de ser la convocatòria d'eleccions i garantir una "neutralitat institucional" de la Generalitat, que "no hi ha hagut" fins ara.

"Es tracta que els independentistes que han convertit el govern de tots els catalans en instrument del secessionisme no segueixin fent el que estan fent", ha afirmat Calvo, que ha assegurat que "l'Estat constitucional" és "molt fort" i cal que "Catalunya recuperi la seva tranquil·litat".
 
El PSOE demana a Puigdemont que eviti el 155
 
L'exministra Calvo ha recordat al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que encara té al seu abast evitar l'aplicació del 155. "Fins que el ple del Senat voti les mesures que el govern proposarà a la Comissió Conjunta, el president de la Generalitat té oportunitats que ha d'aprofitar", ha dit.

Ha incorporat la petició de dures acusacions contra els independentistes que "han volgut muntar una revolució contra la democràcia", quan "la revolució més gran que hem fet a la humanitat és arribar a la democràcia".
 
Hisenda prepara la substitució de Junqueras
 
Malgrat que Calvo no ho ha explicat aquest divendres, fonts del Ministeri d'Hisenda van explicar dimecres que ja preparen la substitució del conseller d'Economia, Oriol Junqueras, per una altra persona de perfil, "tècnic" i designada pel mateix Ministeri en el cas d'aplicació de l'article 155 de la Constitució, tot i que no aclareixen si aquesta persona seria un extern o un membre actual de l'administració espanyola.

Fonts pròximes al ministre Montoro apunten que Junqueras "no pot estar al capdavant" de la conselleria perquè el consideren responsable de la fuga d'empreses de les últimes setmanes a Catalunya.

Les mateixes fonts apunten que malgrat el control estricte dels comptes de la Generalitat que està en marxa des del 15 de setembre, encara hi ha marge per a una segona fase que permetria incrementar aquests controls obre els organismes autònoms i la recaptació dels impostos propis de la Generalitat.
 
Ple del Senat a finals de la setmana que ve o principis de la següent
 
La Mesa del Senat que ha d'iniciar la tramitació del 155 es reunirà el mateix dissabte i el ple del Senat on s'ha d'aprovar el pla d'aplicació de l'article 155 de la Constitució no se celebrarà previsiblement la setmana que ve, sinó la següent.

Fonts del Senat apuntaven aquest dijous com a data més probable el 30 o 31 d'octubre, tot i que també podria tenir lloc la setmana que ve, el divendres 27.

El procediment comporta la convocatòria d'una comissió conjunta que avaluarà la petició del govern espanyol abans d'enviar un nou requeriment al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i traslladarà la proposta al ple del Senat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Tallaferro fletxa Centelles
21 d'octubre de 2017, 10.38 h

SANCHEZ HO FAS MOLT BÉ ?, COM CREUS A TOTS ELS APROFITATS DELP PSOE I PSC QUE T'HAN POSAT COM A PRESIDENT,.

FAS DE MAMA QUE DEMANA AL PAPA QUE NO PEGUI GAIRE FORT.

SI TOTS ELS QUE ES VOLEN FER AMICS DE CATALUNYA SON COM TU, GRÀCIES, NO NECESSITEM AQUESTA MENA D'AMICS, CATALUNYA JA POT SOLA CONTRA ELS "AMICS" I ELS ENEMICS.

NO VALDRIA MÉS QUE DECLARESSIS QUE EL SPOE I PSC SOU ENEMICS DE TOTS ELS CATALANS I DE CATALUNYA, I AIXÍ ACABEM MÉS AVIAT I TOT ÉS MÉS CLAR.

POTSER M'HO HE PERDUT,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
20 d'octubre de 2017, 20.44 h



A que si parlem de GOLFOS, sabem de qui parlem.....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
20 d'octubre de 2017, 15.26 h




#3


Hauries de mirar de ser una mica menys RIDÍCULA, PPobra PPuteta PPalurda i Franquista.



No ho veus que això de repetir 10 vegades el MATEIX comentari demostra dues coses:





1.- que no tens ni mig mil.ligram d'imaginació (tal com correspon a la teva ja legendària INCULTURA)


2.- que ho has de repetir tantes vegades que és senyal que NI TU MATEIX T'HO CREUS !!!!





HUAH HUAH HUAH HUAHH !!!! . . . COM T'HO FAS PER ARRIBAR A SER TAN I TAAAN I TAAAAAN PPAPPANATES, PPOBRA PP... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
20 d'octubre de 2017, 14.47 h

#2 ¿COMO LO LLEVAIS, QUERIDOS NAZIS?

ESTAMOS A 20 DE OCTUBRE Y AUN NO SOIS INDEPENDIENTES NI TAN SIQUIERA EL PUIGTONTON OS HA PROCLAMADO LA REPUBLICA. ¿PARA QUE?, SE DIRA SI NO NOS VA A RECONOCER NADIE, NI VENEZUELA.

YA SON MAS DE 900 LAS EMPRESAS QUE SE HAN IDO DE CATALUÑA Y QUE REPRESENTAN 1/3 DEL PIB CATALAN, CASI TANTAS COMO "HERIDOS" EN EL BUTIFARRENDUM DEL 1-O.

AUNQUE CLARO EL JUNQUERAAS VA Y DICE QUE LAS EMPRESAS SE HAN IDO DESPUES y !!!!ANTES!!!! del 1-O por la actuacion de la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
20 d'octubre de 2017, 14.05 h





Que esperes Puigdemont !!!!!




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 d'octubre de 2017, 14.05 h

PSC traïdors sense cap mena de paliatiu. Ens recordarem de l'altra traïció molts i molts anys i la refregaremt a la cara cada vegada que estigueu dvant.
Sou dignes subdits del PSOE que va mentir als espanyols al dir que mai faria (ni per activa ni per pasiva) president al senyor del partit més corrupte d'europa i al final va traïr als seus votants com ja va fer en el passat el senyor gonzalez amb el referendum de l'OTAN. Es veu que és tradició traïr. Prenem nota.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.