directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 11:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rovira: "Avui fundem un nou país. Fem-ho"

La portaveu de JxSí recorda que s'han "posat les urnes per a tothom i tothom ha tingut l'oportunitat d'expressar-se"

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

La portaveu de JxSí, Marta Rovira, ha defensat la proposició del grup parlamentari per constituir la república catalana com a estat independent. "Ens veiem obligats a construir el nostre propi estat que defugi del sistema oligopoli d'Espanya" ha sentenciat Rovira.
Marta Rovira compareix al ple del Parlament
Marta Rovira compareix al ple del Parlament
© @directe!cat

Comparteix
   


Etiquetes
"Sempre hem apostat pel diàleg honest, sincer, obert i democràtic", ha dit Rovira. Però ha recordat que molts acords derivats d'aquest diàleg "mai s'han acabat de respectar". "Massa vegades han estat menystinguts. Han estat dilapidats, com el del referèndum", ha sentenciat la portaveu. I ara "passen del bloqueig a la intervenció de les institucions democràtiques", ha afegit Rovira.
 
Rovira també ha recordat que la independència "no la volem imposar a ningú", sinó, que s'ha sotmès la nostra opció política a les urnes, tant el 27 de setembre com el passat 1 d'octubre. S'han "posat les urnes per a tothom i tothom ha tingut l'oportunitat d'expressar-se", ha explicat.
 
En aquest sentit ha dit la diputada, "estem per complir el mandat de l'1-O", dia que va decidir la sobirania popular i es va defensar els drets civils. "És la nostra feina", ha remarcat. Per això, "avui fundem un nou país. Fem-ho", ha conclòs Rovira.

Durant el ple hi ha hagut una breu enganxada entre la portaveu de JxSí, Marta Rovira, i la líder de Cs, Inés Arrimadas. Rovira ha respòs a la líder de Ciutadans i li ha demanat que la policia secreta no la segueixi quan porta a la seva filla a l'escola.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Ramon fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2017, 20.03 h

No volem fer un país nou sinó salvar de l'assimilació el que tenim. Això és el que ha sigut sempre el quid del conflicte i l'objectiu de la resistència. Res de país nou. Ara bé, mapa polític nou, això sí. Hauríem de tenir un mapa de partits completament renovat. I naturalment en la línia del que es té per normal a totes les democràcies. Un partit liberal, un de conservador, un de socialdemòcrata, un d'unamicaantisistema perquè el votin els pijoprogres i sobretot, sobretot, sobr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Ramon fletxa Barcelona
27 d'octubre de 2017, 19.58 h

I torna-hi. Que tanta mandanga no ha servit per guanyar ni un sol SÍ pudent, hòstia consagrada! Exactament igual que renegar de la normalització del català tampoc no va aconseguir tornar independentista ni un sol colon.Exactament igual que també ja hem vist el recorregut del seu independentisme pesseter (que després no saben ni defensar-lo amb dades). Jo fins el darrer moment els vaig donar el benefici del dubte: això és que deuen tenir lligat un cop d'efecte pudent. Però prou que ho h... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Marta fletxa Sabadell
27 d'octubre de 2017, 16.25 h

Visca Catalunya !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.