directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 15:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PP esprem el 155 i ''usurpa'' el vot de Catalunya en una votació sobre el model d'oposicions d'ensenyament

Ho denuncia el sindicat majoritari al sector, USTEC-STEs

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El Partit Popular va ''usurpar'' el vot de Catalunya en una reunió -el passat 30 d'octubre- amb els consellers d'educació de les diferents comunitats autònomes per imposar el seu model d’oposicions d’ensenyament. Així ho ha denunciat el sindicat majoritari al sector de l'ensenyament, USTEC-STEs: segons el seu portaveu, Ramon Font, en les votacions del disseny de les proves d'oposició hi havia un empat entre les 8 comunitats autònomes governades pel PP (que aposten per una prova eliminatòria de caire memorístic) i les 8 comunitats que prefereixen que aquesta part no tingui el caràcter eliminatori, un aspecte que s'ha d'incloure en un reial decret que reguli aquest accés a la funció pública. El PP va aprofitar el control de Catalunya per l'aplicació del 155 de la Constitució per usurpar el vot de Catalunya i fer desempatar la votació.


El portaveu d'USTEC-STEs, Ramon Font
El portaveu d'USTEC-STEs, Ramon Font
© Twitter @RamonFontUSTEC

Comparteix
   


Etiquetes
Per Font, aquesta és només una de les concrecions de l'article al sector de l'Ensenyament i recorda que, tot i que encara hi ha meses de negociació per dissenyar aquest nou model d'oposició futur (les oposicions del 2018 es faran en base al decret antic), lamenta que Catalunya hagi perdut ''el dret a decidir'' en aquest àmbit. Des d'USTEC-STEs, per exemple, es considera que la prova eliminatòria afavoreix els recent graduats, les persones que no treballen i no tenen familiars a càrrec perquè tenen més temps per estudiar i que, en canvi, penalitza els interins que poden aportar la seva experiència com a valor a l'hora d'opositar. 
 
Més conseqüències del 155
 
Ramon Font també alerta que l'aplicació del 155 pot posar en perill alguns acords ja presos amb el Departament d'Ensenyament com el de recuperar la segona hora lectiva perduda amb les retallades, i que hauria de permetre incorporar uns 2.600 docents més al sistema. Per Font, aquest acord va condicionat als pressupostos i, amb el Parlament dissolt i la convocatòria d'eleccions, no està garantit. Pel portaveu d'USTEC, tampoc estaria garantit en el cas que s'acabessin prorrogant els comptes perquè podrien perillar ''conquestes ja assolides'' aquest curs, per la manera de prorrogar de l'estat espanyol. Pel portaveu del sindicat, no es pot dir que el 155 ''no estigui afectant''. 




COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.