directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 12:12 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Torrent (ERC) a favor de la "fórmula electoral que aglutini més" per fer front "al bloc del 155"

Aposta per suprar la marca de JxSí amb la CUP i una part de Catalunya Sí Que Es Pot

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El diputat d'ERC Roger Torrent s'ha mostrat a favor de conformar "la fórmula electoral que aglutini a més gent" per fer front "al bloc del 155 que certifica la repressió a Catalunya". Per això, ha advocat superar la marca de Junts pel Sí, amb la suma de la CUP i de comunes o Catalunya Sí que és Pot, i ha assegurat que el president Carles Puigdemont i el vicepresident Oriol Junqueras "són dues figures que sumen".
Pla mig del portaveu parlamentari adjunt de JxSí, Roger Torrent
Pla mig del portaveu parlamentari adjunt de JxSí, Roger Torrent
© Maria Belmez

Comparteix
   


Etiquetes
En una entrevista concedida a Radi Euskadi, recollida per Europa Press, Torrent ha afirmat que el diagnòstic és que els partits que van recolzar "la república catalana que es va proclamar el 27 d'octubre", plantegen "un programa comú, unitat d'acció i, en qualsevol cas, la fórmula electoral que sigui capaç d'aglutinar a més gent, de sumar més vots i de ser més plural".
 
Després de recordar que aquest dimarts acaba el termini per registrar les coalicions electorals, ha apuntat que s'està treballant "contrarellotge" que ho permeti.

"Maximitzar els vots"
 
"Les nostres files estan per maximitzar els vots perquè es tracta de guanyar les eleccions del 21 de desembre que són il·legítimes i fins i tot il·legals, però que són una oportunitat per demostrar que a Catalunya la ciutadania està per defensar les nostres institucions, el nostre Govern, per a l'amnistia dels presos polítics i per defensar el que hem fet aquesta legislatura en el Parlament i complir el mandat democràtic", ha afegit.
 
Al seu judici, això han de demostrar-ho amb les fórmules que els permetin sumar el màxim de vots possibles. En aquest sentit, creu que Junts pel Sí (PDeCAT i ERC) "va ser un instrument, la fórmula que es va triar en 2015, però que, avui dia, constatem que queda petit".
 
"La suma de dos partits o d'uns pocs partits avui no ens serveix enfront de l'embat i la repressió de l'Estat. Hem de ser capaços de donar una resposta molt més unitària i que inclogui tot el pluralisme polític a favor de defensar les nostres institucions a Catalunya", ha afegit.

Portes obertes a la CUP i Podem
 
En aquest sentit, ha assegurat que tenen "les portes obertes a tots aquells que volen defensar la proclamació de la república, el mandat democràtic, i això inclou a la CUP", formació amb la qual han tingut una majoria parlamentària aquesta legislatura passada.

També espera que se sumeix una part dels comuns o de Catalunya Sí que és Pot "que entén que avui no és moment per a l'equidistància, que no es pot estar indiferent a la repressió de l'Estat i cal mullar-se".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
Tallaferro fletxa Centelles
8 de novembre de 2017, 19.30 h

TORRENT, NO SIGUIS INGENU I NO DIGUIS ENTIDES, SAPS MILLOR QUE JO, O SINO HO SAPS HO HAURIES DE SABER I PER TANT HAURIES DE CALLAR, ANAR SEPARATS ES PERDEN VOTS, NO ENGANYIS A LA GENT, NO DIGUIS MENTIDES, QUE NO ESTEM EN UNS MOMENTS QUE PER JUSTIFICAR LA POCA INTEL.LIGÈNCIA, T'HA DE MENJAR EL COCO DELS POBRES D'ERC. QEU SON DE BONA FE.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
7 de novembre de 2017, 13.06 h



#1 Crec, company, que no has entès el que diu en Roger Torrent.


Per si de cas, repetiré el que ja he dit en altre lloc:


* * * * * *

La llista única dona avantatge respecte a la regla de Hondt, que afavoreix els partits grans, i , a més, als convergents els pot interessar perquè segur que el primer de la llista i futur President seria Puigdemont, ....



però pot FER PERDRE MOLTS VOTS, tant de gent de la CUP o ICV o EUA o simplement gent molt radical d'esquerres, que sí que vota... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
7 de novembre de 2017, 12.24 h


Vols dir Llistaunitaria....?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.