directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 19:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Terricabras i Urtasun denuncien el 155 i els presos polítics a l'Eurocambra

El vicepresident del Partit Popular Europeu s'ha atrevit a dir que hi ha "polítics insensats capaços de posar en risc els seus ciutadans pel sobiranisme i la supremacia ètnica”

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN.- Catalunya i l'aplicació de l'article 155 ha estat present aquest dimarts al debat del ple del Parlament Europeu a Estrasburg. L'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras, membre del grup dels Verds/ALE a l'Eurocambra, ha afirmat que l'Estat espanyol pretén "suplantar" la democràcia i dirigir Catalunya com si fos una "colònia", i ha qüestionat a les institucions europees sobre com "poden aplaudir" aquest fet. A més, el polític català ha acusat al president del Parlament Europeu "d'abandonar" la seva funció com a mediador "imparcial" i ha dubtat que aquesta sigui l'Europa que "es preocupa pels ciutadans, per la diversitat i la democràcia". "La democràcia ha d'estar al servei de les persones i ha de donar pas a més democràcia; sense suprimir-la, sense colpejar-la i sense empresonar-la", ha sentenciat al final de la seva intervenció.
L'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras, en una imatge d'arxiu
L'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras, en una imatge d'arxiu

Comparteix
   


Etiquetes
En la mateixa línia, l'eurodiputat d'ICV Ernest Urtasun, també del grup dels Verds, ha indicat que "estem a tres dies d'un autèntic desastre" i ha recordat que la intervenció de la Generalitat suposa "intervenir una institució establerta abans de la promulgació de la constitució de 1978". "Ens portarà a una crisi política i social de dimensions enormes", ha lamentat. Urtasun també ha fet referència a l'empresonament dels presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, i ha dit que són dues detencions "injustes i arbitràries". Per la seva banda, Sander Loones, del grup dels conservadors i reformistes (ERC) a l'Eurocambra, ha criticat que Catalunya no sigui "un tema prioritari" per a les institucions i que s'està "atacant" l'estat de dret dins de la Unió Europea. "Gent detinguda per motius polítics aquí a Europa!", ha exclamat.
 
El vicepresident del Partit Popular Europeu, Esteban González Pons, ha contestat assegurant que el "nacional populisme és un fantasma" que ho "enverina" tot i s'ha atrevit a dir que encara hi ha "polítics insensats capaços de posar en risc els seus ciutadans pel sobiranisme i la supremacia ètnica". L'eurodiputat del PP ha reafirmat que benestar i la prosperitat d'Europa "depenen" de la pau i la seguretat i que aquestes no hi són sense "les lleis i l'estat de dret". "El futur d'Europa és més Unió Europea i no més nacionalisme", ha sentenciat. En la mateixa línia, Paulo Rangel, també vicepresident del Partit Popular Europeu, s'ha declarat "escandalitzat" i "avergonyit" de què hi hagi membres de l'Eurocambra que pensin que no es respecten les llibertats i els drets fonamentals a Catalunya. "Vull viure en un món on es respectin els drets humans tant com a Catalunya", ha afirmat.
 
Per la seva banda, els presidents dels Verds al Parlament Europeu, Ska Keller i Philippe Lamberts, han fet una crida al diàleg. “En comptes de donar suport a un bàndol o l’altre, com va fer el President Tajani, les institucions europees necessiten impulsar a les dues parts a parlar”, ha afirmat Keller. L’eurodiputat Lamberts ha fet èmfasis en la importància de què el govern espanyol es “refreni” de suspendre l’autonomia catalana i ha demanat mantenir “la calma”. En la mateixa línia, la vicepresidenta del grup ALDE a l’Eurocambra i diputada del PNB, Izaskun Bilbao Barandica, ha fet una pregunta directa al Parlament Europeu “Què és millor: una intervenció armada en terra europea perquè ho autoritza la constitució espanyola o ajudar que es resolgui parlant un problema polític?”, ha qüestionat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
25 d'octubre de 2017, 07.19 h



Que parlem de Gonzalez Pons....? Ja sabem del peu de "cojea".......

NO HI HA COP QUE QUANT PARLA DE CATALUNYA, NO LI SURTI FOC PER LA BOCA........


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
24 d'octubre de 2017, 20.32 h




#1



PPobra PPalurda desquiciadament desequilibrada, franquista i fantasiosa.



Si no fos que conec molt bé la teva MALALTIA MENTAL, em preguntaria com goses seguir fotent els esPPantosos i escandalosos ridículs grotescs que fas , pretenent fer-te passar per profeta.



TU !!!! . . . tu que fa QUATRE DIES asseguraves amb la caradura que us caraceritzaa als subnormals feixistes, asseguraves que "NO HI HAURIA REFERENDUM, QUE NO ES PODRIA VOTAR" . . .



Si no et cau la cara de vergonya al... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
24 d'octubre de 2017, 18.25 h

pero a estos paletos les hacen algun caso en europa¿



JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA

‘Financial Times’ y ‘Le Monde’ critican en sus editoriales la actuación de la Generalitat

TOMAD NOTA QUERIDOS NAZIS, EN SUS EDITORIALES, QUE SI REPRESENTAN LA OPIONION DEL PERIODICO EN SU CONJUNTO NO UN SIMPLE ARTICULO DE OPINION QUE LO PUEDE ESCRIBIR CUALQUIER FRIKI DE LA VIDA.

https://politica.elpais.com/politica/2017/10/03/actualidad/1507021132_197525.html

Le Monde asegura que "España se su... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.