directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:16 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Albiol creu que el 155 s'ha d'aturar si Puigdemont convoca eleccions

El president del PPC defensa que el 155 també afectaria els mitjans públics perquè s'han convertit en "la principal pota d'agitació dels independentistes"

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, defensa que el 155 no s'ha d'aplicar en cas que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, doni per finalitzat el procés de ruptura i convoqui eleccions autonòmiques. 
El senador del PPC per designació parlamentària, Xavier García Albiol
El senador del PPC per designació parlamentària, Xavier García Albiol
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista a TV3, Albiol ha afegit que sí que s'hauria d'intervenir l'autonomia si es donen dos altres escenaris: que Puigdemont convoqui eleccions però prometi que declarà la independència en cas de guanyar-les o que declari la independència i alhora convoqui eleccions constituents.

D'altra banda, Albiol ha defensat que el 155 afectaria també els mitjans de comunicació públics perquè considera que s'han convertit en "la principal pota d'agitació del moviment independentista" i ha avisat que els funcionaris que no acatin la intervenció podrien perdre la feina.

Tres escenaris possibles
 
Albiol ha dibuixat tres possibles escenaris en què Puigdemont convoqués eleccions a Catalunya i ha defensat que només en un dels casos no s'hauria d'aplicar l'article 155 de la Constitució. "Sap de qui depèn que el 155 no entri en vigor? Del president Puigdemont. Si aprofita per dir que posa punt i final al procés de ruptura, el 155 no es dura a terme", ha assegurat Albiol. 
 
En canvi, ha apostat perquè la intervenció de l'autonomia es posi en marxa si Puigdemont convoca eleccions però promet que declararà la independència en cas de guanyar-les o en cas que declari la independència i convoqui eleccions constituents. "En aquests dos últims escenaris no es poden convocar eleccions perquè es un frau de llei", ha afegit. 
 
Preguntat per quan s'haurien de fer eleccions a Catalunya en cas d'aplicar-se el 155, Albiol ha negat que hi hagi un acord amb PSOE i Cs perquè siguin el 28 de gener i, sense fixar cap data, s'ha limitat a dir que es convocarien "quan la situació política i institucional de Catalunya permeti una certa normalitat dins dels pròxims sis mesos".

El paper dels funcionaris davant el 155
 
Preguntat pel paper que farien els funcionaris davant del 155, Albiol ha considerat que tots els 200.000 funcionaris de l'administració no estan en una situació de rebel·lió i ha esperat que la "immensa majoria faci la seva feina".

A més, ha avisat de les conseqüències que haurien d'afrontar els funcionaris que desobeeixin el 155. "Hi ha un sistema de sancions i podrien arribar a perdre la feina, es clar que sí. Passa en qualsevol negoci. Si un treballador diu que per qüestions ideològiques no ho fa, primer t'avisen i després dels avisos pots perdre el lloc de treball", ha argumentat.
 
Segons Albiol, els mitjans de comunicació públics són administració i, per tant, l'aplicació del 155 "tindrà algun tipus d'influència". "Això vol dir que s'ha de coartar la llibertat dels periodistes? No. Però tindrà algun tipus d'influència, igual que a Hisenda o als Mossos", ha afegit.

Així mateix, el president del PPC ha assenyalat els mitjans públics "s'han convertit en la principal pota d'agitació del moviment independentista".
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Camell fletxa Lleida
26 d'octubre de 2017, 08.54 h

Petitó bonic: Diu Chesterton que qui riu sol, o està amb Déu o amb el dimoni. Queda l'alternativa de ser tonto de poble. És evident que tens sortides ben poc gracioses, encara que siguin grates al teu amo i senyor terrenal, tan ben connectat amb el Pare de la Mentida, que no té cap legitimitat moral per a governar en tant que cap del partit més corrupte d'Europa i l'estrager. Sabem que en tant que tímid, necessites compensar el sentiment d'inferioritat amb tots aquests estirabots, que n... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
26 d'octubre de 2017, 07.18 h

I que en té de ganes de ser qualcú aquest home!
I tanmateix no és ningú. Els pocs que el van votar, segur que nop ho tornaran a fer!
Au!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
25 d'octubre de 2017, 18.25 h



Garcia, VES A FER LL..........,., com vulgarment es diu, PERQUÈ EM TENS FART I TIP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
25 d'octubre de 2017, 18.12 h

ALBIOL, QUEDA'T A MADRID HOME. ALLA SON TAN RUCS COM TU I FINS I TOT SON CAPAÇOS DE RIURE LES TEVES CAGADES. Per cert, tú i en Icateto, podrieu fer de Duo Sacapuntas perque en Puigdemont té feina i no vindrà a perdre el temps per parlar amb vosaltres. Aixi que, hauràs de riure sol. Com els tontos, vaja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
25 d'octubre de 2017, 18.03 h

El nostre President passa d'anar al "senado".

Home, Albiol, després que t'enganxessin dient al teu company "nos vamos a reir" que mes vols? Doncs mira, ens estem rient de tu, ves!

Albiol enganxat a la comissió del 155 dient "riurem". https://www.youtube.com/watch?v=BHFwhiyn2VE


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Montserrat Pujolar fletxa S.Pere de R.
25 d'octubre de 2017, 17.22 h

Saps què hauries de fer Albiol, fer com feies 30 anys enrera, entrenar-te en una pista per a encistellar una síndria ben verda. No crec que mai sàpigues fer res més, a banda de cobrar la mesada.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
25 d'octubre de 2017, 17.12 h



Javier Garcia Albiol, preferim cops de porra que no pas obeir el FRANQUISME MILITANT DEL PP.


D'aquí a pocs dies, no sé si et valdrà la pena seguir vivint a Catalunya entre el MENSPREU del 80% de la població .


Hauràs de triar i decidir. A Madrid segur que t'hi divertiries molt, HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH



Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
dmajó fletxa Cat
25 d'octubre de 2017, 16.46 h

Sr. Albiol, amb aquest bagatge de cagades i de corrupció extrema PPerra, qualsevol persona o poble que estès al vostre costat, hauria de marxar de la mateixa manera que ho farem els catalans.
Gran Rufián al congrès dels diPPutats.
https://www.vilaweb.cat/noticies/rufian-repassa-al-congres-les-lesions-dels-ferits-de-l1-o-enmig-de-riures-als-escons-del-pp/


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.