directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ultimàtum de Puigdemont a Europa abans de declarar la independència

El President de la Generalitat insta al Parlament a reunir-se per "prendre les decisions pertinents" en resposta al 155

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha contestat a les mesures repressives i autoritàries anunciades avui pel president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, amb un ultimàtum a Europa abans de declarar la independència. S'ha dirigit en anglès als líders polítics europeus, però "sobretot als ciutadans", per demanar-los que actuïn davant "el pitjor atac a les institucions catalanes" des que el dictador Francisco Franco va abolir la Generalitat. En aquesta ocasió, durant la seva declaració institucional des del Palau de la Generalitat, hi havia una bandera europea.  "Decidir democràticament el futur d'un país no és un crim", ha dit en insistir que Europa hauria de "protegir" els drets de la ciutadania catalana. 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pronunciant la declaració institucional en resposta al 155
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, pronunciant la declaració institucional en resposta al 155
© Ruben Moreno

Comparteix
   


Etiquetes
La independència a tocar: Puigdemont insta al Parlament a reunir-se per "prendre les decisions pertinents"

Puigdemont ha demanat al Parlament que la setmana que ve celebri un ple per analitzar els efectes de l'aplicació del 155 a Catalunya i  "prendre les decisions pertinents". Tot apunta que durant aquest ple es produiria una declaració d'independència definitiva, la qual cosa suposaria complir amb l'advertència que havia fet al govern espanyol, a qui va dir que si intervenia l'autogovern a Catalunya amb el 155 aixecaria la suspensió de la independència encara vigent. Alguns mitjans han apuntat que el ple es celebraria divendres, coincidint amb la celebració d'una sessió monogràfica al Senat per validar la intervenció de Catalunya. 

“Les institucions catalanes i el poble de Catalunya no podem acceptar aquest atac”, ha dit el president de la Generalitat responent a Rajoy per "l’intent de liquidar el nostre autogovern i la nostra democràcia" amb el suport de PSOE i C's. Segons Puigdemont, "avui el Consell de Ministres ha donat un cop de porta" al diàleg que tantes vegades li han ofert des de la Generalitat en representació d'un "clam popular" al carrer. 

Ha dit Puigdemont que l'Estat espanyol ha doblegat la voluntat democràtica dels catalans exposada "de manera nítida i massiva" en les eleccions del passat 27 de setembre. "El que nosaltres decidim a les urnes ells ho eliminen als despatxos", ha assegurat i ha condemnat que Rajoy s'hagi "autoproclamat de manera il·legítima representant de la voluntat dels catalans".  "Volen nomenar un directori perquè teledirigeixi des de Madrid la vida de Catalunya", ha afegit. 

El President posa al mateix nivell Rajoy i Franco

"No és la primera vegada que -també amb el suport del rei- les institucions catalanes reben un cop de part de l'estat". D'aquesta manera ha equiparat Puigdemont la repressió actual de l'Estat amb l'exercida per la dictadura franquista, per després reivindicar la "legitimitat històrica" i la defensa dels catalans al llarg del temps de la Generalitat, que -ha explicat- neix abans que la Constitució espanyola. "El que tenim ens ho hem guanyat amb la força de la gent i la democràcia", ha sentenciat. 
 
A més, ha condemnat l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart: els ha definit com a presos polítics i "persones de pau" que l'Estat ha empresonat "fent servir codis penals antics" per seguidament cridar els catalans a conjurar-se per "defensar les nostres institucions de manera pacífica, carregats de dignitats i de raons". En castellà, el president s'ha dirigit també als "demòcrates" de l'estat espanyol per advertir-los que aquest atac flagrant a la democràcia i els drets fonamentals que avui es dona a Catalunya pot expandir-se fàcilment a la resta de l'Estat.   




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
15 de desembre de 2017, 07.06 h



TOT EL SUPORT AL NOSTRE PRESIDENT........

I Dolors Montserrat, en un proper miting , procura frenar el teu furor uteri.....PERQUE NINGU S.EL CREU. Es mes, has fet el ridicul mes espantos al parlar amb furor del pobre Rajoy.

Mira, en tot cas si fos per en ROMEVA es podria CREURE. ESTA COM UN TREN. Lo altre es caritat geriatrica.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
22 d'octubre de 2017, 18.28 h



Si al comentari #16 demostres ser una PPobra PPalurda franquista CRETINA i NÈCIA, al comentari #17 demostres ser una TRUJA fastigosa i FÈTIDA.

Segueix així, tonta del cul, perquè som legió els lectors que ens fotem uns FARTS DE RIURE IMPRESSIONANTS amb les teves carallades cantimflescament ximpletes de.subnormala pedorrament cretina.



HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH, però . . . com t'ho fas per aconseguir ser tan i taaan i taaaaaaan PPaPPanates, PPobra PPalurda feixista????!!!! ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
pep fletxa Sabadell
22 d'octubre de 2017, 18.06 h

#16 Ten en cuenta que todos tenemos que MORIR pero algunos lo harán sin dignidad y tu eres uno de ellos miserable VISCA LA TERRA LLIURE DE MALA GENT COM TU


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 d'octubre de 2017, 14.50 h

Que pena me da el Puigtonton, si, claro que mas pena me dan mis ALMORRANAS SANGRANTES, que además de no dejarme sentar con comodidad, me pringan los calzoncillos, las sabanas y el colchon.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 d'octubre de 2017, 11.55 h

que pena me da el puigtonton

no sabe como salir del lio en que se ha metido y esta cagado con ir a la carcel

por eso una y otra vez suplica que alguien lo saque de ese lio y lo amnistie como minimo a el


jua jua jua jua jua jua


LA MESA DE NAVIDAD EN SOTO DEL REAL, LOS JORDIS, EL PUJOL JR, EL SANDRO ROSSELL, EL PUIGTONTON Y SU TROUPE



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 25
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
22 d'octubre de 2017, 11.53 h

Rajoy diu ; ... hubo "muchas" soluciones, Solo tenian que decir Si o No. Collons, quantes...
Per fí, Catalunya en alguna cosa som primers a Espanya : s'ens aplica l'article 155. I diuen que és en favor dels catalans quan ells son minoria. Es una usurpació de poder. Aixó sí que és un cop d'estat a lo Tejero el seu antecessor més recent.
Diu: "el diàleg ha de ser en base a la Constitució" o sigui, tanta feina perque no hagin entès res?? democracia de cartes marcades. Si s'ha arribat fin... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
22 d'octubre de 2017, 11.42 h


Is pain is different i l'Europa de la CONCÒRDIA, també.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
22 d'octubre de 2017, 11.29 h

GOLPE DE ESTADO EL 6 Y 7 DE SEPTIEMBRE

CONTIGO EMPEZÓ TODO


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Santi fletxa Barcelona
22 d'octubre de 2017, 11.28 h

Rajoy = Franco
Puigdemont = Hitler
Y los borregitos fanáticos detrás de ellos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 22
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
22 d'octubre de 2017, 10.53 h

La porta del darrere cada vegada es va tancant mes. Aviam si es tanca d'una vegada per totes! Una mica de vent ajudaria, no?

Visca la República de Catalunya ||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 22   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.