directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 08:20 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Milers de persones reclamen l'alliberament dels presos polítics a la Plaça Sant Jaume

S'han concentrat davant les institucions catalanes i de Barcelona per tal d'exigir la llibertat dels Jordis i dels vuit consellers empresonats

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Alba García Àvila / Anna Solé Sans | "El nostre president és Puigdemont", "davant la dictadura, el poble no s'atura", "aquesta Europa és una vergonya", i "els carrers seran sempre nostres". Així s'escalfava l'ambient pocs minuts abans de les 12 del migdia a la Plaça Sant Jaume, on Òmnium Cultura i l'Assemblea havien convocat la primera concentració d'aquesta jornada de vaga.
Concentració a la Plaça Sant Jaume en dia de la vaga del 8N
Concentració a la Plaça Sant Jaume en dia de la vaga del 8N
© Alba Garcia

Comparteix
   


Etiquetes
Crits de protesta i a favor de l'alliberament dels presos polítics acompanyats d'escalf és el que enviaven milers de persones concentrades davant del Palau de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona.
 
Puntualment l'actriu i dramaturga Estel Solé ha llegit un manifest de Taula per la Democràcia, que malgrat participar en les concentracions d'avui a les 12.00 hores i 18.00 hores de la tarda no s'ha sumat a la vaga. L'entitat ha demanat "el retorn a la normalitat democràtica", l'alliberament dels presos polítics "sense càrrecs" i ha rebutjat la "judicialització política".

Manifestants davant de l'Ajuntament de Barcelona / AS

Seguidament, el vicepresident de l'ANC, Agustí Alcoberro, ha celebrat aquesta primera concentració del dia que seguirà amb les concentracions de la tarda programades a les 18 hores davant dels ajuntaments de les ciutats del país i davant de la plaça de la Catedral a Barcelona. "Aquesta realitat ens afecta a tots" i per tant, "Catalunya és a la presó", ha volgut ressaltar. Així, Alcoberro ha fet una crida a la mobilització de dissabte a les 17.00 hores per combatre aquest "atemptat democràtic", que assegura, "és una humiliació".

Els polítics exigeixen la llibertat
 
El segon tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, ha explicat davant dels mitjans de comunicació que l'aplicació de l'article 155 és un "atac a les llibertats bàsiques" i ha demanat la llibertat de les persones empresonades. A més, també ha denunciat la política del PP "no només a Catalunya sinó al conjunt de l'Estat", fent referència a la intervenció dels comptes a l'Ajuntament de Madrid.
 
En el seu torn, la fins ara diputada de la CUP, Gabriela Serra, ha afegit que "la república no ha estat un cop d'aire sinó que ja porta molts anys de feina". Quant a les eleccions, ha comentat que "són il·legítimes" però que és "un tràngol" que segurament "cal entomar".

Polítics demanant l'allibertament dels presos polítics / AS

Per la seva banda, l'exportaveu del Govern i membre del PDeCAT Neus Munté, ha constatat que seguiran treballant per aconseguir "l'instrument més potent que representi el sobiranisme més transversal". Ha afegit, a més, que el president Puigdemont "ho posarà tot en aquesta campanya".
 
Tanmateix, el president del grup municipal d'ERC, Alfred Bosch, ha afirmat que s'està treballant per fer "una aparició conjunta els tres partits" i si finalment, s'aconsegueix, "ja ho explicarem les tres formacions polítiques", ha reblat.


Imatge de la Plaça Sant Jaume / Alba Garcia
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.