directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 02:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una llista transversal fregaria els 80 escons i tindria majoria absoluta de vots

Unes eleccions que assolirien un 80% de participació i el sobiranisme s'imposaria amb un 52%

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 15 vots )
carregant Carregant

Gerard Sesé @gerardsese - Si el Gobierno no es fa enrere i manté les eleccions per al pròxim 21 de desembre, el bloc del 155 quedaria derrotat. Això sí, a condició que l'independentisme aconseguís aglutinar i mantenir els més de 2 milions de vots del 'Sí' del passat 1 d'octubre en una sola llista instrumental i transversal. Aquí l'hem anomenat "la Llista per la República", la qual arrasaria i escombraria l'unionisme aconseguint 79 escons de 135 i recolliria el 52% dels vots. Una eina per mantenir units els vots del 'Sí' de l'1-O, ampliant de llarg Junts pel Sí i on la CUP, entitats, altres partits i, fins i tot, un sector important de Podem poguessin confluir-hi. 
llista unitaria de pais
El PDeCat, Esquerra i CUP al Parlament
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
A través d'un minuciós treball d'anàlisi de dades, prenent com a referències les xifres que ens proporcionen les eleccions catalanes del 27 de setembre del 2015 i els vots del referèndum de l'1 d'octubre passat, podem arribar a una gran conclusió: una llista transversal instrumental que aconseguís mantenir els més de dos milions de vots del 'Sí' a les eleccions del 21 de desembre guanyaria de manera aclaparadora i obtindria majoria absoluta en vots i en escons. Dels 135 diputats, 79 serien independentistes, aconseguint-ne 7 més que ara. A més, l'independentisme obtindria el 52% dels vots totals. Això és així en part per la força del moviment, l'èpica que genera en un moment excepcional i, també, per la llei d'Hondt que premia els partits grans en la distribució d'escons.
 
Com s'ha calculat?
 
Primer de tot, cal dir que partim de dues bases: la primera és que afegim al total de vots que van aconseguir Junts pel Sí i la CUP els que queden per arribar als del 'Sí' de l'1 d'octubre. La segona premissa és que l'unionisme també pujaria i, per tant, mantenim els resultats del 2015 del bloc del 155 sense fer traspàs de vots. Per tal que no es digui que donem cap avantatge al 'Sí', a més, comptem els comuns al bloc unionista. L'únic que apartarem és el vot nul i vot en blanc. D'aquesta manera, es creen dos blocs inequívocs: JxSí + CUP + diferència de vots del 'Sí' per una banda, i per l'altra Cs, PSC, PP i CSQP, Unió i altres candidatures. Això implica que la participació es manté alta i, fins i tot, encara pujaria 3 punts, fins a passar el 80%.
 
Els números
 
Eleccions del 2015: JxSí + CUP = 1.957.348 vots
El 'Sí' l'1-O: 2.044.038 vots
Càlcul de 'Sí' que ens falta: Hi va haver 770.000 persones que es van quedar sense col·legi. Comptem el 43% de participació (el que es va obtenir l'1-O) i ens dóna un total de 331.100 persones que es van trobar sense col·legi. D'aquesta gent hi restarem (sent generosos) un 20% que va poder anar a votar a altres col·legis. El nou total és de 264.880 vots perduts. Ara, d'aquesta xifra en restarem el vot en blanc i el 'No' per saber quants 'Sí' es van perdre: 238.895
Així doncs, podem saber el 'Sí' estimat l'1-O: 2.282.933 (2.044.038 vots comptats + 238.895 vots estimats).
La diferència entre el 27-S i 1-O: 2.282.933 - 1.957.348 = 325.585 vots més independentistes.
Ara afegim pel 21-D la diferència de vots del 'Sí' a la Llista per la República i ho fem proporcionalment per províncies. S'han de repartir a les 4 províncies els 325.585 vots independentistes. Si ho fem proporcionalment amb el pes de cada una respecte al total del Principat en funció de les eleccions del 2015 quedaria així: el 69,6% a Barcelona (226.496 més a la Llista de la República), el 10.3% a Tarragona (33.693 vots més), el 12,7% a Girona (41.328 vots més) i el 7,4% a Lleida (24.098 vots més).
Això fa que Barcelona guanyi 4 escons independentistes, i 1 més a cadascuna de les altres províncies. El total, per tant, suma 7 escons més que el 27-S amb un total de 79 escons. A Barcelona, a més, faltaria poc per assolir-ne un més. 

Cal tenir en compte:

Segurament la Llista per la República seria més forta, ja que aquí no fem traspàs de vots. És d'entendre que alguns vots de CSQP, d'altres candidatures o Unió passarien a la llista única, fet que faria augmentar el percentatge de victòria dels independentistes. A més, tampoc es té en compte el 'Sí' de gent que hagués votat per correu l'1-O i no ho va poder fer o, directament, aquells que no van poder votar per problemes informàtics. En tractar-se això d'una projecció i no d'una enquesta tampoc es té en compte el factor emocional i el canvi de decisió de vot que hagi pogut efectuar l'actualitat política en els ciutadans.

Els resultats per gràfics 

[Si entres des d'un mòbil i no pots veure bé els gràfics fes CLIC AQUÍ]





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
9 de novembre de 2017, 23.37 h

#2 Pues al final va a ser que no...
Esto debe ser por los malvados unionistas, que seguro lo han prohibido!
Me peto!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
5 de novembre de 2017, 15.00 h


#3

Company: si mires el quadre "d'on surt el si" hi veuràs una casella que diu "66.220 gent que va canviar de col.legi". Interpreto que aquests són el que tu trobes a faltar, no? Salut !!



Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
5 de novembre de 2017, 10.12 h

Si us plau, no ens fem trampes al solitari. De les 770.000 persones que es van quedar sense col·legi, alguns ja havien votar i són, doncs, vots perduts (robats). Però no oblidem que ben aviat, al matí es va activar el cens universal. Sembla que ningú vol comptar els que, malgrat quedar-se sense col·legi, van poder votar. Hem d'assumir com a possible que sigui el bloc unionista qui guanyi. No ho tenim fàcil, collons!

El que vull dir és que, malgrat tot, no ho tenim fàcil. Hem de ll... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
5 de novembre de 2017, 08.30 h




Crec que l'electorat d'ERC , tot i sospitar que sobrepassem el nombre dels del PDECat, estaríem tots disposats a que el primer de la llista ÚNICA foc un convergent, sobre tot sabent que en cas contrari es podrien perdre molts vots.



És notori que l'independentisme d'ERC i de les CUP és més fervent i militant que el del PDECat, i per tant tant els republicans com els cupaires estem més disposats a fer un sacrifici per tal d'assegurar-nos l'èxit de l'independentisme el 21-D.



Pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 28   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Neus fletxa Girona
5 de novembre de 2017, 07.52 h

És una mala notícia que puguin destituir en Fachin des de Madriid; això demostra la poca autonomia dels comuns catalans i amb qui s'alinea realment l'Iglesias. No obstant, si encara els queda alguna força per decidir des de Catalunya, crec que no és el moment que es facin l'orni i donin suport a una llista unitària per a la democràcia a fi de posar en marxa el procés constituent cap a la república. El gobierno s'ha passat pel folre el vot dels catalans en l'Estatut, en les últimes ele... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.