directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 16 d'abril de 2024 20:43 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ajuntaments arreu de Catalunya se sumen a la vaga general aquest 8-N

El consistori de Barcelona decreta els serveis mínims per aquest dimecres

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

La vaga convocada per la Intersindical-CSC aquest dimecres, 8 de novembre,  ja ha rebut el suport de diversos sectors de la societat i -els darrers dies- també s'hi han sumat molts Ajuntaments arreu de Catalunya. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha signat el corresponent decret d'alcaldia que fixa els serveis mínims de l'Ajuntament, els que habitualment s'estableixen en aquest tipus de situacions i que afecten entitats municipals com Serveis Funeraris, Mercabarna o BTV. El passat 3 d'octubre es va plantejar en paral·lel a la vaga una aturada de país i el consistori sí que s'hi va adherir. Això va comportar que no obrissin serveis no essencials com biblioteques, centres cívics o ludoteques, però en aquesta ocasió sí que ho faran. 
L'Ajuntament de Barcelona, en una imatge d'arxiu
L'Ajuntament de Barcelona, en una imatge d'arxiu
© Josep Ramón Torné

Comparteix
   


Etiquetes
A Moià, el consistori només preveu obrir l'Oficina d'Atenció al Ciutadà i la llar d'infants municipal amb serveis mínims com a mostra de suport als presos polítics i per tal d'exigir-ne la llibertat. A més, també hi ha convocada una nova concentració a les portes de l'ajuntament a les sis de la tarda. 

L'Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès) també ha decretat serveis mínims per la convocatòria de vaga general, que garantiran el funcionament del registre general d'entrada, les tasques del secretari i la interventora municipals, personal de guàrdia de la brigada de via pública i manteniment i les escoles bressol. De moment, l'Ajuntament ja ha avisat que romandran tancats durat tot el dia alguns serveis com la piscina municipal, Cal Bofill, l'Oficina de Turisme i la regidoria de Cultura. La programació de l'emissora municipal de ràdio Ona la Torre també es veurà afectada.

L'Ajuntament d'Igualada, com els de la majoria de capitals de la Catalunya Central, ha decidit adherir-se a la convocatòria de vaga general i el govern municipal ha suspès tota l'activitat prevista per tal de sumar-se a les mobilitzacions de suport als presos polítics i exigir-ne la seva llibertat. Per altra banda, tots els serveis municipals de l'Ajuntament obriran amb serveis mínims.

Els regidors de l'equip de govern de l'Ajuntament de Manresa han decidit anul·lar tota l'activitat laboral que tenien prevista per aquest dimecres 8 de novembre. Amb aquesta acció volen mostrar la seva solidaritat amb les convocatòries que hi ha plantejades aquest dimecres amb motiu de l'aturada general per "condemnar l'actitud repressiva i autoritària de l'Estat, que ha culminat amb l'empresonament dels consellers i dels líders de les principals entitats cíviques del país i la persecució judicial del president de la Generalitat". El govern municipal de Manresa també convida la ciutadania a "mantenir l'esperit cívic i pacífic" durant les mobilitzacions d'aquest dimecres i dels propers dies. Les instal·lacions de l'ajuntament, però, no tancaran i es garantiran uns serveis mínims. Un altre dels ajuntaments del Bages que ha fet pública la seva posició respecte la convocatòria de vaga d'aquest dimecres és el de Cardona. A través d'un comunicat el consistori assegura que secunda l'"aturada de país" i, per tant, no hi haurà atenció al públic a les instal·lacions municipals de l'Ajuntament de Cardona ni tampoc de la Fundació Cardona Històrica, que també romandrà tancada.

Al seu torn, l'Ajuntament de Solsona ha anunciat que s'afegeix a la convocatòria de vaga general: les instal·lacions municipals romandran tancades al públic i el personal que opti per anar a treballar ho farà a porta tancada. Igual com es va fer durant l'aturada del passat 3 d'octubre, no hi haurà atenció al públic a les instal·lacions de l'Ajuntament solsoní i tampoc obriran portes la Biblioteca ni les instal·lacions esportives. Pel que fa a l'Escola Municipal de Música, s'oferiran els serveis mínims. D'altra banda, la Unió de Botiguers i Comerciants (UBIC) de Solsona i Empresaris per al Solsonès han fet un comunicat conjunt en el qual informen que donen suport a la vaga i esperen que hi hagi una resposta "cívica, pacífica i exemplar com fins ara".
La UBIC de Solsona i l'Associació d'Empresaris per al Solsonès han mostrat a través d'un comunicat el seu rebuig "contra les recents i desproporcionades decisions judicials de l'Audiència Nacional que van acabar amb l'empresonament de gran part de l'equip de govern escollit legítimament pel poble de Catalunya". Tot i mostrar el seu port a la vaga, les entitats també deixen clar que "la decisió recau en última instància a cada un dels associats de forma lliure, individual i amb el respecte cap a la seva diversitat d'opinió i acció".

L'Ajuntament de Vic ha decidit adherir-se a la convocatòria de vaga general i comptarà amb serveis mínims d'atenció a la ciutadania. A les sis de la tarda, com a la resta de municipis, també hi ha convocada una nova concentració de suport a la plaça Major.

L'Ajuntament de Balaguer se suma també a la convocatòria de vaga general. L'alcalde Jordi Ignasi Vidal (ERC) ha explicat que han decidit avançar per aquest dimarts alguns dels actes de la Festa Major de la capital de la Noguera previstos per demà per tal que l'aturada de país es pugui dur a terme. Així mateix, ha dit que encara estan a l'espera de concretar els serveis mínims però ha assegurat que tota la plantilla municipal tindrà garantit el seu dret legítim a fer vaga. En la mateixa línia, l'Ajuntament d'Alcarràs (Segrià) ha comunicat que també farà vaga general com a resposta als empresonaments polítics dels líders de l'ANC i Òmnium Cultural així com el vicepresident Junqueras i altres consellers del Govern.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
PABLITO fletxa entre Santurce y Tarifa
8 de novembre de 2017, 15.56 h

#4 Muy Requetequeridísimo marica falangista

Vale mas que Europa vea lo que están haciendo los catalanes a que vean lo que te estan haciendo a ti tus numerosos novietes cuando tu haces de mujer


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QUERIDO NA ZI-ONANISTA "zapustarrastroso" JUAN RUIZ SOLANAS aka como SUPERCAT de Figueras-Gerona: Tus palabras resuenan en mis oídos como un zumbido de moscas. fletxa VIVA FELIPE VI, REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES (logicamente dentro de TODOS los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes)
8 de novembre de 2017, 11.39 h

eUROPA VE LO QUE ESTAIS HACIENDO

FORZANDO LOS CORTES DE CARRETERA CUATRO CACHORROS DE ARRAN CON EL APOYO DE LOS MOZOS

ESO NO ES HUELGA, SON TUMULTOS ILEGALES

GRACIAS POR HACERLO EN CAMPAÑA ELECTORAL, SOLO HAREIS QUE PERDER VOTOS


ADIOS A LA LISTA UNICA DE NAZIS JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA JUA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
QUATRE BARRES fletxa II*II Republica Catalana II*II
8 de novembre de 2017, 10.58 h




CANALETA HAS TORNAT A SORTIR DE L'ARMARI ?

EL MARICONAZI DE L'ARAGONESES ET TORNA A EXPLOTAR


El mariconazi aragoneses m'ha dit que et te a les letrines de l'estacio de Cardendedeuendeu
netejant mentre li fas un "frances", com tu fas per ser tant eficient, en una ma la fregona i a la
boca un " frances".
Ja no t'estima el municipal de la porra ?
Ai porqueta, "el cor s'hem peta, se m'obre la bragueta i em surt la cigaleta"
Enfi continua amb les letrines i les "xuclatis" almenys el mariconaz... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN LA SEVA ESTACIÓ DE TREN NO TE MARQUESINES I FALTEN MÉS ZONES VERMELLES fletxa PUIGDEMONT I JUNQUERAS BAN POGUER PARAR IMPEDIR EL ARTICULO 155 SE POGUES APLICAR ¿ PER QUE NO U BAN FER CUAN ENCARA PODIEN FERU ? AQUESTA ES LA GRAN PREGUNTA QUES FAN MOLTS CATALANS
8 de novembre de 2017, 08.32 h

¿ PER QUÈ ELS AJUNTAMENTS NO BAN FER VAGA CUAN ARTUR MAS EL GOVERN CATALÀ VA FER AQUELLAS FORTES RETALLADES SOCIALS ? Retallades socials fetes per C.I.U. y P.P. ..

ARTUR MAS y LA CAMACHO Recordeu ENCARA Patin aquelles Retallades EN SANITAT I EDUCACIÓ ..


Ales hores tampoc ban fer la VAGA GENERAL els COVARDS SINDICATOS NI UGT NI CCOO Que ara tampoc la fan ..

Alguns Ajuntaments BAN Treballar EL 12 DE OCTUBRE i avui no treballaran AI... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
8 de novembre de 2017, 08.20 h

-s'afegeixen a la vaga. No "se sumen"


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.