directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 08:35 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Parlon, un pes pesant socialista, plega de l'executiva del PSOE pel seu suport al 155

Alcaldes socialistes han demanat al PSC que es distanciï del PSOE i "s'oposi frontalment" a la intervenció de Catalunya

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, ha dimitit de l'executiva socialista a causa del suport del PSOE a l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. Parlon és un pes pesant del socialisme a Catalunya (la seva disputa amb Miquel Iceta per liderar el PSC fa uns mesos va quedar molt ajustada) i és l'alcaldessa d'un dels darrers feus del partit al país, Santa Coloma de Gramenet, on ha guanyat diverses eleccions amb majoria absoluta.  Parlon ha comunicat a Pedro Sánchez que dimiteix del càrrec que ocupava a l'executiva socialista com a secretària de Cohesió i Integració i el PSOE ha tret un comunicat assegurant que respecta la seva decisió. 
Núria Parlon, Pedro Sánchez i Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
Núria Parlon, Pedro Sánchez i Miquel Iceta, en una imatge d'arxiu
© Julià N.

Comparteix
   


Etiquetes
Alcaldes socialistes demanen al PSC que "s'oposi frontalment" al 155

L'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i els alcaldes de Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès han reclamat al PSC que "s'oposi frontalment" a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució anunciat aquest dissabte pel govern espanyol. En un comunicat, Núria Parlón, Jordi Ballart, Josep Mayoral i Ignasi Giménez han expressat el seu "radical desacord i rebuig" amb la intervenció de la Generalitat de Catalunya i han assegurat que els socialistes catalans sempre han treballat per "l'exercici i constant enfortiment de l'autogovern". Tots quatre adverteixen que la intervenció del Govern i el Parlament de Catalunya tindria conseqüències "irreparables".

"Expressem el nostre més radical desacord i rebuig a l'aplicació de l'article 155 i les mesures que se'n deriven, comunicades aquest matí pel govern de l'Estat", diuen Parlón, Ballart, Mayoral i Giménez. En el seu comunicat, els alcaldes socialistes demanen al PSC que "s'oposi frontalment a aquesta mesura i no validi, en cap cas, la seva posada en marxa". 
 
"El projecte dels socialistes catalans es fonamenta en l'exercici i constant enfortiment de l'autogovern de Catalunya. L'aplicació del 155 suposa, de fet, la suspensió de l'autonomia de la Generalitat i el Parlament de Catalunya, les conseqüències del qual serien irreparables", indiquen els alcaldes. 
 
A més, els batlles socialistes insten el govern de la Generalitat a no tirar endavant "cap mesura irreversible i unilateral i que, per tant, no faci cap declaració d'independència". "No és moment de prendre cap decisió que faciliti la ruptura", han indicant. "És imprescindible aturar el rellotge, congelar totes les condicions prèvies i asseure's a parlar sense exclusions ni línies vermelles", han expressat. 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
pep fletxa Sabadell
22 d'octubre de 2017, 17.42 h

Que has hecho SANCHEZ eres muy giripollas apoyar a este miserable con sus sacuaces, nunca más volveras a ganar unas elecciones y nosotros nos largamos de esta podredumbre lo siento VISCA LA TERRA LLIURE DE MALA GENT PP / PSOE / CS


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Emili fletxa TERRASSA
22 d'octubre de 2017, 10.27 h

Ens diu el titular; Parlon, un pes pesant socialista, plega de l'executiva del PSOE pel seu suport al cop d'estat contra la democràcia. Alcaldes socialistes han demanat al PSC que es distanciï del PSOE i "s'oposi frontalment" al 155.

BRAVO per NÚRIA PARLON. D'entrada ens demostra que de socialistes en tenim de dues classes, una d'infectada d'espanyolisme i altra encara no infectada però tampoc no prou sana. Si els socialistes "treballessin" per LA SEVA SOCIETAT, potser tots aniríem mol... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
21 d'octubre de 2017, 21.24 h

There is no worse dictatorship than a dictatorial state, like Spain, that is thought to be a democracy!

What is a State of Law?
What, in Spain, you have to wait sitting.

Speaking of "legalities". What did you do, the absolutists, in 1714? Skip our laws and constitutions, that we already had before Spain existed, murdering and executing who defended them! Now, we just want to recover what you were robbed by the strength of the weapons! Less lessons, guilty of incitement!

When the certainty of... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.