directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta guanyaria la batalla a Carretero, segons RAC1

El tripartit perdria entre de 18 a 21 escons · Esquerra es quedaria amb la meitat de representants

Comentaris 59  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Continua el degoteig d'enquestes electorals, i continuen els pronòstics catastròfics pels integrants del tripartit. Després del sondeig d'El País publicat aquest diumenge, que augurava una davallada important pel PSC, ERC i ICV el proper 28N, aquest dilluns s'ha donat a conèixer el primer Racòmetre de la temporada que ratifica aquestes dades. Segons el baròmetre electoral de RAC1 el tripartit perdria entre 18 i 21 escons i la patacada més espectacular seria per Esquerra, que perdria la meitat de la representació actual i es quedaria amb entre 10 i 11 escons. Segons l'emissora del grup Godó, CiU quedaria a tocar de la majoria absoluta, aconseguint entre 63 i 65 escons, mentre que el PP passaria a ser la tercera força política de la cambra catalana, amb 15 o 16 representants. Pel que fa a les noves formacions independentistes, segons RAC1 Joan Laporta hauria guanyat la batalla a Joan Carretero, ja que segons el seu sondeig Solidaritat Catalana aconseguiria representació parlamentària però Reagrupament quedaria fora de la cambra.
rac1
Comparteix
   


Etiquetes
En concret, RAC1 pronostica a Solidaritat Catalana representació per Barcelona, en una forquilla entre 0 i 3 diputats, mentre que els vots previstos per Reagrupament per RAC1 no els farien entrar a la cambra catalana.

L'emissora atorga als integrants del tripartit entre 30 i 31 escons pel PSC (6 o 7 menys que els actuals), 10 o 11 a Esquerra, que en perdria la meitat, i 9 o 10 escons a Iniciativa, que patiria la davallada més petita.

Un país esgotat del tripartit
Una de les dades més esclaridores que aporta el Racòmetre és l'amplíssim rebuig que provoca la possible reedició d'un govern tripartit després de les eleccions. Fins a un 81,6% dels enquestats no voldrien que es repetís l'actual fórmula de govern format per PSC, ERC i ICV. A més, aquest rebuig al tripartit es dóna fins i tot entre els votants dels propis partits del Govern, molt significativament els votants republicans que diuen un 'no' rotund a un tercer tripartit en un 82,6%. Més de la meitat dels votants del PSC i d'ICV també rebutgen la reedició del pacte.

La participació i l'entrada al Parlament dels partits minoritaris
L'enquesta pronostica una participació del 55,3%, una xifra lleugerament inferior a la de 2006. Aquesta petita diferència podria facilitar als partits minoritaris la possibilitat d'assolir representació parlamentària. Així, el Racòmetre augura que Ciutadanos es mantindria amb tres diputats o que fins i tot podria guanyar-ne un quart. Hi podria entrar encara Solidaritat Catalana amb una forquilla d'entre zero i tres diputats.

L'enquesta de RAC1 atribueix les opcions de Solidaritat Catalana d'entrar al Parlament per la demarcació de Barcelona a un transvasament del 12,1% dels votants d'ERC a més de suports de persones que en les passades eleccions es van abstenir. El màxim suport al partit de Laporta es registraria a la demarcació de Girona, tot i que no seria suficient per aconseguir que el cap de llista, Toni Strubell, fos escollit diputat.

Els pronòstics quant a Reagrupament deixen als de Joan Carretero fora del Parlament. La demarcació on aconseguirien més votants seria a Tarragona.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#59
28 de setembre de 2010, 20.23 h

#54 El què em rebenta, és que us penseu que barcelona és el melic del món. És que no compten les demés províncies ni els seus ciutadans, ni els seus pensaments, com per a establir pronòstics ara i abans d'hora i sense cap mena de fiabilitat ???.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#58
Lluís fletxa Girona
28 de setembre de 2010, 19.39 h

#55 Ramon, ho has clavat!! No puc estar més d'acord amb tu!!! SCI es un torpede a la linea de flotació de RCat, llançat pel grup Godó, CiU (Lopez-Tena), i ERC (Urielet).


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#57
28 de setembre de 2010, 15.48 h

#31 No logro entendre que algu es senti capaç de dir que es els responsable de que l'independentisme hagi crescut. En se de molta gent que tot i sent independentista, si no hagues una altra opcio votarien en blanc, i en conec molts tambe que devant de l'indecisio i la politica d'ERC votarien per qualsevol altra.
ERC ha apropat a molts i ha tirat enrere d'altres. Les floretes es bo que siguin els de fora els qui les donin, quan se les dona un mateix, alguna cosa no rutlla.
Jo votare a SC, i aqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#56
28 de setembre de 2010, 14.56 h

#17 Perdona, pero es de nens de 7 anys parlar sense coneixement de causa. Entra a la web de SCI i busca i llegeix. Tindras resposata a les teves buidors.
||*||


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#55
Ramon fletxa Sabadell
28 de setembre de 2010, 14.38 h

La tàctica contra l'independentisme és la següent:

1. En primer lloc neutralitzar a Carretero que des de la seua ponència en ERC: "Proclamació unilateral de l'Estat català en ser majoria en el parlament" s'ha mantingut ferm, no ha doblat i no és controlable.

2. Per aconseguir el punt 1 es munta SCI i tot seguit es crida a la unitat.

3. A partir d'ahí, els que han dissenyat això pensen en dos possibilitats:
3.1 Que no hi haja unitat i es crea el desencís per votar 'útil' o abstenir... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#54
Rogerdeflor fletxa cornellà
28 de setembre de 2010, 07.33 h

Jordi C. Intenta reflexionar ,surt al carrer , ves al Bar i sobretot deixa de llegir aquests mitjans que fan que tinguis aquesta visió esviaixada de la realitat. Si vols quedem per fer un cafè i t'explico jo directament els anys que tinc. I el què em prenc.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#53
28 de setembre de 2010, 00.37 h

Rogerdeflor: SCI, 25-39 escons? Molt bé, o estàs sotmès a un règim de psicotròpics, o bé ets un nen de 8 anys (digues-me, quants anys tens?) o és que simplement ets un troll pagat per Laporta (o per Madí). Quina de les 3 coses ets?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#52
Jordi fletxa Barcelona
28 de setembre de 2010, 00.27 h

Entre Laporta i Mas anem arreglats... fins i tot en Barbeta de la vanguardia al seu article a www.opinionsdigitals.cat criticava aquest nacionalisme per treure redits a curt plaç


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#51
Ricard fletxa Sabadell
28 de setembre de 2010, 00.26 h

#48 estic d'acord amb tu Manel.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#50
Rogerdeflor fletxa Cornella
28 de setembre de 2010, 00.16 h

Ja ho se que no gaire a compte, però veient que ha sortit el Grup Godo us volia comentar això:

La NIt A RAC de Divendres passat Xavi Freixes, presentador.

Comentarista Femina diu: En Rossell no ha començat gaire bé...(talla inmediatament en Xavi dient : D'Això ja en parlaràn al Tu diràs!
Despres surt un oient escandalitzat que havia reburt la confirmació per part del barça d'unes entrades per diumenge mentre conduia i que al llegir al movil: "Domingo tiene sus entradas reserva... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.