directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 05:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Una delegació d'alcaldes viatjarà a Brussel·les per internacionalitzar el procés

L'ACM i l'AMI aposten per crear una taula de coordinació amb diverses administracions en "defensa" de les institucions del país

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

ACN.- L'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) han anunciat aquest divendres que una delegació d'alcaldes s'adreçaran a Brussel·les el dimarts 7 d'octubre per aportar "la visió" del conflicte català des de la perspectiva del món local. "Explicarem a qui ens vulgui escoltar una versió que no comença l'1 octubre", ha assegurat el president de l'ACM, Miquel Buch. Per la seva banda, la presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, no ha detallat amb qui tenen previst reunir-se però ha recordat que "no van a cegues" i que fa temps que "fan contactes". 
La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, i el president de l'ACM, Miquel Buch
La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, i el president de l'ACM, Miquel Buch
© Guillem Roset

Comparteix
   


Etiquetes
Lloveras ha negat que l'objectiu sigui reunir-se amb el president Puigdemont. Buch també ha fet una crida a crear una taula de coordinació entre ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres agents en "defensa" de les institucions del país.
 
Després de l'executiva extraordinària i conjunta de l'ACM i l'AMI amb la presència de més d'una cinquantena d'alcaldes d'arreu del país, el també batlle de Premià de Mar, Miquel Buch, ha dit que davant dels successos de les últimes hores "no es pot descartar res". Per això, ha conclòs, la propera setmana el món local realitzarà "accions". Buch ha apostat per tirar endavant una taula de coordinació entre ajuntaments, consells comarcals, diputacions i altres agents "que vulguin estar coordinats" com l'ANC, Òmnium i Taula per la Democràcia. 
 
"Tenim un estat que ens persegueix i que no té problemes en utilitzar la justícia, la política i la policia. Ho podem esperar tot", ha lamentat Buch. Per això, ha subratllat que els alcaldes estaran a l'"alçada" igual que "ho ha fet el Govern i els grups parlamentaris". En aquest sentit, durant la roda de premsa han afirmat que hi haurà representació del món local dijous vinent davant el Suprem per donar "suport" als membres de la Mesa i a la presidenta del Parlament. Els alcaldes i les alcaldesses també participaran de les manifestacions i concentracions convocades i animaran als seus veïns a participar-hi. 
 
D'altra banda, Neus Lloveras, ha recordat l'existència d'un registre de càrrecs electes. "No descartem en qualsevol moment reunir els càrrecs electes per decidir quines accions cal prendre", ha explicat. Tot i això, Lloveras ha afirmat que no hi ha convocada la trobada perquè encara no "és necessari". "És una possibilitat que tenim damunt la taula", ha matisat.
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Super Potato fletxa Potato in the Super-market
4 de novembre de 2017, 13.05 h

#3 franquista


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
4 de novembre de 2017, 12.12 h

#2 Que alivio! Si a ti te parece bien, todo va bien.

Y hablando de la Bañez, sabed que ella es la verdad , el camino, la luz y la guia, lo que diga Báñez va a misa. Lo juro por la castidad de mi madre.

Aunque sea ministra del PP , ella nunca diria una mentira contra el independentismo, hace lo mismo que yo, que nunca mentimos, banda de nazis amigos de Hitler y Mussolini, que tomais fortasec y valium por un tubo, que lo sé muy bien, de primera mano.

Yo nunca miento, y la Báñez . que se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Tallaferro fletxa Centelles
4 de novembre de 2017, 10.27 h

EM SEMBLA MOLT BÉ QUE UNA DELEGACIÓ D'ALCALDES VAGI A BRUSEL.LES. ENDAVANT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
4 de novembre de 2017, 10.21 h

Báñez: "Se está parando la creación de empleo en Cataluña"

Cataluña ha liderado este mes de octubre la subida del paro con 14.698 desempleados más, el doble que en el mismo mes de 2016, mientras que el incremento de afiliados ha sido una tercera parte del de hace un año.

http://www.lavanguardia.com/vida/20171103/432558442543/banez-se-esta-parando-la-creacion-de-empleo-en-cataluna.html

Y ESO QUE EL EFECTO DE LOS CESES DE LA TROUPE DEL PUIGTONTON SOLO SERA INCLUIDA EL MES PROXIMO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.