directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 06:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya en fallida: cop d'estat a la democràcia

L'Estat controlarà el Govern, el Parlament, TV3 i Mossos

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació després del Consell de Ministres per explicar les mesures concretes que suposa l'aplicació de l'article 155 de la Constitució i la intervenció de l'autogovern a Catalunya pactat entre el PP, el PSOE i C's. "Sol·licitarem al Senat que s'autoritzi el govern espanyol a procedir al cessament del president, vicepresident i consellers", ha dit confirmant les especulacions que l'Estat ordenaria acabar amb el Govern de la Generalitat. Rajoy ha dit que col·locarà els ministres espanyols -que l'han acompanyat durant la compareixença- com a "substituts temporals" dels càrrecs cessats i ha sentenciat que "l'administració de la Generalitat actuarà sota les directrius creades pel govern espanyol". 

 
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la roda de premsa on anuncia l'aplicació del 155 a Catalunya
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la roda de premsa on anuncia l'aplicació del 155 a Catalunya
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Documents relacionats

Etiquetes
També ha dit públicament que intervindrà el Parlament -tindrà dret de veto sobre les seves decisions i la cambra no podrà fer cap sessió de control al govern imposat per Madrid, ni promoure cap iniciativa que vulneri la seva llei-, però de moment no el dissoldrà de manera formal. L'estratègia de l'Estat culminarà forçant la convocatòria d'eleccions en clau autonòmica "el més aviat possible" (tot i que ha fixat un termini màxim de sis mesos) i seguint amb la bateria de mesures autoritàries, repressives i antidemocràtiques, Rajoy ha dit que "es proposa que el president del Parlament no pugui proposar candidat a president de la Generalitat o votar la investidura d'un altre president" quan es cessi Puigdemont, ni tampoc es podrà fer debat d'investidura. Ell mateix assumirà directament el poder de dissoldre el Parlament de Catalunya.

Segons Rajoy, els objectius de recórrer a un article de la Constitució mai abans aplicat en democràcia és "tornar a la legalitat, recuperar la convivència, continuar amb la recuperació econòmica i celebrar eleccions". També ha posat de manifest que l'Estat espanyol controlarà els mitjans públics catalans, com ja havien avançat alguns mitjans en les darreres hores. Contestant a les preguntes dels periodistes, ha assegurat que "l'article 155 només es pot paralitzar si el Senat no l'aprova" i s'ha atrevit a dir que el Gobierno podria no haver esperat tant per a l'aplicació del 155, però ho ha fet "per prudència". La intervenció de les conselleries significa el control de totes les competències de la Generalitat, entre elles també el control dels Mossos d'Esquadra. Malgrat tot això, Rajoy ha assegurat que "no se suspèn ni l'autonomia ni l'autogovern de Catalunya".  

Les mesures exposades per Rajoy i aprovades avui pel consell de ministres extraordinari han de ser validades pel Senat (on el PP té majoria absoluta) per tal que es puguin aplicar, en un ple extraordinari divendres vinent. El més probable és que la resposta des de Catalunya sigui -segons han advertit des de la Generalitat fa dies- una declaració d'independència al Parlament. El president Puigdemont ha anunciat que oferirà una declaració institucional a les 21:00h. Fins a aquesta hora, es mantindrà reunit amb el seu equip al Palau de la Generalitat i només sortirà per assistir a la manifestació que aquest dissabte a la tarda ha convocat la Taula per la Democràcia en protesta per l’empresonament dels líders de l’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i l’actitud dictatorial de l’Estat espanyol davant el procés català. Inicialment, s’esperava que després que el govern espanyol expliqués les mesures que prendria, el president de la Generalitat o el portaveu del Govern, Jordi Turull, compareixerien per donar el seu punt de vista. Però el nivell de les mesures ha obligat a l’executiu català a fer un canvi de plans i planificar la declaració institucional, i l’han portat a decidir l’assistència de Puigdemont a la manifestació. 
 
Cassolada espontània per rebutjar l'atac a la democràcia 
 
En diversos punts de Catalunya, la ciutadania ha contestat a la repressió i el totalitarisme de l'Estat de manera immediata i ha sortit al balcó per dur a terme una cassolada que expressa el seu rebuig a unes mesures que conformen un atac directe a la democràcia. La societat civil anirà responent al llarg d'avui i els següents dies amb altres accions.  
 

 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
joddi fletxa Barcelona
22 d'octubre de 2017, 18.16 h

Els governs del Canadà i de Anglaterra per evitar el secessionisme de Quebec i Escòcia, van fer unes ofertes molt atractives a les seves disconformes i reticents poblacions, per convèncer de que estaran millor junts que separats, amb la finalitat de que reconsiderin les opcions proposades, cossa que ho van aconseguir convencent a una majoria de la població.

L'incompetent govern espanyol del PP, no solament no ha fet cap proposta atractiva, sinó que ha iniciat una ofensiva d'atacs contra e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
22 d'octubre de 2017, 12.04 h

A #6 : Si el que volen és tencar TV3, només cal que surtin els del PP, Cs, i PSOE. Us imagineu veure cada dia, no, que aixó ja ho fan, veure cada hora, Albiol, Arrimades, Millo, Carrisclosa, Rivera, ....López Alegre, Gemma Ruiz... NO CAL QUE LA TANQUIN. JO MATEIX JA M'EN CUIDARE DE NO VEURE-LA MAI MES. I FINS I TOT POTSER EM VENC EL TELEVISOR PERQUE PER VEURE A LES ESPANYOLES, JA EM DIRAS...


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Emili Salas fletxa Barcelona
22 d'octubre de 2017, 11.29 h

Ho està fent molt bé el PP. El govern Espanyol, independentment del tema català, està a punt de entrar en fallida: Continua fent créixer el deute, s’ha buidat el fons de les pensions i està a punt de començar un període en que començaran a pujar els interessos.

Tot això és culpa dels darrers governs que a més a més de la mala gestió han propiciat una corrupció vergonyant i, amb aquest “Enemic exterior”, creuen que poden tapar totes les seves vergonyes i, a més a més, ten... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Emili fletxa TERRASSA
22 d'octubre de 2017, 10.41 h

Ens diu el titular: Espanya en fallida: cop d'estat a la democràcia.
L'Estat controlarà el Govern, el Parlament, TV3 i Mossos.

Segur que es la millor manera de tractar-nos?. . . . no sabeu dialogar?. . . . Si no dialogueu tot el VOSTRE deute l'haureu de pagar vosaltres solets i ja sabeu que no podreu, oi? i.... COM QUEDAREU?. . . .
NOSALTRES MARXEM, JA US HO FAREU. SI HEM D'ACOLLIR MASSA ESPANYOLS, JA ENS EIXAMPLAREM COM PUGUEM.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
LLuisa fletxa RMS
21 d'octubre de 2017, 18.17 h

Avui Rajoy s'ha cavat la seva propia tomba.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
21 d'octubre de 2017, 16.48 h



Rajoy diu que tv3 sera vigilada perque sigui plural.i justa.. FILL DE LA GRAN P. PERQUE NO ET PREOCUPES DE LA MERDA DE TV. I EMISORES QUE ADOCTRINEN A GRANS I PETITS DE LA TEVA MERDA DE PAIS...?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
21 d'octubre de 2017, 16.10 h

#3

Jo desitjaria que tinguessis rao. Pero el adn heretat del franquisme, es un veri que el porten a la sang i per ells els justifica de qualsevol perversio.


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
21 d'octubre de 2017, 16.03 h



EL MAL QUE AMAGA EL SUPOSSAT OBLID DE LES EPOQUES FRANQUISTES I LES SEVES PRACTIQUES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
21 d'octubre de 2017, 16.03 h

Tranquils que tot està sortint com estava programat car son molt previsibles els dictadors!

Segons la seva constitució, l'estatut i l'article 155 ningú pot cessar al nostre President ni ningú pot cessar als Consellers que només és facultat del nostre President. Cas que ho fessin, s'haurien carregat el seu estat de dret la seva jurisprudència i lleis i, per tant, ja no hi hauria, "de facto", democràcia a ulls de tot el món i Europa fotria fora, automàticament espanya de l'UE.
Només... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
21 d'octubre de 2017, 15.59 h



GRACIES ANONYMOUS........ UN atac cibernetic a totes les seves instalacions......que no se en surtin.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 21   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.