directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 16:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La cronologia d'un dia històric

El Parlament i el Senat afronten una jordana decisiva

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Parlament i el Senat afronten una jornada decisiva després que ahir el president Puigdemont descartés la via de les eleccions i emplaces al Parlament la resposta a l'aplicació del 155 que passa, per la declaració d'independència. Paral·lelament, la cambra alta, votarà la suspensió de l'autonomia de Catalunya. 
Lluís Corominas al debat del Ple del Parlament en resposta a l'aplicació del 155
Lluís Corominas al debat del Ple del Parlament en resposta a l'aplicació del 155
© directe.cat

Comparteix
   


Etiquetes
En el Parlament, els grups parlamentaris poden presentar propostes de resolució en el marc del ple sobre la resposta al 155 fins a les 10.30h d'aquest divendres. I el termini per presentar els textos pactats entre diversos grups, acaba a les 11.15h.

Segons l'horari inicialment previst, a les 12 h començaria el debat i votació de les propostes de resolució, tot i que aquest horari és flexible perquè els grups tenen la potestat de demanar pròrrogues si hi ha negociacions d'última hora.

Coincidint amb el debat al Parlament, l'ANC ha fet una crida als ciutadans a concentrar-se prop del Parc de la Ciutadella, on es troba el Parlament.

JxSí s'ha conjurat per proposar que el Parlament declari la independència aquest divendres, després que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, hagi descartat convocar eleccions en no tenir "garanties" que s'aturava el 155.

El Senat vota la suspensió de l'autonomia

El Senat afronta aquest divendres la jornada per aprovar les mesures del 155. La sessió comença a les 10h del matí i arrenca amb l'exposició de la proposta que la comissió va tancar ahir dijous a la nit. També s'haurà de validar les mesures acordades pel govern espanyol en el Consell de Ministres de dissabte passat.
 
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, intervindrà al ple per defensar la postura del govern espanyol i justificar el perquè de la intervenció de la Generalitat.
 
La Junta de Portaveus va decidir ampliar el termini d'esmenes i presentació de vots particulars. Això suposa, a la pràctica, que el dictamen de les mesures es pugui modificar fins just abans de la votació.
 
Hi haurà dos torns de 40 minuts per cada grup i, posteriorment, es debatran els vots particulars presentats pels grups. Un cop es tingui l'informe definitiu, se sotmetrà a votació del plenari. Cal que s'aprovi per majoria absoluta.
 
D'altra banda, la reunió del Consell de Ministres de cada divendres al matí no s' ha convocat, a l'espera de com avanci la jornada. Tot i això, es podrien reunir a la tarda.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
27 d'octubre de 2017, 10.21 h




AVUI ES EL DIA?



Pels pobles i les ciutats,

pels carrers i per les places,

pels boscos i els camps llaurats,

per les ribes i les platges,

pels prats de pastura, verds

i per les seques muntanyes,

pels terrenys de mal anar

pels camins i per les planes,

pels rostos i pels barrancs,

pels hotels i per les cases

l'aire sembla tremolar,

veieu com tremola l'aire.



Avui serà aquell gran dia

que durant anys esperavem?

serà avui el dia historic?

es pregunta la gentada.

avui s'haur... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.