directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Boya assegura que les detencions del 20-S van destruir algunes estructures d'Estat

La diputada de la CUP constata que unes eleccions portarien a un escenari que "es contradiu amb el Parlament i amb la Llei del Referèndum"

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

A.S. | "Les estructures d'Estat no existeixen. No s'han fet o s'han desmuntat per part de l'Estat espanyol", explicava la diputada de la CUP Mireia Boya en una entrevista a Revista Mirall. "Si algú s'imaginava que es declararia la república aquesta setmana i dilluns ja tindríem un poder judicial català propi, això no serà així".
La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya
La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya
© Bernat Vilaró

Comparteix
   


Etiquetes
La diputada del partit anticapitalista crítica durament el govern d'Artur Mas en una conversa: "És curiós que sigui Artur Mas el primer que des de l'entorn de Govern digui que Catalunya no està preparada amb les estructures d'Estat pertinents, perquè ell va estar en una legislatura que precisament tenia aquest mandat i per tant, aquest senyor no ha fet la feina que va dir que faria".
 
"En aquests dos anys que portem de govern sense Artur Mas, no s'ha fet prou feina en algunes conselleries, i en d'altres, les detencions del 20 de setembre, es van emportar una part de la feina que s'havia fet", detallava. "Per tant, serà una construcció [de la república] molt més lenta, en la que tots hi hem de col·laborar".
 
Preguntada per la manca d'estructures, Boya assegurava que "a nivell de govern, no conec cap país que s'hagi independitzat i ho tingués tot preparat". "El relat que ens han fet i ens han venut ja era enganyós" i afegia "ningú et reconeix abans que declaris la independència ni automàticament si no has fet un referèndum acordat, que no és el nostre cas".

La via lituana pren força
 
Si fa uns dies se sentia a parlar de la via eslovena, ara és el torn de la lituana: "es va declarar independent i el president es va tancar un mes al palau presidencial mentre els tancs de l'exèrcit rus eren fora i va aguantar. Noruega va ser el primer que la va reconèixer i després ho van anar fent la resta, i ara fins i tot són de la UE. Rússia va tardar 10 anys a marxar. La realitat de Catalunya s'aproxima més a això", recalcava.
 
Boya insistia en el fet que "s'ha de treballar, resistir de forma pacífica però amb determinació. La força la tenim, hem votat, ens hem manifestat massivament. La gent hi és, per tant, no tinc cap mena de dubte que això es pot guanyar".
 
Eleccions autonòmiques o DI?
 
Des de la CUP no entendrien que no es proclamés la república: "Milions de persones van anar a votar l'1-O i van defensar les escoles posant els seus cossos per davant dels cops de porra de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, i van fer-ho per una cosa: República i procés constituent". "Unes eleccions portarien a un escenari que es contradiu amb el Parlament i amb la Llei del Referèndum".
 
"Per què volem eleccions? Per fer un altre debat que serà inexistent? I per fer què?", es preguntava Boya. "No és un escenari que considerem de cap de les maneres i va contra el mandat de l'1-O. S'ha de parlar menys del 155 i més de construir una república". "Ara és el moment idoni per fer la república. La república ja no és ni un mandat ni un desig, és una necessitat", sentenciava.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
Hong Kong man fletxa Hong Kong city
26 d'octubre de 2017, 14.07 h

#4 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
26 d'octubre de 2017, 13.28 h

QUERIDISIMOS NAZIS,


DADO QUE EL STOCK DE VALIUM Y FORTASEC QUE TENIAIS PARA 6 MESES NO VA A SER NECESARIO Y OS TIENEN QUE DURAR SOLO HASTA EL 20 DE DICIEMBRE, HOY PODEIS TOMAROS UNA DOSIS DOBLE PARA COMBATIR LA COBARDIA DEL PUIGTONTON, EL MIEDO A LA CARCEL, LA ULTIMA ARGUCIA DEL TRILERO, ETC ETC


EH, LOS DE LA CUP PODEIS TRIPLICAR LA DOSIS

JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
26 d'octubre de 2017, 12.16 h


#2 És evident que els que estaveu sovint al costat del PP, pactant moltes vegades amb ells, ereu vosaltres,, els CONVERGENTS que ara, perquè no us caigui la cara de vergonya, us heu canviat el nom a PDECat .

I tu, tallafilferros, tots recordem els atacs a ERC que has fet en aquest diari, de manera que tingues una mica de vergonya i deixa de fer el ruc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tallaferro fletxa Centelles
26 d'octubre de 2017, 11.05 h

Aquesta noia de la CUP, que construeixi en comptes de criticar gent i institucions de Catalunya, així no es fa una revolució i si vol anar contra Catalunya, que ho digui clarament i s'apunti al PP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
26 d'octubre de 2017, 09.51 h


HE LEIDO EN LA RAZÓN QUE PUIGDEMONT ES UNA MUJER ... MARCIANA !! QUE ASESINÓ A SUS PADRES PARA ROBARLES I COMPRAR DROGA http://www.lg razon.es|caspana/plan-puigdemont-es-una-mujer-maarciana-parricida-G72894406 .

OTRA COSA

MAMA ME HA ESCONDIDO LA BOTELLA DE ANÍS PORQUE DICE QUE ES PARA CALENTAR A SUS MEJORES CLIENTES, LOS QUE SE LA TRAGINAN AL MENOS DOS VECES A LA SEMANA.


MI MADRE S UN PUTON ASQUEROSO QUE NO S ENTERA QUE PARA MI, EL ANÍS EL MO... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.