directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 05:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

L'ACM i l'AMI recolzaran "qualsevol" vaga o aturada de país que compti amb un "ampli" consens

CCOO i UGT encara no han decidit si donen suport a la vaga general que ha plantejat la Intersindical-CSC pel 8 de novembre

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han mostrat el seu suport a "qualsevol" convocatòria de vaga o aturada de país. Davant la crida a la vaga general que ha plantejat la Intersindical-CSC pel proper dimecres 8 de novembre, les entitats han concretat que recolzaran aquelles mobilitzacions que comptin amb un "ampli" consens. 
Els màxims responsables de l'AMI i l'ACM, Neus Lloveras i Miquel Buch, durant la roda de premsa acompanyats per diversos alcaldes
Els màxims responsables de l'AMI i l'ACM, Neus Lloveras i Miquel Buch, durant la roda de premsa acompanyats per diversos alcaldes
© Guillem Roset

Comparteix
   


Etiquetes
L'ACM i l'AMI han expressat el compromís "inequívoc" del món municipal català cap a la democràcia i han reiterat que només reconeixen el govern "legítim", el president i el Parlament escollit a les urnes.

Per això, els màxims responsables de l'ACM i l'AMI, Miquel Buch i Neus Lloveras, han lamentat que l'estat espanyol "hagi deixat de ser una democràcia" i han exigit l'alliberament dels "presos polítics". Lloveras ha fet una crida a la comunitat internacional a "deixar de mirar" cap a una altra banda respecte els esdeveniments "antidemocràtics" que s'estan produint.

Els sindicats majoritaris -UGT i CCOO- encara no han decidit si es sumarien a una vaga general per l'alliberament dels presos polítics del procés. 

Els comitès de defensa del referèndum decideixen aquest dissabte les mobilitzacions per respondre als empresonaments

Els comitès de defensa del referèndum estan convocats aquest dissabte a una trobada nacional per decidir les mobilitzacions per donar resposta a l'empresonament del vicepresident Junqueras i set consellers destituïts. Segons ha pogut saber l'ACN, la reunió se celebrarà demà a Manlleu a partir de les 10 h. En la trobada també està previst, segons l'ordre del dia, tractar si els comitès s'han de tornar a reunir en els pròxims dies i en quin format. Aquest divendres al matí, els CDR's de diversos territoris han protagonitzat talls de carreteres en senyal de protesta per l'empresonament de part del Govern.

La CGT no s'adhereix a la vaga general del 8 de novembre però dona llibertat als afiliats per seguir-la

La CGT ha anunciat que no s'adhereix a la vaga general del 8 de novembre però ha apuntat que dona llibertat als afiliats per seguir-la davant la "gravetat" de la situació a Catalunya. En un comunicat, el secretariat permanent del sindicat argumenta que "no hi ha temps material, atesos els terminis legals, de registrar un preavís per a afegir-se a aquesta data amb una convocatòria pròpia de vaga general per part de la CGT" i afegeix que tampoc tenen marge de temps suficient perquè els afiliats puguin debatre i pronunciar-se al respecte, "tot prenent una decisió al respecte". Així mateix, subratlla que el sindicat pren les decisions "des de la base, de baix a dalt, i de forma assembleària".
 
El sindicat ha denunciat que la situació actual a Catalunya és "molt greu" i que l’estat espanyol "ha donat un salt endavant en la seva deriva reaccionària, accelerada des de fa massa temps, i que està posant les bases per a la normalització de l’autoritarisme i l’atac directe als drets civils i les llibertats". Aquesta normalització, diuen des de la CGT, "és inacceptable" i afecta tothom "directament o indirectament". "Les organitzacions del moviment obrer no podem restar impassibles davant de tot això", sentencia.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Tallaferro fletxa Centelles
4 de novembre de 2017, 10.56 h

TOTS A LA UNA SEREM MÉS FORTS¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
3 de novembre de 2017, 17.49 h

ES EL NOSTRE DRET A DEFENSAR EL QUE EL POBLE HA DEMANAT., I ALS POLITICS VALENTS QUE HO HAN FET POSSIBLE
signat: un republicà vigent, acabat de declarar,

Quan l'injusticia es torna llei, la Rebelió, es torna un deure. Thomas Jefferson


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
3 de novembre de 2017, 17.19 h

BUENOS DIAS QUERIDOS NAZIS,

¿COMO LLEVAIS EL 7º DIA DE LA REPUBLICA CATALANA?

EL DGOC ECHA HUMO EMITIENDO LEYES Y DIRECTRIZES PARA LA IMPLANTACION EFECTIVA DE LA NUEVA REPUBLICA CATALANA

LA ACTIVIDAD OFICIAL DE LOS CONSELLERS EN DEFENSA DE LA NUEVA REPUBLICA CATALANA ES INCANSABLE

- EL APOYO DE LOS FUNCIONARIOS Y DE LA CALLE A LA NUEVA REPUBLICA ES UN EXITO Y UN EJEMPLO PARA TODO EL MUNDO DEMOCRATICO.

- LOS RECONOCIMIENTOS INTERNACIONALES NO DEJAN DE LLEVAR Y YA SE HABLA DE ECHAR A ESPA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.