directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 19:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La Diputació de Barcelona rep la certificació Biosphère com a destinació turística sostenible

La certificació “Biosphère Responsible Tourism” reconeix la demarcació de Barcelona com a destinació turística sostenible i responsable.

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Aquesta es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius del Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030. Mercè Conesa, la presidenta de la Diputació de Barcelona, va rebre la certificació atorgada per l’Institut de Turisme Responsable, un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council.

Comparteix
   

Segons el segell, s’acredita que “Costa Barcelona”, “Paisatges Barcelona” i “Pirineus Barcelona”, les tres marques turístiques de la demarcació que impulsa la Diputació de Barcelona, compleixen els requisits de l’estàndard “Biosphère Destination”.

Les tres marques apliquen amb èxit sis criteris específics en les seves polítiques turístiques, que són:

Una gestió sostenible
El desenvolupament econòmic i social
La conservació i millora del patrimoni cultural
La conservació Ambiental
La qualitat i seguretat
La implicació del visitant
El segell permetrà millorar el posicionament i la promoció internacional de les marques turístiques del territori de Barcelona. Permetrà també elaborar un Pla d’Acció de cara als pròxims tres anys en matèria de Sostenibilitat Turística a la mateixa Diputació de Barcelona. Actualment, la distinció ja la tenen atorgada Catalunya, la ciutat de Barcelona i Sitges.

Un turisme sostenible i responsable

La Diputació de Barcelona, amb l’obtenció de la certificació Biosphère, assoleix un dels objectius estratègics inclosos en el seu Pla de Mandat 2016-2019. Una obtenció que ha estat realitat després del treball conjunt de més de 30 gerències, oficines o serveis de la corporació, que han analitzat i estructurat totes les accions vinculades amb el desenvolupament turístic sostenible que realitza la mateixa Diputació.
Sota la marca “Barcelona és molt més”, la Diputació de Barcelona impulsa les tres destinacions turístiques que han rebut la certificació Biosphère. Són les següents:
 
Costa Barcelona: inclou el Baix Llobregat, Garraf, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Alt Penedès
Paisatges Barcelona: amb el Moianès, Osona, Bages i Anoia
Pirineus Barcelona: amb el Berguedà
4,7 milions d’usuaris és el nombre de viatgers i turistes que l’any 2016 es van allotjar en aquestes comarques. Representen un augment del 16% respecte a l’any anterior, el 2015. De cara al futur, la previsió d’aquest 2017, declarat per l’ONU Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, és que se superin els 5 milions de visitants. 
 



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.