directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 02:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Salellas: "Hem d'aconseguir que l'estructura funcionarial faci impossible aplicar el 155"

El diputat de la CUP defensa que la república és "l'única possibilitat d'autodefensa" i descarta avançar les eleccions constituents

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN.- El diputat de la CUP Benet Salellas ha apostat per aconseguir que l'estructura funcionarial faci impossible i inaplicable l'article 155 de la Constitució. "Més enllà del que pot fer un conseller, que té un valor simbòlic, nosaltres el que hem d'aconseguir, si venen a intervenir els nostres departaments, és que això sigui inaplicable", ha defensat en declaracions a TV3. Salellas no ha donat detalls sobre el format en què el Parlament pot declarar la independència, i s'ha limitat a dir que "tot està molt verd". 
El diputat de la CUP Benet Salellas, en una imatge d'arxiu
El diputat de la CUP Benet Salellas, en una imatge d'arxiu
© directe!cat

Comparteix
   


Etiquetes
Això sí, ha defensat que s'ha de donar un "missatge clar", en referència al passat 10 d'octubre. En aquest context, també ha defensat que la república catalana és "l'única possibilitat d'autodefensa davant els atacs de l'estat espanyol" i ha descartat avançar les eleccions constituents, que la llei de transitorietat fixa per d'aquí sis mesos.

Pel que fa a l'aplicació del 155, Salellas ha considerat que no s'hauria de buscar tant quina posició ha de tenir un conseller o consellera, sinó que l'estructura funcionarial faci impossible aplicar la intervenció. "Nosaltres el que hem d'aconseguir és que, si aquesta gent ve aquí a intervenir els nostres departaments, això sigui impossible i inaplicable", ha refermat.
 
Preguntat per si hi ha alguna circumstància que faria avançar les eleccions constituents, Salellas ha respost que no i ha argumentat que després de proclamar la república "s'ha de consolidar i fer-la efectiva" i, per tant, ha defensat que no seria convenien obrir un procés electoral. Així doncs, ha apostat perquè es compleixi el termini de sis mesos que estableix la llei de transitorietat jurídica.
 
Tot i no voler avançar el contingut de les converses amb JxSí sobre com s'ha de materialitzar la declaració d'independència, ha confirmat que hi ha contactes amb sectors de Podem i EUiA. I ha contraposat l'actitud d'aquests sectors amb la de BComú, que a Barcelona governa amb el PSC. 
 
Salellas també ha retret al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, la seva "posició unilateral" del passat 10 d'octubre i ha assegurat que no s'han reunit amb ell des d'aquest dia. "Nosaltres diem que la república catalana és l'única possibilitat d'autodefensar-nos dels atacs de l'estat espanyol i d'exercir la sobirania de l'1-O", ha refermat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Tallaferro fletxa Centelles
21 d'octubre de 2017, 10.20 h

SALELLES, QUE TU NO SAPIGUES SEGONS QUÈ, NO VOL DIR QUE ESTIGUI VERD.
i NO CARREGIS LA PILOTA A LA TAULADA DELS FUNCIONARIS, SEMPRE IGUAL AQUESTS DE LA CUP, "AIXEQUEU-SE I ANEU-HI", NO TAN XERRAR NI SORTIR A LA FOTO I SER MÉS COHERENT I EFICAÇ, JA VINDRAN DIES QUE PODREU XERRAR I ESCOLTAR-VOS, ARA ÉS HORA DE PANCAR I DE VALENT, JA US DONAREM ALGUN PREMI, PERÒ MIREU QUE NO SIGUI EL BORBÓ QUE US EL DONI PER FACILITAR-LI LA SEVA TASCA, D'ENSORRAR CATALUNYA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ramon fletxa Barcelona
20 d'octubre de 2017, 21.09 h

Com que aconseguir complicitats i reconeixements internacionals per la indepedència era difícil, se'ns ha acudit la genisl idea de posar-la en mans d'aquests australopitecs per fer-ho no ja difícil sinò directament imposdible.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Fiodor fletxa BCN
20 d'octubre de 2017, 20.48 h

Una cosa és declarar el famós article 155 i l'altra és que sigui possible aplicar-lo. Amb aquest artícle serà impossible governar Catalunya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 d'octubre de 2017, 20.47 h

Si senyor, Benet. em de anar per aquest cami.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 d'octubre de 2017, 18.26 h



Es sigui del partit que es sigui, nano tens raò.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.