directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El País pronostica a Montilla els pitjors resultats de la història del PSC

L'actual president de la Generalitat obtindria el menor percentatge de vots i escons dels socialistes des de 1980

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La davallada del PSC les properes eleccions del 28 de novembre sembla que tindrà dimensions catastròfiques. Això és el que pronostica el darrer sondeig d'El País, publicat aquest diumenge, que certifica la patacada socialista atorgant-los només el 19,2% dels vots, el mínim històric de la formació. Segons el rotatiu del grup Prisa, el resultat d'aquest 2010 fins i tot serà pitjor que el registrat per Joan Raventós l'any 1980. Llavors el desaparegut líder socialista va aconseguir 33 escons, mentre que a José Montilla n'hi atorguen 28. Lluny queden els 52 escons aconseguits per Pasqual Maragall el 1999, que van suposar per l'expresident de la Generalitat el 37,8% dels vots, el doble del percentatge que El País atorga a Montilla.
gràfica psc
Comparteix
   


Etiquetes
Segons les dades del diari El País, José Montilla baixaria del 26,8% dels suports de 2006 a un discret 19,2% de vots, en una davallada que faria perdre al PSC 9 escons i els impediria reeditar el tripartit.

De confirmar-se aquestes previsions, el president Montilla donaria al PSC els pitjors resultats de la seva història, pitjors que el 22,4% de suports i 33 escons aconseguits per Joan Raventós les eleccions de l'any 1980. Fins ara, en cap dels vuit comicis catalans celebrats d'ençà de la democràcia els socialistes catalans havien obtingut menys de 30 escons, de manera que els resultats d'aquest 2010 podrien enfonsar el PSC per sota aquesta barrera psicològica.

Les primeres eleccions catalanes, l'any 1980, Joan Raventós va obtenir 33 escons, el mínim històric del PSC fins ara. El 1984 Raimon Obiols en va aconseguir 41, que van crèixer fins els 42 el 1988 i en va perdre 2 el 1992, quedant-se amb 40 representants aquella legislatura. Llavors Obiols va ser substituït per Joaquim Nadal, qui va davallar fins el 34 diputats -6 més dels pronosticats ara a Montilla- les eleccions de 1995. El 1999, les primeres eleccions amb Pasqual Maragall com a cap de llista, el PSC es va enfilar fins 52 escons, superant en nombre absolut de vots a CiU, i el 2003, l'any del primer tripartit, l'exalcalde de Barcelona va aconseguir 42 diputats. El 2006, després que José Luís Rodríguez Zapatero impedís la reelecció de Maragall, va venir la primera davallada provocada per José Montilla, que va perdre 5 escons i prop de 250.000 vots fins a quedar-se en els 37 escons actuals d'aquesta legislatura.

Si finalment es confirmen els pronòstics de El País, l'acció de Govern hauria desgastat encara més la figura de José Montilla, i aquest 2010 l'actual president de la Generalitat reduiria la representació socialista al Parlament fins al mínim històric dels 28 diputats, tal com es pot veure a la gràfica següent, elaborada a partir dels resultats del PSC en totes les eleccions celebrades fins ara i el pronòstic publicat aquest diumenge.









Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
Ricard fletxa Sabadell
28 de setembre de 2010, 00.33 h

#10 home , aquest si m'agrada pero clar soc votant de CIU , que vols? per mi el tripartit a estat un verdader DESASTRE, i la culpa de ICV i del PSC majoritariament, com es posible que un partit que treu un 5% de vots com ICV tingui el govern agafat pels ous, aixo es antidemocratic i una vergonya.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Ricard fletxa Sabadell
28 de setembre de 2010, 00.31 h

#14 Ni m'agrada ni em desagrada, no em faig cas, com no parlen amb respecte en paso, pero a tu si t'en dono de credibilitat, i crec que tens mes arguments que aquest-


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
28 de setembre de 2010, 00.26 h

Ricard, això del Madí no és cap argument, tens els comentaris dels seus asalariats aqui cada dia, i de fet, cada cop més. Aqui i a tot arreu, que els paguen per intoxicar als mitjans. Em sorpren que et taladri que jo denuncii la seva presència i en canvi no et taladrin ells. Et deu agradar el que diuen, suposo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Rogerdeflor fletxa Cornella
27 de setembre de 2010, 23.41 h

Carai , però si llegeixo i veig que aqui tothom és d'esquerra.
El primer que haurieu de fer , és fotre en Puicercós al carrer. Es va estar masses anys a Madrid. I allà ja se sap, es viu molt bé. I es fan moltes amistats als coktails de cada tarda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ricard fletxa Sabadell
27 de setembre de 2010, 20.59 h

osti tu com taladres amb el tema del Madi... no es per res pero no tens cap mes argument? es que ja cansa sempre la mateixa canço.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
INDEPENDÈNCIA fletxa Catalunya
27 de setembre de 2010, 15.58 h

Cada cop són més agressius els mercenaris del Madí, perque estan tan nerviosos si les enquestes del poder espanyol els hi donen tant bon resultat a la seva CiU ? Potser coneixen les enquestes internes i el resultat no és tant bo pels seus interessos colonialistes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
27 de setembre de 2010, 15.40 h

62 dies i...AL CARRER!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
27 de setembre de 2010, 14.11 h

Segons les meves enquestes, fetes a peu de canó, el vot a partits independentistes serà del 80%. Els unionistes poc hi tenen a fer!

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
27 de setembre de 2010, 13.30 h

La crisi també passa factura al Tripartit españolista de José Montilla


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Manel fletxa Barcelona
27 de setembre de 2010, 10.32 h

#3 El Principat està en un dels seus pitjors moments ECONÒMICS de la seva història, perquè al seu secular espoli per part dels espanyols, se li ha afegit la crisi mundial. L'espoli permès (o fins i tot encoratjat) pels autonomistes i federalistes des de fa dècades ens ha anat fent perdre posicions, i la manca de sobirania real no ens permet aturar el saqueig.

En canvi, des del punt de vista polític, estem en un dels MILLORS moments, ja que els canvis provocats per ERC, començant per l... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.