directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 12:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Iceta silencia la militància i respon a l'exconseller Sabaté que consultar el suport al 155 és "impossible materialment"

Sabaté recorda que els estatuts del PSC recullen que "decisions d'especial transcendència" s'han de "posar a consulta"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Ja ho va avançar via Twitter i ahir hi va tornar a insistir en declaracions a TV3.  L'exconseller de Governació de la Generalitat de Catalunya (2006), Xavier Sabaté, ha instat el seu partit a consultar a la militància abans de donar suport a l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Des que el govern espanyol va anunciar dissabte les mesures repressives i autoritàries que pensa dur a terme per intervenir Catalunya, el PSC viu una lluita interna entre els que s'hi oposen frontalment -com l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i els alcaldes de Terrassa, Granollers i Castellar del Vallès- i els que no, com el seu secretari general, Miquel Iceta. Iceta ha contestat que és "impossible materialment" i ha assegurat que de les 19 intervencions que hi han hagut a la reunió de l'executiva d'aquest dilluns cap l'ha demanada. 
Xavier Sabaté, en una imatge d'arxiu
Xavier Sabaté, en una imatge d'arxiu
© Roger Segura

Comparteix
   


Etiquetes
Sabaté ha recordat als socialistes catalans que els estatuts del partit socialista català recullen que "decisions d'especial transcendència" s'han de "posar a consulta perquè tothom pugui opinar" i pregunta a Iceta si el 155 no és un "assumpte d'especial rellevància". 


A TV3, s'ha mostrat convençut que la majoria de socialistes catalans estan "en contra" de l'aplicació del 155. En canvi, Iceta ha volgut silenciar les veus discrepants del seu propi partit assegurant que "no hi haurà trencament" al partit davant l'aplicació de l'article 155 però no ha aclarit quin serà el vot de l'expresident de la Generalitat José Montilla al Senat el proper divendres. Iceta no ha volgut situar-se en l'escenari en que aquesta aplicació sigui efectiva ja que ha defensat que encara hi ha temps per l'aposta pel diàleg i ha dit que concentrarà els seus esforços en "evitar el pitjor dels escenaris". Precisament ha assegurat que aquest és també l'objectiu del PSOE -que ha donat  suport absolut a la suspensió de l'autogovern català- i per això ha sentenciat que "no hi ha discrepàncies". 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Baldufa fletxa La Garriga
24 d'octubre de 2017, 09.02 h

Una altra bugada un altre llençol.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
24 d'octubre de 2017, 08.51 h

Spanish Police. 155 Videos of the Repression lived in Catalonia by the Spanish Police in the Referendum of October 1, 2017. https://spanishpolice.github.io/

Ni oblit ni perdó.
Nor forgetfulness nor forgiveness.

"A people that feels repressed rarely disappears silently at night."


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
23 d'octubre de 2017, 19.58 h




#2


No cal que t'exaltis i t'alteris tant, PPobreta PPalurda Franquista tonteta i analfabeteta.



Fins i tot els nens d'escola saben -però les Ppalurdes analfabetes no ho sabeu- que a l'estat CASPAnyol, LA SEPARACIO DE PODERS NO EXISTEIX, i que la majoria dels jutges fan exactament allò que els mana el govern del PP.



De tota manera, és PPATÈTICAMENT PPENOS veure els esforços que fas per trobar algun defecte a qualsevol cosa que tingui relació amb Catalunya, . . .



. . .i tant l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
23 d'octubre de 2017, 19.36 h

Un jutge cita com a investigat el director del Meteocat per presumpta prevaricació.

La CUP va denunciar adjudicacions de projectes suposadament inviables a empreses afins a l'entorn de Convergència
http://www.naciodigital.cat/post/141029
OS PONGO EL LINK A UN MEDIO DE LA CAVERNA SEPARATISTAS PARA QUE NO NEGUEIS LA REALIDAD PORQUE LA PUBLICE EL PERIODICO O EL MUNDO. PERO NOTAD QUE ESE DIGITAL ESCONDE QUE ESE PUIG ES EL HERMANO DEL EX CONSEJJERO DE LA GENE CATALANA FELIP PUIG, QUIEN LO ENCHUFO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
23 d'octubre de 2017, 18.32 h

El PSPV dóna suport al 155 per a restablir "la normalitat democràtica". Cal recalcar que aquest personatge no ens representen. El País Valencià dóna suport als seus compatriotes catalans. Aquesta canallada no és valenciana, és pepera i feixista. No ens representa, no la volem. El País Valencià no és cap canalla i mal nascut com per a fer aquesta vilania als nostres germans del nord. Mentida, restablir la que? Democràcia és el que volem i no la tindrem sota el franquisme criminal. En... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.