directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 03:26 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La defensa de Sànchez demana substituir la presó per la retirada del passaport o compareixences al jutjat

Acusa la magistrada de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, de fer una "interpretació extravagant" de la llei per empresonar-lo

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

L'advocat del president de l'ANC, Jordi Sànchez, ha criticat aquest divendres la magistrada de l'Audiència Nacional espanyola Carmen Lamela per fer una "interpretació extravagant" de la llei per empresonar el seu client. Així, ha recordat que no té competències per investigar-lo pel delicte del qual se l'acusa (sedició) i també creu exagerats els arguments per ingressar-lo preventivament a presó. Per això, ha demanat la seva llibertat i, com a molt, retirar-li el passaport o obligar-lo a comparèixer periòdicament al jutjat.
 
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
El president de l'ANC, Jordi Sànchez, en una imatge d'arxiu
© Núria Julià

Comparteix
   


Etiquetes
En el seu escrit de 36 pàgines, l'advocat Jordi Pina reitera alguns dels arguments utilitzats en anteriors recursos i considera que l'Audiència Nacional no té competències per jutjar un delicte de sedició, ja que es tracta d'un delicte d'ordre públic, que correspon als jutjats ordinaris. Podeu informar-vos sobre aquesta qüestió al següent enllaç: http://www.directe.cat/noticia/661763/per-que-l-audiencia-nacional-no-pot-jutgar-un-delicte-de-sedicio

A més, l'advocat assegura que entre la primera declaració com a investigats el 6 d'octubre i la del 16 d'octubre no hi ha hagut fets nous ni diligències d'investigació que aportin nous indicis contra el seu client. De fet, recorda que la fiscalia no va demanar la segona declaració, i que la magistrada només es va basar en un informe de la Guàrdia Civil sobre els fets de l'1 d'octubre. Sobre aquest informe, l'advocat critica que el cos policial l'aporti sense que ningú li hagi demanat, i recorda que no fa referència als fets investigats del 20 de setembre. "És per iniciativa pròpia, és irregular", assegura l'escrit en referència a l'informe policial.
 
Sobre la concentració davant d'Economia, Sànchez recorda que l'ANC la va convocar i la va comunicar al Departament d'Interior esperant que hi anessin unes 2.000 persones, no 40.000 com finalment hi van anar. A més, diu que el líder de l'ANC no es pot fer responsable d'altres concentracions en altres llocs ni de l'actitud individual de cada concentrat.
 
Sobre els motius per empresonar-lo, l'advocat recorda que la fiscalia només va al·legar un dels tres motius possibles, la reiteració delictiva, però la magistrada hi va afegir el risc de fuga i la destrucció de proves, cosa que va provocar indefensió a l'investigat perquè el seu lletrat no el va poder defensar davant d'aquests motius no al·legats per la fiscalia. Sobre la destrucció de proves, l'advocat diu que la magistrada no diu quines proves es podrien destruir. Sobre el risc de fuga, al·lega que Sànchez va anar voluntàriament a declarar els dos cops, sabent que hi havia rumors d'empresonament en la segona declaració. A més, demana que es tingui en compte la seva situació laboral i familiar, com es va fer amb Trapero, i per això aporta documentació. Sobre la reiteració delictiva, l'advocat nega que cometés cap delicte però, si fos el cas, recorda que l'ANC sempre ha apostat per mobilitzacions pacífiques i la sedició requereix algun tipus de força o violència.
 
Per tot això, demana, que s'anul·li l'ordre de presó i es pugui substituir per una retirada de passaport i compareixença periòdica als jutjats. Per últim, l'advocat demana que es convoqui una altra vista oral amb Sànchez present per tal de revocar l'ordre de presó.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
20 d'octubre de 2017, 21.52 h



LLIBERTAT JORDIS......!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
20 d'octubre de 2017, 18.43 h



A que si parlem de GOLFOS, sabem de qui parlem.....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
20 d'octubre de 2017, 18.36 h

Qui hauria d'estar en presó es un jutge que prevarica i violenta la llei per injustament empresonar a una persona. Estem en vosaltres Jordis, el vostre injust empresonament serà la seva tomba en la carrera judicial, ànims i força.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
20 d'octubre de 2017, 18.25 h



Tal como la jutgessa Lamela porta això, estàn absolutament indefensos, perquè la senyora, ja s'ha explicat de la cama que coixeja. I parlo del que està escrit i comentat i dintre de la meva llibertat de expressió.

PERQUÈ AVIAT A ESPAÑA NO ES PODRÀ PARLAR DE RES. TORNEM AL FRANQUISME PUR I DUR....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.