directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:57 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Millo afirma que el procés “afecta de manera més significativa a l’ocupació hotelera” que els atemptats d’agost

Utilitza una enquesta d’opinió del ministeri per intentar refermar la seva tesi, tot i que reflexa que baixa el nombre d’establiments que diuen veure’s afectats des de l’1-O

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

ACN.- El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha assegurat aquest divendres que “la situació actual a Catalunya”, amb la crisi oberta entre l’Estat i la Generalitat, “afecta de manera més significativa a l’ocupació hotelera que la del mes d’agost” amb els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils. Millo basa la seva tesi en una enquesta que el ministeri d’Energia i Turisme fa entre els hotelers de Barcelona -tot i que a l’encapçalament del seu resum ho fan passar pel “comportament del turisme a Catalunya”- i de la que només especifica algunes de les seves dades.
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en una imatge d'arxiu
El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, en una imatge d'arxiu
© Josep Ramon Torné

Comparteix
   


Etiquetes
De fet, la pròpia informació aportada per Millo i el ministeri assegura que el 56,9% dels hotelers enquestats afirmen veure’s afectats per la situació actual i que el 42,4% percep el contrari. La mateixa enquesta xifrava en un 73,5% els hotelers que deien sentir-se afectats per la crisi després de l’1-O, però tot i aquest descens, el ministeri i Millo se centren en comparar la xifra amb l’opinió que tenien els hotelers després dels atemptats terroristes. I és que, segons l’enquesta, a l’agost un 48% d’hotelers afirmaven que els atacs havien afectat la seva activitat, i sis setmanes després de l’atemptat, la xifra era del 4%. Millo compara l’opinió de l’enquesta d’ara i la d’agost, i la percepció dels hotelers quatre setmanes després de l’1-O i la que tenien sis després de l’atac terrorista, per concloure que “hi ha ara major afectació” que amb esl assassinats de la Rambla i Cambrils.
A més, Millo i el ministeri asseguren que l’enquesta determina que els hotels que afirmen veure’s afectats per la crisi catalana –el 56,9% del total- creuen que sense el conflicte actual estarien en un nivell d’ocupació del 88%, quasi 5 punts per sobre del que afirmen tenir. Però les previsions i percepcions dels hotelers fallen quan la mateixa enquesta assegura que per a la setmana actual “els hotelers esperaven una ocupació del 81,1%” i, en canvi, les dades reals afirmen que han tingut un 83,4%. Tot i això, el ministeri i el delegat del govern afirmen que el nivell d’ocupació hotelera “baixa lleugerament” respecte del 84,1% de la setmana anterior “pels darrers esdeveniments” derivats de la crisi catalana. 
 
Les mateixes xifres del ministeri van fixar una caiguda de l’ocupació fa dues setmanes, quedant en un 77,1%. La recuperació de 7 punts que ha experimentat l’ocupació des d’aleshores, però, no és rellevant per al govern espanyol, que prefereix assegurar que el que ha passat aquesta setmana passada a Catalunya “torna a produir una tendència negativa”, encara que la diferència es xifri només en un 0,7%. 
 
A l’estudi del ministeri també es parla de les cancel·lacions en l’ocupació hotelera, i s’afirma que hi ha hagut un 9,9% de reserves anul·lades en aquesta setmana, “el més alt de les darreres setmanes”, i afirma que “habitualment estan al voltant del 6-7%”. 
 
Per últim, les dades que aporta el ministeri i que Millo aquest divendres ha volgut remarcar, asseguren que les reserves de vols internacionals a Barcelona entre l’1 de setembre i el 30 de novembre han caigut un 0,8% respecte del mateix període de l’any anterior. Com que les xifres del govern espanyol diuen que a meitat d’agost existia un creixement del 10%, el ministeri relliga la caiguda amb aquesta dada general que vincula a la crisi institucional, però enmig també hi ha els atemptats terroristes i la seva conseqüent baixada en les reserves. 
 
Malgrat les conclusions que Millo i el ministeri extreuen, el delegat ha reconegut que l’enquesta que es fa als hotelers no pregunta en cap moment si la causa de la seva percepció en el creixement, l’ocupació o l’afectació al seu negoci és el procés català o qualsevol altre esdeveniment polític o social. 
 
La culpa de l’augment de l’atur també per a l’1-O
 
L’atur s’ha incrementat a tot l’Estat, segons les darreres dades aportades pel govern espanyol. Però Millo ha volgut vincular l’augment de Catalunya al procés sobiranista, l’1-O i la crisi institucional actual. De fet, en preguntar-li si hi havia alguna informació que fes patent aquesta relació directa, el delegat del govern s’ha limitat a dir que “l’anàlisi s’extreu de la comparació amb la resta de comunitats i amb la sèrie dels darrers mesos”. “Tothom sap que des del referèndum i la DUI, unes 2.000 companyies han decidit abandonar Catalunya. Això demostra que la situació d’inestabilitat i el pitjor funcionament de l’atur té relació directa amb aquest fet”, ha reblat el delegat. A més, segons Millo aquesta tesi ve reforçada pel fet que “s’ha comprovat que a Catalunya la creació d’ocupació s’ha aturat, que al darrer mes només s’han creat 1.700 llocs de feina nous quan en altres comunitats semblants com València s’han creat 38.000”. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
VALERI fletxa BNA
5 de novembre de 2017, 18.37 h

Que dius Millo?. Si no saps ni llegir i menys comptar. Et npenses que ets el virrei de Catalunya, i n omes ets un desgraciat, un verdader miserable. Independencia ja.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Tallaferro fletxa Centelles
4 de novembre de 2017, 10.36 h

AQUEST SENYOR MILLO, ESCOLTAR-LO ÉS UN INSULT PER LA PERSONA HUMANA.

ÉS DENIGRANT, NO SAP NI QUÈ DIU NI SAP QUÈ SIR, ÉS UN LLORO COM TOTS ELS DEL PP, DIUEN EL QUE ELS HAN MANAT.

PER QUÈ NO PARLA DELS 900MPROCESATS DEL PP PER CORRUPCIÓ I LLADRONICI DE DINER PÚBLIC? NO TE NASSOS NO,,,BÉ ES QUE NO TENEN RES, N OMÉS IGNORÀNCIA QUE ÉS LA ÚNICA QUALITAT QUE FA VALENTS A LA GENT PERQUÈ NO HI VEUEN LES CONSEQÜENCIES, O SIGUI NO HI VEUEN MÉS ENLLÀ DEL NAS¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
4 de novembre de 2017, 09.02 h



Millo, i quin grau de responsabilitat tens............?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
4 de novembre de 2017, 07.32 h

L'IBEX-35 paga la repressió judicial contra Catalunya.

L'empresonament dels consellers frena els inversors i l'IBEX tanca, després de molts dies en verd, amb pèrdues de l'1,05%. La multinacional catalana Grífols, l'única que no va traslladar la seva seu fora de Catalunya davant de les amenaces de l'Estat i el decret exprés de Madrid per instigar la fuga d'empreses catalanes, ha tancat amb un creixement espectacular del 3,60%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Inde inde independencia fletxa Catalunya i part de l'estranger...
4 de novembre de 2017, 07.31 h

El que digui aquest botifler repugnant tnat me fot.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
3 de novembre de 2017, 20.41 h

PASALO A ver si ALGUNO abre los OJOS de una PUTA vez Esto es el El PP Puro y Duro.
https://www.youtube.com/watch?v=gD6ssXvRO8s

"El presidente más incompetente de Europa es Rajoy" Parlamento Europeo.
https://www.youtube.com/watch?v=uxKzLu-Q8O0


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Marc ssd fletxa Vallès
3 de novembre de 2017, 20.36 h

El Sr Millor tiene razón! El prcés afecta, pero afecta al cerebro de gente como el Sr Millo, el Rivera, el Sr Iceta, etc....Hace despertar un gen del cerebro que activa el fascismo de las personas


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
3 de novembre de 2017, 20.36 h

Quanta raó que tens: sense el "prusés" els hotels que tenen "piolins" serien buits!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.