directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 09:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Puigcercós creu que l'independentisme 'purista' dinamita el creixement de la base social sobiranista

Tot i això, celebra que ERC hagi deixat de ser l'única formació que defensi el divorci amb Espanya

Comentaris 24  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha avisat aquest dijous que l'independentisme 'vestit de puresa' de formacions com el Reagrupament de Joan Carretero i la Solidaritat Catalana de Joan Laporta -als que no ha citat explícitament- 'dinamita' el creixement de la base social sobiranista. Durant la presentació del llibre 'El país que tenim', ha reivindicat la contribució d'ERC perquè actualment hi hagi 'més gent a favor de la independències que independentistes de sempre'. El candidat sobiranista ha apostat perquè el país 'perdi la por al fracàs', l'única manera, ha afegit, que té Catalunya per optar a l'èxit. Puigcercós ha celebrat el pregó independentista de la Mercè a càrrec del poeta Joan Margarit, i ha assegurat que és una 'sort' que el nombre de partidaris de la independència política ja hagi superat els independentistes de sempre.
Per Puigcercós, si fins fa poc temps l'autonomisme era el 'motor' del catalanisme, ara ha assumit aquest paper l'independentisme. Per això ha fet un al·legat a favor d'un independentisme no essencialista i inclusiu, que eviti que els partidaris de la sobirania siguin un 'gueto'.

Malgrat tot, Puigcercós no ha evitat les crítiques per Reagrupament i Solidaritat Catalana, i els ha acusat -sense citar-los explícitament- de 'dinamitar' el creixement de la base social independentista. Ho ha fet a través d'una metàfora del cantant de Brams i militant de les CUP, Francesc Ribera (Titot): 'Aquí hi ha dues ribes d'un riu: en una hi ha la gent que no vol ser independent, que ho viuen com un problema, un trauma, i en l'altra els independentistes. S'ha fet un pont, i ara s'ha d'anar ampliant perquè hi ha gent que passa de la riba no independentista a l'altra banda. El pont l'hem de mantenir, consolidar i procurar que passi al màxim de gent, i que l'altra banda sigui residual'. Però 'el pont no es pot dinamitar', i 'es dinamita quan algú intenta vestir de puresa una proposta i dir que les altres són impures', en una clara referència a RCat i Solidaritat.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#24
Enric fletxa Bacelona
24 de setembre de 2010, 20.18 h

ERC, SI, REAGRUPAMENT , Tots units sota un mateix lideratge= Terricabras president, és un home honrat i molt intel·ligent, deixem els personalismes i fent que algú que sap el que fa i pot respondre ens porti cap a l'independencia, tot l'altre és l'abisme.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
JOSEP MARIA fletxa Bellpuig
24 de setembre de 2010, 18.50 h

Jo no vull que Esquerra desaparegui, respecto molt els seus militants, i la seva llarga trajectòria, en servei al País, ni tampoc a totes les formacions independentistes, d’abans i d’ara, crec que totes defensant el mateix, amb diverses maneres de fer el millor per el nostre País, tan sols poso en dubte que el millor líder per assolir un estat propi sigui en Puigcercós, per la seva manera de ser i reaccionar quan les coses no van per on ell vol, ja et vaig dir que el conec, no se qui ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
24 de setembre de 2010, 16.17 h

YA ESTAVE MANEL qui es baralla amb els altres partits DUMES TU el resta parlem ens critiquem pero sabem que TOTS ANEM A UNA FINALITAT assolir la INDEPENDÈNCIA deixar de inventar ilogicas com lo del alcaldes de converg. si tens raor pero saps d abon ven sortir la gent de la assemblea pues mira de las votacions DE DELEGATS DE CLASSE CENTRE O DISTRICTE de la caiguda de SEU y molts de las Ape ES QUE NO AVIA UN ALTRE SISTEMA CONY UNIR-SE AL ENEMIC PER FOTRAL PER DINTRE lo important es de que... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
24 de setembre de 2010, 16.12 h

#13 Vostè en sap més que jo d'aquestes coses, i ho dic sincerament i seriosament perquè el vinc llegint, com ho faig també a en Manel de Barcelona. Llavors, quan Vostè diu que "...la il·lusió és va diluint com sucre en aigua i farà que molts es quedin a casa o votin directament Ciu i regionalisme de segona..." referintse als fans d'en Laporta i d'en Carretero, jo pregunto: I perquè aquests desencisats haurien de romandre a casa el dia de les eleccions o votar CiU ???. Si són independ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Manel fletxa Barcelona
24 de setembre de 2010, 14.30 h

#18 Josep Maria, en què et bases? ERC té clar que barallar-se entre independentistes només afavoreix els unionistes. I ERC porta tantes dècades de maniobres de tota mena per fer-la desaparèixer, que ja les ensumem a un quilòmetre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Manel fletxa Barcelona
24 de setembre de 2010, 14.27 h

#17 Ah, sí? I per què la diu grossa, segons tu? Deixar anar frases com la teva sense arguments al darrera, sí que no et fa passar per la persona més intel·ligent del món, precisament.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
JOSEP MARIA fletxa Bellpuig
24 de setembre de 2010, 14.26 h

Aquest matí a TV3, ha afirmat que ell no ataca ni a atacat mai al altres partits independentistes, com sempre ell mateix es contradiu i falta a la veritat, que es pot esperar d’un personatge així, quina llàstima d’Esquerra, amb ell al cap davant.
SALUT I INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
empar fletxa reus
24 de setembre de 2010, 13.15 h

Aquest paio cada dia la diu més grossa. Quina pena tan jove i tant ruc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
24 de setembre de 2010, 11.29 h

En Puigcercós té raó, l'independentisme no es pot basa en el nacionalisme, ni tampoc exclusivament en qüestions identitàries o culturalistes. S'ha d'abordar la qüestió de la llengua i cultura des de la vessant dels drets civils i lingüístics. S'ha de potenciar estudis sobre les avantatges econòmiques i socials q tindria un Estat català, incidir en els dèficits democràtics d'Espanya, en la injustícia de la redistribució dels impostos i de les inversions. Els nous partits independe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Manel fletxa Barcelona
24 de setembre de 2010, 11.14 h

#14 I saps a quin partit van anar a parar la immensa majoria d'alcaldes franquistes un cop mort Franco? Et donaré una pista: comença per "C", i acaba per "onvergència".

Això demostra perquè mentre el país se'l repartia la sociovergència sociològica, no s'avançava cap a la independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.