directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 10:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern espanyol descarta la il·legalització de partits de cara al 21-D

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat que el 155 "finalitzarà" amb les eleccions

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha assegurat aquest dilluns que el govern espanyol no es planteja la il·legalització de partits de cara a les eleccions del 21 de desembre, tot i que diverses veus del Partit Popular ho hagin plantejat públicament en les darreres setmanes. "Per part del govern, em sembla que en aquest moment, en la realitat política actual no hi ha en absolut cap plantejament entorn a procediments d'il·legalització de partits polítics", ha afirmat durant una intervenció al Fòrum Europa des de Bilbao. El ministre ha assenyalat que tots els membres del Govern destituït -gran part a la presó, des del passat dijous- mantenen els seus "drets polítics intactes" i podran ser candidats a les eleccions. El ministre de Justícia ha puntualitzat que la inhabilitació precisa d'una sentència judicial i "no hi ha temps material perquè s'adopti una decisió d'aquestes característiques".
 
Rafael Català, en una imatge d'arxiu
Rafael Català, en una imatge d'arxiu
© Pol Solà

Comparteix
   


Etiquetes
Així mateix, el ministre ha considerat que “no són comparables” els procediments oberts a l'Estat i a Bèlgica contra els membres del Govern destituït i, en aquest sentit, ha dit, les mesures cautelars “tampoc poden ser comparables” després que la justícia belga hagi deixat en llibertat i sense fiança Puigdemont i quatre consellers. No obstant, Catalá s'ha mostrat convençut que l'ordre europea de detenció i trasllat a Espanya del president Carles Puigdemont i els consellers Toni Comín, Clara Ponsatí, Meritxell Serret i Lluís Puig, "tindrà un bon final", "acabarà resolta favorablement" i tots ells, ha dit, "es presentaran davant els tribunals espanyols".

Acaba el 21-D amb el 155? 

Segons Català, el govern espanyol ha estat "prudent i mesurat" en l'aplicació del 155, que ha dit "finalitzarà" amb les eleccions del 21-D. El ministre ha assegurat, amb tot, que del nou Parlament i Govern que en sorgeixi espera que "es comporti amb lleialtat institucional i constitucional". Al seu torn, el líder del PPC, Xavier García Albiol, també ha reconegut que l'aplicació de l'article 155 a Catalunya té una data caducitat amb la convocatòria d'eleccions , però ha avisat l'independentisme que es pot prorrogar si continua amb el procés. "Si l'independentisme obté majoria el 21-S es continuarà aplicant el 155? No, els resultats es respectaran. Ara bé, si el nou govern independentista vol seguir endavant amb la ruptura el govern d'Espanya estaria legitimat i obligat a un nou 155", ha assenyalat. 
 
 
 
 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Meritxell fletxa LLeida
6 de novembre de 2017, 22.04 h

Volem la nostra gent, volem el nostre govern, a vosaltres no us volem ni amb pintura. Cs,PESOE,PSC= PP, FORA DE CATALUNYA. SALVATJES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Marisa fletxa RSC
6 de novembre de 2017, 21.29 h

Per mi, s'en pot esfonsar Espanya i l'UE..Ni el Sunker ni la Merquel no tenen vergonya. Han demostrat que són igual que Rajoy.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
6 de novembre de 2017, 19.44 h

Que és el que no entenen els absolutistes?

Va! Esforceu-vos una mica! O sinó, mireu-vós un diccionari i cerqueu. No tanta mandra! Que vol dir "partit/s independentista/es?" Que volen?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Miquel fletxa Tiana
6 de novembre de 2017, 18.34 h

Hi ha cap motiu pel qual ens haguem de creure aquesta gent?


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.