directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 02:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El missatge ocult de Puigdemont que confirmaria la DI

En política no només compten les paraules, també els gestos

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese - El mes d'octubre del 2017 serà estudiat i analitzat amb detall per la ciència política d'arreu. Com no pot ser d'una altra manera, tota revolució, encara que sigui pacífica com ho és la catalana per assolir la seva independència, ha de viure, per definició, moments convulsos i trepidants, amb gestes i girs inesperats de guió. En els discursos i intercanvis dialèctics tot queda plasmat però hi ha una part important de comunicació no verbal que no se'ns pot escapar.
carles puigdemont, palau
La porta s'ha anat tancat darrere de Puigdemont

Comparteix
   


Etiquetes
La intransigència del Gobierno i la duresa del PP i els seus aliats (Cs i PSOE) han conduït el procés català a una situació de bloqueig polític, que ha demanat constantment diàleg. Això ha fet que les dues parts enfrontades s'hagin comunicat a través de tercers, els famosos mediadors. Catalunya en volia d'internacionals i finalment el lehendakari basc s'hi va oferir juntament amb personalitats destacades del PSC.
 
És per això que quan no hi ha una conversa directa, el que es diu no només està en les paraules. Els missatges cap a l'enemic són una mescla del contingut del discurs i del seu embolcall que pot ser la comunicació no verbal i l'escenografia en forma de missatge subliminal.
 
Si ens fixem en la comunicació no verbal ens trobem una evolució clara en Carles Puigdemont durant els tres discursos institucionals que ha fet aquest octubre: el primer, el dia 4, el parallenguatge va ser evident: calmat pausat i reflexiu. El dia 21 d'octubre va ser més ferm en resposta al discurs del Rei i multilingüe, una mena d'auxili a Europa (també es va afegir una bandera europea). L'últim va ser ràpid, sec i contundent i molt més curt. També hi ha hagut diferències en la proxèmica: els plans de càmera han variat la proximitat a l'orador.
 
El missatge subliminal definitiu
 
Una de les coses que no han passat per alt i que l'últim discurs del president va confirmar el missatge ocult que ha pretès explicar la situació de diàleg amb l'Estat: aquest element ha estat la porta del darrere de Puigdemont. Una porta que començava oberta de bat a bat i que s'ha anat tancant fins a la seva totalitat com es va poder veure ahir. Una clara evolució al deteriorament de l'oferta de diàleg per la intrensigència de l'Estat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
Synera fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2017, 10.48 h

Causes de tot plegat:

1) Rebutg de l'Estatut (igual que el d'Andalusia i altres Comunitats)

2) Rebutg del sistema fiscal

3) Degoteig constant de l'Estat respecte desinversions a CAT

4) Menysteniment de la llengua que la propia CE obliga a respectar i fomentar

5) Negativa al diàleg de l'Estat malgrat la insistència d'autoritats nacional i internacionals i manifestos multitudinaris

6) Negació de la via política per part de l'Estat i criminalització injusta de tota mena de fets

7) Abo... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
27 d'octubre de 2017, 10.41 h




Tot això que s'ha esdevingut aquests darrers dies ha acabat de demostrar que el govern del PP és el govern no tan sols ni principalment de la INTRANSIGÈNCIA, sinó sobre tot de la INCOMPETÈNCIA IRRESPONSABLE I CRETINA, de l'ànima VISIGÒTICA en la seva més aparatosa manifestació.



L'ESCANDALOSA INCAPACITAT del gobierno de Madrid de gestionar aquesta diem-ne "crisi" amb mètodes democràtics, ha escandalitzat Europa i gairebé tot el món.



Amb una OBTUSITAT NÈCIA que sembla ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.