directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 11:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Societat doble fletxa

Continuen les protestes contra el cementiri nuclear

200 persones han protestat contra la ubicació a Ascó a l'espera de la decisió definitiva del Govern espanyol

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Continuen les protestes de la Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC), el grup intercomarcal Veïns d'Ascó i la Plataforma Priorat contra la instal·lació del cementiri nuclear a Catalunya i en concret a Ascó (Ribera d'Ebre). Aquest diumenge a la tarda han tornat a tallar el trànsit a la carretera C-12, coneguda com Eix de l'Ebre, on s'han concentrat uns 200 manifestants. Des de la CANC, el seu portaveu, Sergi Saladié, ha demanat al PSC i a CiU que siguin 'clars' en el seu rebuig a la instal·lació i que expliquin les polítiques energètiques que defensaran si arriben al Govern la pròxima legislatura. Els talls continuaran fins que es conegui la decisió definitiva del Ministeri d'Indústria espanyol, que podria ubicar el magatzem nuclear a les terres de l'Ebre malgrat l'oposició generalitzada de la ciutadania, expressada també pel Govern i el Parlament de Catalunya.
ascó
Comparteix
   


Etiquetes
El cementiri nuclear i la seva possible ubicació a Catalunya seran un dels temes de la campanya electoral catalana mentre el Ministeri d'Indústria no decideixi quina n'és la seva ubicació definitiva. I és que més enllà de les mostres de rebuig que han signat institucions com el Parlament de Catalunya, el retard en la presa de decisió de l'Estat espanyol posa la polèmica instal·lació al centre del debat. Precisament aquesta tarda en una nova manifestació i tall de carretera convocada per la CANC i el grup Veïns d'Ascó, les plataformes han demanat explícitament a PSC i CiU que deixin clares les seves postures respecte la Magatzem Temporal Centralitzat de residus.

El portaveu de la CANC, Sergi Saladié, ha retret que socialistes i convergents 'alimentin, amb el seu silenci, l'estratègia de l'Estat espanyol de posposar la decisió fins després de les eleccions'. Saladié considera que si el partit que opti a formar el pròxim Govern a Catalunya o qui pugui ser el futur president de la Generalitat diu que no vol el cementiri, 'no vindrà aquí i forçarà l'Estat a desmantellar totalment el procés o a decantar-se per una altra candidatura'.

Noves manifestacions

Els talls de carretera es fan des de fa mesos i que es mantindran fins que el Ministeri d'Indústria descarti definitivament la candidatura d'Ascó. A més, la CANC ha convocat una manifestació al municipi el dia 7 de novembre. I és que les plataformes anticementiri no han abaixat la guàrdia des de que es va conèixer l'informe tècnic que donava la millor puntuació a la candidatura de Zarra (València). La CANC va titllar les informacions de 'cortina de fum' i alerten que Ascó segueix tenint moltes opcions.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.