directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 19:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El "Govern legítim" crea una "estructura estable" i crida a defensar la democràcia i la llibertat dels presos "segrestats"

En una carta signada per Puigdemont i els quatre consellers a Brussel•les, recriminen a la UE que doni empara "vergonyosa" a la repressió d’un "Estat embogit i descontrolat"

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El "Govern legítim" liderat des de l'"exili" de Brussel·les per Carles Puigdemont, ha anunciat aquest dimecres al vespre l'activació d'una "estructura estable" per "mantenir la legitimitat" de l'executiu destituït pel govern d'Espanya i per "coordinar les accions" de denúncia internacional que posarà en marxa. En una carta dirigida a la ciutadania catalana a la que ha tingut accés l'ACN, demanen la complicitat ciutadana per "sostenir la democràcia, ara amenaçada per la coalició que va executar el 155, amb connivència amb la violència jurídica, policial i de l'extrema dreta". A més, deploren que la UE hagi "emparat de manera vergonyosa" la repressió de l'Estat. I insten a defensar, en la manifestació convocada per aquest dissabte i a les leccions "imposades" del 21-D, la democràcia i la llibertat dels "presos polítics que té segrestats" l'Estat, en referència al vicepresident Oriol Junqueras, als consellers Jordi Turull, Raül Romeva, Carles Mundó, Josep Rull i Joaquim Forn i als líders d’Òmnium i ANC Jordi Cuixart i Jordi Sànchez.
© Alba Barrionuevo

Comparteix
   


Etiquetes
El Govern legítim de Catalunya

En la missiva, a la que ha tingut accés l’ACN, Puigdemont i els consellers destituïts Toni Comín, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Lluís Puig, deploren que la repressió és "clarament contrària a l'Estat de dret i a l'ordenament de la Unió Europea". "Per dir-ho suaument, l'Estat s'ha situat molt a la perifèria del bloc democràtic central europeu", continua la carta, on Puigdemont i els quatre consellers asseveren que el fet que hagin optat exclusivament per la "via democràtica" per fer la independència és el que ha portat l’Estat a considerar que "l'única manera de frenar-la és frenant la democràcia activant una estratègia desesperada i extrema".
 
Pel "Govern legítim" de Catalunya, "és un greu error pensar que la repressió és el camí perquè una bona part dels catalans abandonin les seves legítimes aspiracions". "Podran humiliar-nos i assetjar-nos, a nosaltres i a les nostres famílies", però "no podran derrocar mai les nostres aspiracions democràtiques", avisen.
 
 
Crida per la llibertat i l'autogovern
 
En la carta, asseguren que són "completament conscients" de la "desorientació causada" per la seva "manca de respostes ràpides" davant els "atacs desmesurats" contra les institucions catalanes, però asseguren que segueixen "forts i dempeus". "Ni a vosaltres ni a nosaltres no ens podran robar ni un bri de la dignitat amb què afrontem aquestes hores difícils", afirmen, i refermen l'aposta "pel dret a l'autodeterminació, pel diàleg i per una solució acordada".
 
Per tot plegat, fan una crida a fer front al que consideren un "Estat embogit i descontrolat" amb una "combinació eficaç de coratge, de fermesa, d'indignació, de rebuig, i alhora de pau i respecte" tant en la manifestació d'aquest dissabte 11 a Barcelona per la llibertat dels presos, com també acudint massivament a les urnes el 21 de desembre per "foragitar democràticament" de les institucions d'autogovern "els qui se les han volgut fer seves amb un cop d'estat". "No ens deixem arrossegar per la pulsió violenta que impera en bona part del sistema polític espanyol, perquè és l'únic àmbit en què segur que perdrem", alerten, i equiparen el "clan del 155" a Felip V, Primo de Rivera o Franco.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
9 de novembre de 2017, 11.34 h

Europa no pot recriminar res a Espanya, so pena de no cobrar els 100.000 milions del rescat pendent, i del que segurament s'haurà de tornar a demanar...QUINA ALTRA RAO HI HAURIA SINO???? Però la corrupció no s'atura.
Vegeu aquests enllaços del PP quan demanaven als socialistes (quina altra estafa, Déu meu) demanaven el que no han fet ni faràn, ans al contrari. "https://www.youtube.com/watch?v=gD6ssXvRO8s. Molt desesperant per el perill de la successió al gobierno de España, amb Alberto... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
9 de novembre de 2017, 09.15 h



ELS CATALANS DE BE, TOTS UNITS, FEM COSTAT I RESPONEM A TOT EL QUE ENS DEMANEN EN DEFENSA DELS NOSTRES EMPRESONATS I LA REPÚBLICA CATALANA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
9 de novembre de 2017, 08.17 h



L'agressió del FRANQUISTA estat esPPanyol envaïnt la República Catalana, no haurà de quedar impune.


Els danys i perjudicis que està cometent el franquisme del govern del PP, aplaudit per C's i PPSOE, hauran de ser INDEMNITZATS descomptant-los de la part de deute que Catalunya assumeixi en el seu moment.


II respecte al PSC i el seu paper anticatalà durant el procés, caldrà exigir-ne responsabilitats als seus responsables, amb la mateixa consideració que als responsables del PP i ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Freedom for Catalonia fletxa República Catalana
9 de novembre de 2017, 01.10 h

Amb la violencia en que estan portan tot això com poden dir seny amb presos politics!
I un president a l'exili! Seny?No deixar votar seny?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Freedom for Catalonia fletxa República Catalana
9 de novembre de 2017, 01.02 h

Pau i amor ! Catalunya crida drets humans


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Fredom for Catalonia fletxa República Catalana
9 de novembre de 2017, 01.00 h

Jo crec que una llista unitària per acabar amb el franquisme a Catalunya seria el més correcte.
I exiguir a Europa i el món el dret a l'autodeterminació a Catalunya.
Forts i amb seny que aquests bandals que es van dir els del seny no tenen ni idea del que és tenir seny! Per deu!
El seny sempre serà sinonim d'independència.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
|| ||☆|| || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || ||☆|| || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Ara ja tenim un estat, la REPUBLICA CATALANA, on la nostra llengua ja no és maltractada, sinó que és oficial en tot l'estat
8 de novembre de 2017, 23.31 h





Des de que el meu país, la REPÚBLICA CATALANA ha estat envaïda pels FRANQUISTES del país veí, invasió que varen efectuar en bon punt va néixer la nostra República, des d'aquell moment , i per si de cas els adeptes a la wicca no anessin errats del tot, de tant en tant invoco les forces poderoses de les ombres arcanes perquè desencadenin un seguit de DIARRÉES DOLOROSÍSSIMES a tota la gentussa del PP.


( :8-D )


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.