directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 01:40 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La CUP decidirà el 12 de novembre si es presenta a les eleccions del 21-D i en quin format ho fa

Per evitar ser exclosos en una hipotètica coalició, la formació registrarà abans del dia 7 un o dos noms de coalició electoral

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

La CUP decidirà si es presenta o no a les eleccions, el proper diumenge 12 de novembre. Ho farà en l'assemblea nacional, i serà la militància qui acabi prenent la decisió.
Primer pla de la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert
Primer pla de la portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gibert
© Gerard Vilà

Comparteix
   


Etiquetes
La CUP decidirà si es presenta o no a les eleccions, el proper diumenge 12 de novembre. Ho farà en l'assemblea nacional, i serà la militància qui acabi prenent la decisió. També hauran de concretar en quin format es presenten --en solitari o en coalició--. Per evitar ser exclosos d'una hipotètica aliança, els anticapitalistes registraran abans del dia 7 una marca blanca que els permeti anar a les eleccions amb altres formacions, en cas que aquesta fos la decisió dels militants.

La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gisbert, reconeix que "treballen amb totes les opcions" i espera que fins el dia de la decisió no torni l'anomenat "pressing CUP". "Volem prendre les decisions des del treball i la política i no a través de les declaracions d'altres partits", ha reblat Gisbert.

La decisió serà de la militància 
 
Seran els militants de la CUP els qui decidiran si la formació es presenta o no a les eleccions del proper 21 de desembre, convocades per Mariano Rajoy. La decisió, però, no se sabrà fins diumenge que ve que serà quan el partit celebrarà l'assemblea nacional, que serà l'encarregada de definir tant si es participa, com la forma de fer-ho. La portaveu del secretariat nacional de la CUP, Núria Gisbert, ha deixat clar que "treballen amb totes les opcions possibles".
 
D'aquesta manera, la CUP deixa la porta oberta a una possible coalició amb altres forces sobiranistes o d'esquerres, per tal de concórrer a la cita electoral. Preguntada per la piulada que ha fet el president Puigdemont, en relació a una llista unitària, Gisbert no ha volgut entrar a valorar-la, ja que recorda que han de ser les bases de la CUP les que "manin" què cal fer.
 
Amb tot, des de la formació reconeixen que una de les opcions és anar als comicis en coalició. Si és així, cal registrar l'aliança abans de dimarts de la setmana que ve. Tenint en compte que no serà fins diumenge que els anticapitalistes fixaran la seva posició, es registrarà una marca blanca per, en cas que les bases optin per concórrer amb altres partits, no quedar exclosos. 
 
No al 'pressing CUP'
 
Gisbert ha explicat que el què pretenen des de la formació és prendre la decisió amb "seriositat i treball", però no a través de les "declaracions d'altres partits". "No volem un xou públic. Volem fer les coses amb discreció", ha subratllat.
 
En aquest sentit, la portaveu considera que "no ens podem moure a batzegades", perquè percep un "escenari incert" i, per això demana "prudència". "Hem de tenir tots els elements de reflexió que facin falta, per estar a l'alçada d'aquest tipus de decisions", assenyala Gisbert.
 
Eleccions imposades
 
Finalment la portaveu de la CUP ha deixat clar que el consell polític ha servit perquè surtin amb totes les opcions sobre la taula, de cara a unes eleccions que "són imposades, i fruit del 155". En aquest sentit, ha reconegut que l'escenari "no és el desitjable" i per tant cal fer un estudi profund de la situació. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
4 de novembre de 2017, 18.20 h

L ideal seria una coalicio perque el nou govern no el deixaran governar igualment.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.