directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El Gobierno espera gestionar la mobilització del carrer amb el control de TV3 i Catalunya Ràdio

L'activisme independentista, el taló d'Aquil·les del Gobierno

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

ANÀLISI | @JoanSole_ .- Hi ha una sensació majoritària, dins l'unionisme espanyol, en la qual s'interpreta que amb el control dels mitjans de comunicació el moviment independentista anirà a la baixa. La teoria sobre l'adoctrinament, iniciada en el sistema educatiu i consolidada amb els mitjans de la CCMA, és la peça que fa encaixar l'estratègia que el Partit Popular, amb el vistiplau de PSOE i C's, té preparada amb el 155.
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Etiquetes
Davant un moviment polític ferm que de mica en mica esdevé majoria política, com el que representa l'independentisme, la part opositora -i forta- té el deure d'intentar entendre l'origen, les preocupacions i les aspiracions d'aquest per mirar de canalitzar els seus objectius en pro d'una proposta que representi i satisfaci les dues parts. Aquesta estratègia, aplicada per evitar vencedors i vençuts és l'"A-B-C" de la resolució de conflictes. El cas que ocupa la relació Catalunya-Espanya és un món a part. La manca de disposició d'entendre de l'Estat, juntament amb el dogma que els ciutadans catalans no tenen criteri propi sinó que són manipulats, ha teixit un relat en el nacionalisme espanyol que redueix les aspiracions catalanes a un adoctrinament educatiu i periodístic que ha anul·lat la seva voluntat.
 
El moll de l'os de l'aplicació de l'article 155 és la tossuda obsessió per controlar els mitjans públics catalans, l'eina per canviar aquest pensament. Tenir les regnes de TV3 i Catalunya Ràdio és la nineta dels ulls de l'unionisme que creu, erròniament, que la majoria aglutinada al voltant dels dos milions de persones actives en pro de l'independentisme frenaran les seves aspiracions polítiques si la premsa fa propaganda d'un missatge centralista. La mobilització ciutadana és la gran preocupació del Gobierno, que malgrat la possible intervenció de l'autogovern catalana i el desplegament dels efectius policials allotjats arreu del territori, és conscient que davant seu es trobarà amb un poble decidit a defensar les seves institucions. El taló d'Aquil·les de l'Estat són els milers de ciutadans que des de la fermesa, la cohesió i el somriure convergeixen en la defensa de la democràcia.
 
RTVE carrega contra el Gobierno
 
L'any 2015 el sindicat de CCOO de RTVE denunciava que l'exclusió de RTVE del Comitè d'Informatius de la Unió Europea de Radiodifusió (UER) fou per la "manipulació informativa". Dos anys després, amb el Gobierno fregant-se les mans per controlar els mitjans de la Corporació, el Consell d'Informatius de la cadena pública estatal ha denunciat la paradoxa que resulta el fet que el mateix executiu espanyol que vol intervenir TV3 no sigui capaç de garantir el mandat de tenir una televisió i ràdio públiques amb informació "veraç, objectiva, equilibrada i plural". El paper ho aguanta tot, el control dels mitjans és per oferir un relat veraç amb la teoria del Gobierno, objectiu a ulls dels interessos de l'Estat, equilibrat perquè populars, ciutadans i socialistes facin i desfacin i plurals en el missatge que cal acabar amb l'expressió independentista.
 
El pensament intervencionista utilitza el mateix marc d'actuació que el d'un règim autoritari, el control de la població passa pel control de la premsa i l'educació. La desactualització d'aquest pensament fa passar per alt el poder d'internet, lloc on les cadenes de missatges faciliten la concentració i l'organització popular. Però no donem idees, Erdogan va tancar Twitter només poques hores després de sondejar aquesta possibilitat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
24 d'octubre de 2017, 08.53 h


I jo dic..... no puc suportar TANTA INDIGNITAT i MISÈRIA HUMANA.I

Tanta MERDA COMPRIMIDA AMB UN MATEIX PARTIR...

.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
24 d'octubre de 2017, 08.46 h

La intervenció de l'Estat bloqueja més de 10 milions per a projectes d'entitats socials.

El Govern afirma que hi ha 307 entitats afectades pels ajuts de la direcció general de d'acció cívica i comunitària i 224 en el cas de Joventut.
El departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha denunciat aquest dilluns el bloqueig de més de 10 milions d'euros per a projectes d'entitats socials a causa de la intervenció de l'Estat. 307 entitats havien de rebre 4,5 milions d'euros anuals de la... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
24 d'octubre de 2017, 08.30 h

#3

Podrien suportar un estat VENJATIU...?

Podrien suportar un estat REPRESSOR I DICTATORIAL..?

Podrien suportar un estat que actua com a les pitjors époques franquistes..?

Podrien suportar, informes falsos de la Udef para anar en contra de Catalunya..?

Podrien suportar, MINISTRES CANALLES...?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
24 d'octubre de 2017, 07.55 h



Els que a Europa diuen que estan en contra dels separatismes, jo els convidaria a romandre dintre d'espanya, una bona temporada llarga.

Podrien suportar la TIRANIA que un estat tan fosc i gris te respecta als seus i a Catalunya.?

Podrien suportar tanta corrupció i mal govern....?

Podrien suportar que els governés un estat que està BRUT FINS LES ORELLES..?

Podrien suportar tota classe de INFÀMIES I MENTIDES per anar en contra de Catalunya i el seu Govern..?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 d'octubre de 2017, 07.11 h



Fixeu-vos-hi, benvolguts companys lectors de Directe!, i veureu com totes les XIMPLERIES que escriuen els petits fills de meuca que venen a exhibir la seva estupidesa ignorant aquí, tenen EXACTAMENT la mateixa intenció que les mil i un declaracions dels diferents membres no pas només del govern, sinó també dels partits franquistes PP, PPSOE i PPCiutadans.


Quina és aquesta intenció?


Els catalans la describim amb unaa frase senzilla i curta: EMBOLICA QUE FA FORT.



Intenció que tam... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
24 d'octubre de 2017, 06.54 h


Ja te nassos , que un element com en Maza (reprovat) digui que en qualsevol moment pot detenir al nostre President. Que te causa suficient per fer-lo.

I que la policia podrà dissoldre qualsevol manifestació. A lo bruto...!! A LA CARGA...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.