directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 13:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Comunicació doble fletxa

La premsa internacional treu en portada les "duríssimes" mesures repressives del 155

El 'New York Times', 'The Guardian', 'Le Monde' o 'La Stampa' obren les edicions digitals amb l'atenció posada a Catalunya

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

ACN.- El 'New York Times' informa que el govern espanyol "proposa apartar" el president de la Generalitat. Les decisions anunciades per Madrid, escriu el corresponsal a Barcelona Raphael Minder, condueixen Espanya cap a un territori "desconegut" mentre Rajoy intenta sufocar "la crisi constitucional més greu des que es va instaurar la democràcia". El rotatiu britànic 'The Guardian' informa que Espanya "s'enfonsa en una profunda crisi" després que aquest dissabte el president Rajoy hagi anunciat "que està desposseint Catalunya de la seva autonomia" i imposant el govern directe de Madrid en un intent "d'aixafar" el moviment d'independència. 'La Stampa' parla de les "duríssimes" mesures i el director del diari, Maurizio Molinari, analitza que "el desafiament polític" de Rajoy als independentistes "no podria ser més difícil, més clar i més obvi".
Portada de la BBC informant sobre l'anunci del govern espanyol d'activar el 155
Portada de la BBC informant sobre l'anunci del govern espanyol d'activar el 155

Comparteix
   


Etiquetes
El 'Washington Post' també ho treu en portada i entre les històries 'més destacades' titula: "Espanya, a punt per prendre el control de Catalunya per aturar la secessió". Per la seva banda, Al NYT, Minder explica també que és la primera vegada que s'intervé una autonomia i que s'aplica l'article 155 i informa que es forçarà la convocatòria d'eleccions. "Tanmateix no queda clar com s'organitzaran i si canviaran significativament el panorama polític de Catalunya ni si ajudaran a resoldre el conflicte territorial", analitza el periodista. A més, destaca que les mesures anunciades "corren el risc d'inflamar el clima a Catalunya".
 
La BBC obre l'edició digital amb "Espanya pressiona per destituir els líders catalans" i diu que el president del govern espanyol ha anunciat els plans per "prendre el control" de la regió. En un paràgraf d'anàlisi dins la peça, el corresponsal a Madrid, Guy Hedgecoe, explica que si bé l'ús del 155 ja havia estat anticipat, l'anunci ha tingut "un gran impacte". Descriu que aquest article de la constitució espanyola mai ha estat invocat abans i que, per tant, "hi havia un gran misteri al voltant del seu potencial abast i significat". També diu que si bé Rajoy ha insistit que l'autogovern no quedaria suspès, "molts no hi estan d'acord". "Aquells que volen la independència de la regió probablement ho veuran com una provocació més que no pas com una solució", afegeix.
 
També el 'The Guardian' obre la portada amb la notícia. "La crisi a Catalunya escala a mesura que Espanya decideix imposar l'administració directa en dies", titula. La decisió del govern espanyol, diu el diari, ha provocat "por i enuig" a Catalunya i ha augmentat "dràsticament" la crisi "més profunda" des de 1977. Com la BBC, el 'The Guardian' també analitza que mentre Rajoy diu que l'aplicació del 155 no implica la suspensió de l'autonomia, "no és així com ho veuran a Catalunya els milers de manifestants" que han sortit als carrers per protestar contra la mesura".
 
A França, 'Le Monde' treu en portada digital que "Madrid inicia el procés de suspensió de l'autonomia de Catalunya" i destaca que l'article no ha estat mai invocat. Explica que Rajoy ha demanat destituir el govern de Puigdemont per convocar noves eleccions i "evitar la independència de Catalunya". Remarca, a més, que Rajoy ha matisat que ni l'autonomia ni el govern autonòmic estan suspesos "per intentar tranquil·litzar els catalans molts vinculats a l'autonomia recuperada després de la dictadura de Franco". També es fa ressò en l'article de la manifestació a Barcelona contra l'empresonament dels líders de l'ANC i d'Òmnium Cultural.
 
El 'Libération', per la seva banda, titula "El govern espanyol decideix posar Catalunya sota tutela". "El que el cap del govern central anomena 'el projecte Espanya' viu un dia històric, d'una severitat sense precedents des de la fi del franquisme", comença el text. L'article continua destacant que "des de l'arribada de la democràcia el govern central ha decidit sotmetre a tutela una regió 'rebel i rebel', en aquest cas, Catalunya". El corresponsal a Madrid, François Musseau, diu que si bé alguns pensaven que es proposaria una versió "descafeïnada" del 155, "no ha estat el cas" i explica les principals mesures. Destaca que, en cas de succeir, Catalunya perdria el control de totes les seves institucions "com al final de la guerra civil".
 
A Bèlgica, 'Le Soir' diu que Espanya "posa en marxa la suspensió de l'autonomia de Catalunya" i subratlla que Rajoy vol destituir Puigdemont. En una altra peça el diari es fa ressò de la manifestació a Barcelona, amb el president de la Generalitat encapçalant-la, "per reclamar la independència després que el govern central hagi demanat la destitució de l'Executiu".
 
A Itàlia, 'La Stampa' dedica un gran espai de la seva portada a Catalunya amb tres peces diferents. La principal duu com a titular: "Espanya substitueix a Catalunya, Barcelona surt a les places contra Rajoy". En el text destaca que Madrid "revoca" l'autonomia a Catalunya i remarca de la intervenció de Rajoy que aquest assumirà les competències de Puigdemont per convocar noves eleccions. També en parla el periodista del diari Francesco Olivo, que titlla les mesures del govern central de "duríssimes".
 
'Il Corriere della Sera' diu que a Catalunya el Parlament serà dissolt i destaca que el partit de Puigdemont diu que "és un cop d'Estat". Entre les diferents reaccions el rotatiu es fa ressò de la reacció de les associacions de premsa davant la possible intervenció dels mitjans públics, que denuncien "un atac a la llibertat d'expressió".
 
'La Repubblica' obre l'edició digital titulant "Rajoy 'destitueix' el govern de Puigdemont i 450.000 persones surten als carrers de Barcelona" i explica àmpliament les mesures que s'aplicaran i també recull les reaccions, entre altres, d'Oriol Junqueras i Ada Colau. En un especial per a la televisió del diari dedicat a Catalunya el periodista Omero Ciai diu que la decisió de Rajoy "no és un últim acte, sinó que inicia una nova fase difícil".

La premsa de Madrid celebra la repressió 

Tots els diaris d'aquest diumenge destaquen en primera plana l'activació de l'article 155, tot i que uns amb més ètica que d'altres. 'El Punt Avui' ho qualifica d'"Un atac inacceptable" i l''ARA' parla de "Llibertat". 'El Periódico' parla de "Destralada" i 'La Vanguardia' destaca: "Rajoy anuncia el cessament del Govern i Puigdemont convoca el Parlament". En canvi, 'El País' diu que "El Gobierno restaura el orden constitucional en Cataluña" i l''ABC' parla de "La hora de la democracia". 'La Razón': "155. Rescate a Cataluña". I 'El Mundo': "El Gobierno toma el control absoluto de la Generalitat". 

A les pàgines interiors, La Vanguardia, El Periodico i el Diari Ara demanen eleccions anticipades a Puigdemont i al Govern català, cosa que han condemnat alguns usuaris a les xarxes socials. 


 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
24 d'octubre de 2017, 11.16 h

El diari italià "La Reppublica" parla dels 450.000 manifestants que segons la guardia urbana es van concentrar. Si per la manifestació espanyolista n'hi va haver 350.000 sempre segons la guardia urbana i segons els organitzadors es va parlar de 950.000, la conclusió és evident : Si de 350.000 en surten 950.000, de 450.000 en surten X. Solució de la regla de tres : X = 1.221.000 manifestants. O NO ???


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
24 d'octubre de 2017, 11.03 h


A la pesada impertinent #6, 8, 9,10, 12, NO CAL QUE ENS REPETEIXIS TANT LA TEVA SUBORDINACIO AL FELIPOLLES vi, que no pas VI. Nosaltres solets ja sabem qui és el nostre enemic. No som pas del PP-Cs,PSOECS, per ser tan nignorants. Una mostra : «El rei va trucar a Volkswagen per demanar que marxés de Catalunya». I ves a rentar els plats que deus tenir la casa com una quadra. Jo, si la meva dona treballa, els hi rento jo, pero no es queden mai per fer.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
23 d'octubre de 2017, 13.56 h

#13 Massa dolent pels filldeputes i per les putes, no s'ho mereixen !


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
the one fletxa the two
23 d'octubre de 2017, 08.04 h

#12 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 d'octubre de 2017, 17.11 h

#11

¿pero todavia tienes esperanzas de que alguien os apoye?


CUANTAS VECES OS HAN DE DECIR NO

CUANTAS MAS PERSONAS E INSTITUCIONES



JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Joan Jaume fletxa Catalunya Nord
22 d'octubre de 2017, 14.58 h

S' afegiran cada dia més persones, més institucions i més països, fins que la pedra catalana no deixi caminar bé Europe. Caldrà 2 o 3 setmanes. Treuran la pedra per deixar-la al camí al mig de les altres pedres que fan el camí d'Europa i trobaran que ajuda a fer el camí més bonic per Europa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 d'octubre de 2017, 13.23 h


#7 Oye, no te tomes mal eso de lamerte las herida, ¿eh? Yo mismo si pudiera llegar hasta ellas me lameria mis ALMORRANAS SANGRANTES y así quizá no dejaria prinngados mis calzoncillos ni las sabanas y el colchon. Y aal mismo tiempo me alimentaria un poco más que con el rancho de la casa-cuartel donde tengo derecho a comer como hijo de benemérito.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 d'octubre de 2017, 13.02 h

#7

queridisimo y añorado nazi en estos ultimos dias que estarias escondido debajo de la cama lamiendote las heridas,


el articulo lo firma un tal jose buscaglia que es un activista de extrema izquierda deseoso de una III Republica. NO ES LA POSTURA DEL NEWSWEEK NI ES UNA EDITORIAL.


ES SIMPLEMENTE UN ARTICULO DE OPINION.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
22 d'octubre de 2017, 12.56 h

#7

tu hoy, dosis doble de Valium y Fortasec.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Dr. Benway fletxa República Catalana ||*||
22 d'octubre de 2017, 12.46 h

#6 Sabes leer? El Felipollas es el Rey de eSSpaÑa, subnormal. Quien ha hablado de Rajoy?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.