directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 08:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Segons El País, Reagrupament i Solidaritat Catalana entrarien al Parlament

CiU fregaria la majoria absoluta en les eleccions del 28-N i ERC es quedaria amb 12 escons

Comentaris 51  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Convergència i Unió (CiU) fregaria la majoria absoluta en les eleccions al Parlament del pròxim 28 de novembre i Solidaritat Catalana i Reagrupament obtindrien representació, segons una enquesta de Metroscopia que publica aquest diumenge el diari 'El País'. La majoria absoluta se situa als 68 diputats i, segons el sondeig, la federació nacionalista n'aconseguiria 61, tretze més que en les eleccions del 2006. El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) obtindria 28 escons, nou menys que en els darrers comicis, en una patacada històrica pel partit de José Montilla. Segons el sondeig, tots els socis del govern del tripartit patirien una davallada d'escons: ICV en perdria tres i ERC nou.
Joan Laporta, Joan Carretero, Reagrupament, Solidaritat Catalana, Laporta-Carretero
Comparteix
   


Etiquetes
Segons l'enquesta, el PP tornaria a ser la tercera força política amb 17 diputats, Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) s'enfonsaria dels 21 als 12 diputats mentre que Iniciativa per Catalunya – Esquerra Unida (ICV-EUiA) passaria dels 12 als 9.

Ciutadans-Partit de la Ciutadania (C's) pujaria de tres fins a quatre escons, mentre que Reagrupament i Solidaritat Catalana per a la Independència (SCI) obtindrien dos escons cadascun.

Baixa participació

Segons el sondeig de Metroscopia, la participació se situaria en un 50%, sis punts per sota de l'aconseguida l'any 2006. En aquest context, segons analitza 'El País', partits com C's, Reagrupament o SCI ho tindrien 'relativament fàcil' per superar el 3% dels sufragis que els obren la porta al Parlament. Si la participació pugés, els vuit diputats que sumarien aquests tres partits entrarien de nou en el repartiment.

Abstenció de l'electorat d'esquerres

El 'principal problema' de l'esquerra no és que els votants passin en bloc a votar CiU, analitza el rotatiu, 'sinó que amenacen amb l'abstenció'. Segons l'enquesta, el 63% dels votants de CiU del 2006 tenen decidit que repetiran el seu vot. Aquest percentatge baixa fins al 35% en el cas del PSC, al 27% en el cas d'ERC i en el 42% en el cas d'ICV-EUiA.

Els votants d'esquerres tampoc tenen bona opinió dels seus líders, segons l'enquesta, que apunta que fins i tot entre els votants socialistes predominen aquells qui s'estimen més que el pròxim president de la Generalitat sigui Artur Mas i no José Montilla (45% davant del 40%). Només els votants d'ICV prefereixen Mas davant de Montilla, 50% davant del 38%.

Segons el País, els partidaris de la independència només són 17%

Segons El País, un 28% dels enquestats vol que Catalunya sigui una 'CCAA dins d'Espanya'; el 26% vol que sigui una 'CCAA amb més competències que ara'; el 20% aposta per un 'estat dins d'una Espanya federal'; el 17% per un estat independent i el 6% vol una 'regió dins d'una Espanya unitària'. D'aquestes dades se n'extreu que només un 34% dels catalans es conforma amb el grau d'autonomia actual, mentre que els partidaris que Catalunya sigui un Estat s'enfilen al 37% si sumem federalistes i independentistes.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#51
Biel fletxa Sabadell
28 de setembre de 2010, 11.53 h

Amunt l'Esquerra i Visca la Terra!!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Andreu fletxa L'Hospitalet
28 de setembre de 2010, 02.50 h

Em fa gràcia les parauletes : VOT ÚTIL. Amb aquesta des-gracia de paraules el país a anat de cap al precipici, tant de la mà de CiU com de Esquerra (ex-ERC) al trispartit. Ara per ara ni CiU ni Esquerra tenen utilitat per al País ja que no tenen ideari per caminar cap a la INDEPENDÈNCIA. D'arribar a ser un País lliure, que es tornin a presentar però fins a les hores que deixin pas. Via Fora !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#49
27 de setembre de 2010, 18.49 h

#17 L'he votat en positiu pel què ha manifestat sobre el què passaria si guanya CiU. Però el voto en negatiu per la seva última frase. El comentari al meu entendre, hagués quedat millor si se l'hagués estalviat. Llavors jo des d'aquí, ja que Vostè m'obliga a que ho faci, diré: Visca ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#48
27 de setembre de 2010, 18.43 h

#15 Que Déu l'escolti i sigui com Vostè diu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
27 de setembre de 2010, 18.10 h

Majoria. Independentista. EL MEU vot per ERC. El VOT.UTIL. PER AVANÇAR. CAP A LA INDEPENDENCIA. Majoria. INDEPENDENTISTA. ERC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
27 de setembre de 2010, 17.07 h

Hahaha, un altre ex-votant, cada cop que hi ha enquesta el DaViD Madí es posa nerviós amb els resultats reals, els que no publiquen.
Doncs jo votaré ERC, però sí, millor Laporta que votar la teva corrupCIU unionista i els seus socis de la ultradreta espanyola. Son iguals en tot, però almenys el Jan és indepe.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
27 de setembre de 2010, 16.27 h

Millor Laporta que l'unionista Puigcercós i el seu soci José Montilla


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
27 de setembre de 2010, 16.05 h

#23 Deixeu-vos de tonteries. Es una mica trist sentir que l'unic partit independentista es ERC, que es el millor, que ha fet allo i aixo i ..., ja prou de prepotencia. Jo sempre he votat en blanc perque no ho faria mai per ERC. Potser voldries que tots els que hem votat sempre en blanc ho continuessim fent??. Ara votare a SC i em sento orgullos de puguer votar a la fi, per un partit que lluita pel que vull amb uns cristeris semblants als meus.
Es absurd que entre els que volem el mateix no pug... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Marina fletxa CATALUNYA LLIURE
27 de setembre de 2010, 13.11 h

Especuladors! destructors del territori! nomes voleu que fer pelotazos igual que els Espanyols del PP i PSOE. SOS CAN TRABAL ! LAPORTA ESPECULADOR!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Moix fletxa Girona
27 de setembre de 2010, 12.27 h

Jo també crec, que siguent optimistes, hi haurà 4 anys de transició amb CiU, amb peix al cove i tal..., i si Espanya segueix amb el maltractes, a les següents eleccions l'independentisme haurà pujat...i d'aquí 8 anys més. Tinc 47 anys, espero arribar a veure la INDEPENDENCIA del meu pais. Fa 25 anys ho veia impossible, ara crec que és possible. ENDAVANT PARTITS INDEPENDENTISTES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.