directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 22:04 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

PP, PSOE i Cs forcen el reglament del Senat per aprovar el 155

Podem, ERC, PDeCAT i PNB denuncien l'ús tendenciós de la normativa de la cambra alta

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Només disposaran de cinc hores per a esmenes parcials i no poden presentar esmenes a la totalitat quan, normalment, qualsevol tramitació normal permet un termini de dies per a la presentació. A més, la comissió conjunta creada pel 155 no dóna peu a la presència dels senadors designats pels parlaments autonòmics. 
Barreiro, Arenas i Albiol, els tres representants del PP a la ponència de la comissió conjunta del Senat per al 155
Barreiro, Arenas i Albiol, els tres representants del PP a la ponència de la comissió conjunta del Senat per al 155
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Etiquetes
Podem, PDeCAT, ERC i PNB han denunciat aquest dimarts un ús tendenciós del reglament Senat per part del PP, PSOE i Cs per a l’aprovació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

També han denunciat que la tramitació s’ha dut a terme sense escoltar la Junta de Portaveus. El PP, PSOE i C's han rebutjat els escrits de reconsideració que han presentat les formacions de l’oposició.

La senadora d’ERC Mirella Cortès ha denunciat la “vulneració dels drets” dels senadors i una “manca de democràcia” i ha recordat que l’article 155 de la Constitució diu que s’ha de debatre en el sí de la Comissió de Comunitats Autònomes. 
 
Per la seva banda, la portaveu de Podem, Anabel Mora, també ha afirmat que "no s’ha escoltat la Junta de Portaveus i no se’ns permet fer una petició d’informe". "No es permet demanar una ponència prèvia i els terminis són ridículs quan estem parlant de mesures molt greus”, ha conclòs Mora.
 
Tanmateix, el PNB també s’ha queixat de la “vulneració” dels procediments i ha recordat que el text de la comissió es coneixerà just un dia abans que es voti en ple. 
 
Per contra, el portaveu del PSOE, Ander Gil, i el del PP, José Manuel Barreiro, han defensat el procediment i han apuntat que la Mesa ha estat “escrupolosa” respecte al reglament de la cambra.

PDeCAT i ERC demanen la compareixença de Rajoy al ple del Congrés

Els grups del PDeCAT i ERC al Congrés han registrat una petició de compareixença al ple de la cambra baixa per tal que el president espanyol, Mariano Rajoy, doni explicacions sobre les mesures que pensa aplicar a Catalunya a través del 155.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Fd'A. fletxa Calders
25 d'octubre de 2017, 11.43 h

A Pedro Sánchez: ahora es el momento de dar el golpe al PP si tu eres un demócrata. La aplicación del 155 contra todo aquel que se mueva en España no puede ser de recibo para un socialista ni para una persona honesta. En el momento que una juez ha dado por probado que el PP es un partido político mafioso en el que los políticos se unen para delinquir y enriquecerse y cuando el PP intenta dar un golpe de estado no sólo contra Catalunya sino también contra la democracia en España, el PSO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 d'octubre de 2017, 16.52 h




#2



Altra vegada has ingerit ANÍS EL MONO??



No ho veus que ets massa NYICRIS, massa ESCARRANSIDA, massa MITJA CERILLA per poder catabolitzar mitja copeta d'ANIS EL MOSO????!!!!



. . . i quan la ingereixes de seguit comences a DESBARRAR????!!!!



Au, PPobreta PPalurda franquista Anal·f·Albertu, no beguis ANÍS EL MONO i molt menys si el barreges amb aquestes marques de tranquil.litzants que sembles conèixer tan be.




Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 d'octubre de 2017, 15.14 h

CaixaBank asegura que el cambio de sede a Valencia no es temporal

http://www.eldiario.es/cv/economia/CaixaBank-revela-frenado-depositos-Catalunya_0_700630038.html


ME DA UNA PENA EL TUERTO, ULTIMAMENTE ESTA ABUSANDO DE LA RATAFIA DELS TRABUCAIRES DE CARDEDEU Y SE LE NOTA.

QUE SI LAS EMPRESAS QUE SE VAN ES POR LA ACTUACION POLICIAL DEL 1-O, QUE LA EFTA NOS ACOGERIA DE BRAZOS ABIERTOS, QUE EL TRASLADO DE EMPRESAS ES TEMPORAL, ETC..


JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
24 d'octubre de 2017, 14.57 h

El PP amenaça amb l'aplicació de l'article 155 a d'altres regions de l'Estat.

Navarra, Castella-la Manxa i el País Basc han estat advertits en els darrers dies amb la possibilitat de mesures extremes.
Fins ara, l'Estat mai no havia aplicat l'article 155. Però ara sembla un actor central de la política espanyola, arribant al punt que podria ser una mesura que no quedés limitada exclusivament a Catalunya. En els darrers dies, l'article ja s'ha esgrimit com a amenaça per a d'altres comunit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.