directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 08:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'advocat de Junqueras intentarà portar el cas al Suprem i a instàncies internacionals per "garantir els drets"

Andreu Van den Eynde creu que Lamela i la fiscalia ja tenien decidida l'ordre de presó sense escoltar les defenses

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'advocat del vicepresident destituït, Oriol Junqueras, i altres consellers, Andreu Van den Eynde, ha explicat aquest divendres al matí que intentarà portar el cas que instrueix l'Audiència Nacional contra el Govern al Tribunal Suprem o a instàncies internacionals, per tal de "garantir els drets" dels investigats. Segons ell, la magistrada Carmen Lamela i la fiscalia no han preservat el dret de defensa i ja tenien presa la decisió d'enviar els consellers a presó sense escoltar els advocats defensors ni donar-los temps d'estudiar la voluminosa causa.
L’advocat de Junqueras, Mundó i Romeva, Andreu van der Eynde, els visita a Estremera
L’advocat de Junqueras, Mundó i Romeva, Andreu van der Eynde, els visita a Estremera
© Roger Pi de Cabanyes

Comparteix
   


Etiquetes
En declaracions a TV3 i RAC1, Van den Eynde ha explicat que aquest divendres al matí visitarà els seus clients i seran ells qui el consolin a ell. En aquest sentit, ha lamentat l'intent de "dispersió antiterrorista" que es va entreveure en un primer moment, quan els presos havien de ser distribuïts en cinc centres penitenciaris diferents, però creu que algú els va advertir que la decisió seria massa polèmica.

"Prenen decisions i es tiren enrere perquè estan en aquell punt que s'està a punt de trencar la corda, saben que si es passen una mica més, algú des de fora els dirà alguna cosa; a vegades se'ls en va la mà, però algú els va dir que s'hi ficaria l'ONU", ha dit.

Dur amb Lamela
 
El lletrat ha estat molt dur amb la magistrada Lamela perquè aquest dijous al matí no va voler-lo esperar tot i que sabia que a la mateixa hora era al Tribunal Suprem defensant Carme Forcadell en una causa similar. Van den Eynde ha explicat que va entrar un escrit demanant la suspensió dimecres, però ni la magistrada ni la fiscalia el van tenir en compte.

En canvi, ha elogiat el paper del magistrat instructor del Suprem, Pablo Llarena, expresident de l'Audiència de Barcelona, que sí va accedir a ajornar les declaracions perquè les defenses tinguessin més dies per estudiar la voluminosa causa.

Influència de Puigdemont a Brussel·les
 
Sobre una possible recusació de Lamela, ha admès que és molt difícil recusar un jutge instructor, ja que només es pot fer per qüestions personals.
 
Preguntat sobre la influència del fet que el president Puigdemont segueixi a Bèlgica per justificar el possible risc de fugida de la resta de consellers, Van den Eynde ha dit que l'Audiència Nacional hagués dictat presó igualment "si el president s'hagués quedat a L'Hospitalet, a Bèlgica o a Quito".
 
"Hem d'intentar canviar d'interlocutor; el problema és aconseguir modificar les peces del puzle, intentar aconseguir elements de la justícia espanyola més garantistes, com el Suprem, que és més seriós tècnicament, més garantista; els estàndards internacionals topen frontalment amb el que succeeix aquí", ha argumentat.

Dubtes sobre les intencions de Lamela i la Fiscalia
 
Van den Eynde ha explicat que dubta de les intencions de Lamela i la fiscalia, "si quan acabes no et fan cas, si quan parles la jutgessa mira el mòbil, si el fiscal no et mira i està amb el cap per avall, si veus que no interessen els documents que presentes, si fan trucs de tot tipus".

"Un dels fiscals feia el paper del bo i l'altre el del dolent; tècnicament eren molt bons però seguint un relat artificial en el que les entitats sobiranistes es constitueixen com a organitzacions criminals, en què fer una cassolada és un acte d’insurrecció", ha relatat.
 
"Hem portat un certificat que diu que no s'ha gastat ni un duro de la partida del referèndum i estableixen una fiança de 6 milions i mig d'euros perquè estableixen que ho hem gastat i aquest és un motiu més de la presó; si no fan cas de la documentació, hi ha com una frontera, una gàbia de vidre i uns estem a un costat i els altres a l'altra i no ens escolten", ha afegit. "Hi ha dues estratègies: la seva és la del terror i els funciona", ha reblat.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
3 de novembre de 2017, 13.00 h



El pitjor de tot, es que son processos molt llargs i sinó ja els allargaran....

MOLTA RAPIDES-SA PER LA SEVA CONVENIÈNCIA......fins i tot em festius.......


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
3 de novembre de 2017, 12.25 h




El CRETINISME i l'ESTUPPIDESA FRANQUISTES superen qualsevol espectativa.



Ara mateix acaba de sobrevolar , com cada dia, els cels de Figueres l'helicòpter de la guàrdia servil.



QUE POTSER ES PENSEN QUE ENS FARAN POR ??



No tots som uns CAGATS com Santi Vila !!!!




Només aconseguiran una cosa, amb aquests vols pretesament intimidatoris, i és FER CRÉIXER L'ODI CONTRA ELLS I CONTRA L'ESTAT CASPANYOL.



. . . i gastar un CARBURANT MOLT CAR, cosa que els ajudarà a PAGAR EL DEU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.