directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 18:13 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Les primeres reaccions a l'empresonament del Govern per part de la justícia espanyola

Han arribat des de tots els fronts de la política catalana, espanyola i internacional

Comentaris 11  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

Les reaccions per l'empresonament del Govern legítim de la Generalitat no s'han fet esperar i arriben des de tots els fronts de la política catalana i espanyola. Us n'oferim un recull. 


Rull, Mundó, Romeva, Turull, Bassa, Forn i Borràs arriben a l'Audiència Nacional
Rull, Mundó, Romeva, Turull, Bassa, Forn i Borràs arriben a l'Audiència Nacional
© Rafa Garrido

Comparteix
   


Etiquetes
La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha qualificat "d'injust i indecent" que enviïn a la presó el govern democràticament escollit, a través del seu compte de Twitter i ha donat el seu suport als nous presos polítics del procés:  "Estem amb vosaltres i les vostres famílies". 



Des d'ERC, creuen que la jutge Lamela empresona "la democràcia" però alerten que és "impossible" empresonar "la llibertat".  ERC ho ha afirmat al seu compte oficial de Twitter, en una piulada que va acompanyada d'un vídeo de 40 segons en què la formació mostra Junqueras durant un míting afirmant, entre d'altres coses, que "en la superació de la por comença el camí de la llibertat". 


El PDeCAT respon a la presó incondicional per als consellers: "Mai podran empresonar les nostres idees i institucions", acompanyat de l'etiqueta #TotsSomGovern. La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, avisa que les idees i les institucions no aniran a la presó. "Ara fiquen a presó els nostres consellers. Pensen q amb ells, les nostres idees i institucions. Els deixarem clar que no!", ha manifestat a través del seu compte de Twitter. 





El portaveu polític de Demòcrates, Toni Castellà, també ha reaccionat a la xarxa: "Presó pel nostre govern, presó pels legítims representants per complir amb la voluntat majoritària dels Catalans. Malparits! No més somriures!". Així ha respost el dirigent independentista, amb un missatge a Twitter, minuts després de saber-se la sentència de presó incondicional per al vicepresident Oriol Junqueras, i els consellers cessats pel govern espanyol.


El fins ara portaveu adjunt del grup parlamentari de JxSí, Roger Torrent, ha reaccionat a la xarxa: "Han posat al Govern a la presó. Gent innocent. Com si això aturés cap anhel de llibertat. No deixarem que passin. No ens aturaran".

 
La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha escrit a Twitter: "El Govern legítim a presó. És un Estat feixista. Si ho normalitzem ens anul·lem com a poble. Reaccionem pels drets humans i la República". A més, el compte oficial de la formació anticapitalista també ha publicat un seguit de tuits, amb una imatge on es poden veure els diversos consellers que es troben a Madrid. "La repressió no pot aturar a un poble. Tothom al carrer! Llibertat consellers!" i "Ens volen enterrar. Però som llavors". 
 
 
El vicepresident de l'Assemblea (ANC), Agustí Alcoberro, ha piulat "Vicepresident i consellers: no ens aturarem fins assolir la vostra llibertat", minuts després de conèixer-se la notícia.



Albano Dante Fachín també ha reaccionat a través de Twitter a l'empresonament de vuit membres del Govern destituït per l'executiu de Mariano Rajoy: "Amb la mateixa força que he criticat aquest Govern empresonat, treballaré perquè estigui lliure. No passaran", ha afirmat el líder de Podem Catalunya. 



El líder de CatalunyaSíQueEsPot al Parlament, Lluís Rabell, ha rebutjat la decisió de la jutge Lamela considerant que agreuja la "crisi política". 


Xavier Domènech, portaveu d'En Comú Podem al Congrés i coordinador general de Catalunya en comú, diu que l'empresonament de Junqueras i la resta de consellers destiyuïts per l'Estat és "el pitjor que podia passar". 

 
Reaccions des de l'Estat espanyol

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha reaccionat a través de Twitter sobre la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional Carmen Lamela d'enviar a la presó els consellers destituïts Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Dolors Bassa, Raül Romeva, Joaquim Forn, Carles Mundó i Meritxell Borràs. "M'avergonyeix que al meu país s'empresonin opositors", ha afirmat Iglesias. "No volem la independència de Catalunya però avui diem: llibertat presos polítics", ha afegit.


Irene Montero, portaveu de Podemos al Congrés, ha deixat clar que "la presó no arreglarà res" i ha dit que no vol convertir en "presos polítics" els independentistes.  


Reaccions internacionals

La primera ministra d'Escòcia, Nicola Sturgeon, ha condemnat aquest dijous l'empresonament del vicepresident Oriol Junqueras i els consellers destituïts pel govern espanyol i ha reclamat una solució política. "Més enllà de la opinió que tingui cadascú sobre Catalunya, tots els demòcrates haurien de condemnar l'empresonament de líders escollits, està malament", ha dit Sturgeon en una piulada. Segons la primera ministra escocesa, "el desacord sobre el futur de Catalunya és polític". "S'hauria de resoldre democràticament, no empresonant els opositors polítics", ha avisat.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#11
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
3 de novembre de 2017, 10.04 h

Això només pot aturar-ho una vaga general d'una setmana. Si bé serà prou difícil, doncs Caspanya, l'únic país del món on els sindicats són subvencionats per l'estat, i no pas amb poca pasta, només hauríeu de veure al BOE, quanta pela destina l'estat als sindicats. En altres països, els sindicats, que són lliures, alguna vegada han fet caure un govern o l'han posat contra les cordes. Aquí, mai no s'ha vist ni es veurà això, perquè seria com un gos que mossega la mà de qui li d... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
3 de novembre de 2017, 07.54 h

El President de la República de Catalunya és el MHP Carles Puigdemont, escollit a les urnes democràticament.

Davant lleis foranes il.legitimes, reconeixem només les emanades de la sobirania catalana.



"A Catalunya no's cursen ni resolen causes ó sentencies de tribunals forasters." Cort de Barcelona, any 1283.



«Mireu vostres furs i constitucions, vostres llibertats i vostres privilegis i vos tindreu per els pobles mes lliures de la terra.» Pere III el Cerimoniós. Corts de M... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
3 de novembre de 2017, 04.58 h



CONFIRMAT:.........NO OFEREIX GARANTIES......!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Meritxell fletxa LLeida
2 de novembre de 2017, 19.38 h

Que surti ja el cas GURTEL, la caisa B, els sobrés, el financiament ilegal...Espanya, niu de corrupció, lladres, feixistes, dictadors, males personés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
2 de novembre de 2017, 19.16 h

El relator independent de l'ONU Alfred de Zayas troba "aberrant" detenir polítics escollits democràticament.

"Una situació de presos polítics a Europa és quelcom antediluvià”, adverteix.

L'expert en Dret Internacional i relator independent de l'ONU Alfred de Zayas ha dit aquest dijous a Catalunya Ràdio que en aquests moments l’Estat espanyol invoca “el dret nacional per derrocar el dret internacional” en referència als límits que Madrid ha posat al dret a l’autodeterminaci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
2 de novembre de 2017, 19.01 h

españa esta contenta
españa es senzillament una MERDA FEIXISTA ETERNAMENT I BENEIDA PER LOMELLA DE FRANCO I AMEN


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
JCV fletxa Sta. Cristina d'Aro
2 de novembre de 2017, 18.59 h

Es això el què volien els desgraciats de sa merkel, en macron, el borratxo d'en junckers i el nazi feixista d'en tajani? I en quan a aquell que fa de rei, ja m'agradarà veure amb quina cara vindrà a Catalunya, si és que mai més torna.
Com podem els catalans restar impassibles davant d'aquest estat feixista?


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| ||☆ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
2 de novembre de 2017, 18.56 h





Fa molts anys que tots els independentistes sabem que l'estat esPPanyol és un niu de FEIXISTES FRANQUISTES tan XULETS amb qui veuen desarmat com SERVILS amb qui consideren perillós.



La gran INCOMPETÈNCIA d'aquesta colla de feixistes adoradors de la constitusiong trucada i de la monarquia imposada per Franco, deixa de ser incompetent a l'hora de pescar-se argúcies legals per perjudicar Catalunya, i no em refereixo pas només a perjudicar els independentistes, sinó tot cata... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marta fletxa Sabadell
2 de novembre de 2017, 18.41 h

D'ex consellers res de res !!!

Espanya té un deute impagable !!!

Cal dir-ho a tothom, cal gratar aquesta ferida, Espanya no pot pagar el seu deute i els deutors no podran cobrar !!!

Espanya s'enfonsa !!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
2 de novembre de 2017, 18.29 h

Vergonya!

L'Estat put a merda feixista.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.